ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، حصبه یک بیماری مهلک و واگیردار است که با تب بالا شروع شده و کم کم سیستم گوارشی را نابود کرده و در صورت عدم درمان باعث مرگ فرد می شود.

حصبه چیست و چه عوارضی دارد؟

حصبه یک بیماری عفونیست که باعث تب شده و در مرحله دوم بیماری باعث بروز علائم شدیدی در سیستم گوارش می شود. در زبان فرانسه به این بیماری جوشیدن روده گفته می شود که این جوشیدن می تواند پشت سر هم بوده و در نهایت منجر به مرگ بیمار شود.حصبه چیست و چگونه درمان میشود؟ + عوارض واکسن حسبهحصبه چیست و چگونه درمان میشود؟ + عوارض واکسن حسبه

تب حصبه یک بیماری جدیست که می تواند زندگی فرد بیمار را تهدید کند. این بیماری چند هفته طول می کشد و دوره نقاهت نیز بعد از بهبود طول خواهد کشید.

این بیماری از انسان به انسان و از طریق غذا و آشامیدنی منتقل می شود. به همین دلیل به طور کلی می تواند عدم رعایت بهداشت عمومی و سایر نکات بهداشتی را عامل اصلی در گسترش این بیماری دانست.

علائم حصبه

آیا تب حصبه واگیردار است؟

عوارض حصبه

خون ریزی روده ، سوراخ شدن روده ها ، ورم آپاندیس ، ورم کیسه صفرا ، یرقان ، ورم غده بناگوشی عوارض دیگر از قبیل نارسائی قلبی ، عارضه استخوانی ، تنفسی ، ادراری ، پوستی ، ورم بیضه ، مننژیت ، آماس کلیه ها (پیلونفریت) و پستان ها و تورم مفصلی ملاحظه می شود.

داروهای درمان حصبه

این بیماری در اکثر موارد با مصرف آنتی بیوتیک خوب می شود. آنتی بیوتیک های مصرف شده در سال های اخیر معمولا کلرامفنیکل ، کوتریموکسازول و آمپی سیلین بوده و متأسفانه در سال های اخیر گروهی از میکروارگانیسم ها نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاومت پیدا کرده اند ،

طوری که دیگر با تجویز این آنتی بیوتیک ها بیمار بهبودی کامل پیدا نمی کند ، لذا از داروی جدیدی به نام سفتریاکسون و سیپروفلوکسازین و... استفاده می شود.

داروی حصبه

حصبه با چه دارویی درمان می شود؟

واکسن حصبه

واکسن خوراکی تیفوئید برای ایمن سازی فعال در کودکان بزرگتر از 6 سال در مقابل بیماری ناشی از باسیل Salmonella thyphi مصرف می شود. افراد در تماس با ناقلین تیفوئید ، کارکنان آزمایشگاه ، که معمولا با Salmonella thyphi کار می کنند ، باید واکسینه شوند.

واکسن خوراکی تیفوئید حاوی باکتری های زنده و ضعیف شده Salmonella thyphi Ty21a می باشد. واکسن تیفوئید با ایجاد پاسخ ایمنی بدن بر علیه بیماری ناشی از Salmonella thyphi (نه بر علیه سایر سویه های باسیل) مصون می سازد.

ایمنی زایی : یک هفته بعد از آخرین نوبت در 70% موارد و برای حدود 5 سال مصونیت ایجاد می شود.

واکسن حصبه در ایران

واکسن کپسول بیماری حصبه

میزان مصرف واکسن حصبه :

یک کپسول یک روز در میان (روزهای 1، 3، 5 و 7) یک ساعت قبل از غذا با آب سرد یا ولرم بلعیده شود. کپسول حاوی واکسن نباید جویده شود. برنامه کامل واکسیناسیون خوردن هر چهارکپسول می باشد و در غیر این صورت ممکن است پاسخ مناسب ایمنی حاصل نشود.

مصونیت برای حداقل 5 سال باقی می ماند. در صورت تماس مکرر و مداوم باتب تیفوئید بعد از 5 سال ، برنامه مجدد واکسیناسیون بعنوان یاد آوری توصیه می شود.

عوارض واکسن حصبه

نحوه استفاده از کپسول حصبه

موارد منع مصرف واکسن حصبه :

این واکسن برای بیماران مبتلا به تب تیفوئید یا ناقلین مزمن تیفوئید ، در صورت حساسیت نسبت به هریک از اجزاء واکسن ، در بیماریهای حاد همراه با تب یا اختلالات حاد گوارشی (اسهال واستفراغ طولانی ) و نقص مادرزادی و اکتسابی سیستم ایمنی نباید مصرف شود.

هشدار :

اگر برای بیماران مبتلا به نقص شدید سیستم ایمنی یا بیماران تحت درمان با داروهای کاهنده سیستم ایمنی استفاده شود ، ممکن است پاسخ ایمنی مطلوب ایجاد نشود.

مراقبت در حصبه

موارد منع مصرف کپسول حصبه

عوارض جانبی واکسن حصبه :

با مصرف این واکسن تهوع ، استفراغ ، دردشکمی ، سردرد ، جوشهای پوستی و کهیر مشاهده می شود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن