ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، درمان آبسه دندان و درمان عفونت ریشه دندان با طب سنتی و درمان عفونت دندان با مترونیدازول و اموکسی سیلین و درمان عفونت ریشه دندان در خانه و درمان عفونت لثه با طب سنتی روازاده و درمان آبسه دندان با نشاسته و نحوه تخلیه آبسه دندان در خانه و درمان خانگی عفونت لثه و عوارض عفونت دندان و درمان آبسه و عفونت دندان و لثه و درمان آبسه و عفونت دندان و لثه با داروهای گیاهی و خانگی و درمان آبسه دندان با طب سنتی در نم نمک.

درمان سنتی عفونت و آبسه دندان و لثه

درمان عفونت دندان بهتر است از راه و روش طبیعی باشد تا عوارضی برای بخش های دیگر بدن به خصوص بخش های داخلی بدن نداشته باشد. از قدیم شنیده ایم که موادی مثل سیر و نمک و گیاهان دارویی برای درمان عفونت دندان و آبسه لثه توصیه شده است که روش تهیه معجون های تسکین دهنده درد دندان و از بین بردن عفونت دندان را در این بخش برایتان خواهیم گفت.درمان عفونت و آبسه دندان و لثه با روشهای خانگیدرمان عفونت و آبسه دندان و لثه با روشهای خانگی

درمان خانگی عفونت و آبسه دندان و لثه

درمان آبسه و عفونت دندان
  • عصاره گل رز را با آب تازه لیموترش مخلوط کنید و برای چند دقیقه این مخلوط را در دهان نگه دارید و سپس دور بریزید. این عمل را حداقل روزی 3 بار تکرار کنید.
  • غرغره کردن با آب لیموی تازه و آب ولرم روزی 2 بار علاوه بر از بین بردن بوی بد دهان ، شدت ورم را نیز کاهش می دهد.
  • برای تسکین فوری التهاب و خون ریزی با آب نمک غرغره کنید و یا ضماد زنجبیل و نمک را بر روی لثه قرار دهید.
  • برای درمان سریع آبسه دندان روزی سه حبه سیر را به اندازه ماش خرد کرده و هر حبه را همراه با یک لیوان آب یا آب عسل میل کنند.
  • تاثیر بینظیر این معجون در ازبین بردن عفونت دندانبرای از بین رفتن عفونت در دهان و دندان می توان یک قاشق مربا خوری عسل را با چند قطره سرکه مخلوط کرده و روی لثه و دندان ها مالید.
  • استفاده از نمک به صورت کشیدن روی لثه و دندان بسیار خوب است ، مداومت به این کار مفید است و می تواند کمک کننده باشد، در مورد نمک هم مقالات متعددی بیان شده که فوق العاده است.
  • تورم لثه را می توان با جوشانده هلیله به صورت مضمضه یا پاشیدن پودر عدس ، گشنیز ، مورد ، صندل سرخ فوفل ، سماق بهبودی بخشید و یا آب برگ تاجریزی ، بارهنگ ، آب برگ خرفه را در دهان نگهداشته و خارج کنند و یا سماق را نرم کوبیده در گلاب حل کرده مضمضه نمایند اگر ورم بهبودی نیافت می توان تخم ریحان یا تخم مرو یا تخم تمرهندی را سائیده در آب اسپرزه ریخته روی قسمت متورم بمالند.
توصیه ها

اگرپالپ دندان پس از عفونی (آلوده به باکتری) شدن نتواند از خود دفاع کند احتمال تشکیل آبسه دندانی در نوک ریشه بسیار زیاد میشود.

آبسه دندان اصطلاح رایجی است که برای توصیف عفونت ریشه دندان یا جایی بین دندان و لثه به کار می رود.

آبسه دندان توسط نوعی باکتری ایجاد می شود که یا از طریق پوسیدگی یا از طریق ترک دندان وارد دندان شده و تا نوک ریشه گسترش می یابد. این امر منجر به بروز درد ، التهاب و توده های چرکی می شود.

بیشتر اوقات آبسه دندان در اثر پوسیدگی شدید دندان یا بیماری های لثه به وجود می آید. علاوه بر این ، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ، رژیم غذایی سرشار از شکر ، کربوهیدرات و مواد غذایی چسبناک احتمال بروز این مشکل را افزایش می دهد.

اگر این مشکل درمان نشود ، عفونت به استخوانی می رسد که از دندان موردنظر حمایت می کند و ممکن است منجر به بروز مشکلات مرگ آور شود. حتی اگر آبسه پاره شود و دردتان کم شود ، باید دندان خود را درمان کنید.

اگر علائم آبسه دندان را داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا این مشکل خودبه خود رفع نخواهد شد. شما می توانید به عنوان درمان فرعی از برخی روش های خانگی نیز بهره ببرید.

روش های خانگی برای درمان آبسه

1. درمان آبسه دندان با سیر

یک حبه سیر تازه را داخل دهان خود بگذارید و آن را با دندان هایتان له کنید. سیر را تا زمانی که درد آرام شود ، بجوید. بعد می توانید دهان خود را آب بکشید. برای رفع بوی سیر چند قطره عصاره میخک به آب اضافه کرده و با آن دهان خود را بشویید.

2. شستشو با روغن زیتون

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون خالص داخل دهانتان بریزید و آن را به مدت 15 دقیقه داخل دهان بچرخانید؛ اما قورت ندهید. سپس آن را تف کرده و دهانتان را با آب ولرم آب بکشید. این کار را به مدت یک ماه 2 بار در روز و با معده خالی انجام دهید.

3. آب نمک

یک قاشق چای خوری نمک را به یک لیوان آب ولرم اضافه کرده و حل کنید. با این محلول دهان خود را بشویید. این کار را 2 الی 3 بار در روز تکرار کنید.

4. کیسه چای سیاه

یک کیسه چای سیاه را چند دقیقه داخل آب ولرم بگذارید. بعد آن را خارج کرده و فشار دهید. سپس کیسه را روی دندان مورد نظر قرار دهید و چند ساعت یا کل شب را منتظر بمانید. بعد دهان خود را با آب نمک ولرم بشویید. این کار را به مدت چند هفته و روزی یک بار انجام دهید.

5. سرکه سیب

یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به مدت چند دقیقه داخل دهانتان بچرخانید. سرکه را قورت ندهید. بعد دهان خود را با آب ولرم بشویید.

6. . درمان آبسه دندان با میخک

یک تکه پنبه را به عصاره میخک آغشته کنید و آن را چند دقیقه روی محل مورد نظر قرار دهید.

7. زردچوبه

یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه را با کمی آب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. پس از مسواک زدن دندان ها ، این خمیر را مستقیما روی ناحیه مورد نظر قرار دهید. 15 الی 20 دقیقه منتظر بمانید ، سپس دهان خود را با آب ولرم بشویید.

8. عصاره نعناع

چند قطره عصاره نعناع روی ناحیه مورد نظر بمالید تا درد ناشی از آبسه دندان را تسکین دهید.

درمان خانگی عفونت و آبسه دندان با نعناع

درمان عفونت لثه با داروهای آنتی بیوتیکیا چرک خشک کنداروهای آنتی بیوتیکیا به اصطلاح چرک خشک کن به داروهایی گفته میشود که باکتریها را از بین میبرند. جرم روی دندان حاوی باکتری است بنابراین مصرف داروهای آنتی بیوتیک مقدار پلاک موجود در دهان را کاهش میدهد. این داروها میتوانند عفونت لثه را درمان کرده و فرصت التیام لثه را فراهم سازند.

از جمله داروهای آنتی بیوتیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
  • کلرهگزیدین گلوکونات
  • کلیندامایسین
  • داکسی سایکلین
  • مترونیدازول
  • پنیسیلین
  • تری کلوزان
  • از داروهای آنتی بیوتیک آهسته رهش میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
  • کلرهگزیدین گلوکونات
  • داکسی سایکلین هیکلات
  • مینوسایکلین

دندانپزشک برای درمان بیماری لثه اشکال مختلف داروهای آنتی بیوتیک را تجویز میکند. ممکن است آنتی بیوتیک را مستقیما (به صورت موضعی) به لثه بزند یا لازم باشد آن را به صورت قرص یا کپسول ببلعید ، و یا به صورت دهان شویه باید در دهان بچرخانید. گاهی نیز آنتی بیوتیکها در شیارهای عمیق بین دندان و لثه (در موارد شدید عفونت لثه) قرار داده میشوند. برخی از خمیر دندانهای تجویزی نیز حاوی ترکیبات آنتی باکتریال هستند که در صورت مصرف منظم پلاک را کاهش داده و ژنژیویت را بهبود میبخشد.

علت مصرف آنتی بیوتیک در درمان لثه

ممکن است توصیه شود پس از مسواک و نخ دندان دهان شویه آنتی بیوتیک مصرف کنید تا باکتریهای دهان کاهش یابد.

آنتی بیوتیک های موضعی برای درمان مراحل اولیه بیماری لثه (ژنژیویت) تجویز میشوند چرا که در این حالت تنها با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مرتب ممکن است نتوان بیماری را متوقف کرد.

آنتی بیوتیکهای موضعی برای درمان اشکال خفیف بیماری پیشرفته لثه (پریودنتیت) نیز ممکن است تجویز شوند.

داروهای آنتی بیوتیک آهسته رهش (به تدریج ترکیبات ضد باکتری آن آزاد میشود تا تاثیر طولانی تری داشته باشد) در پریودنتیت ممکن است در داخل پاکتهای لثه قرار داده شوند.

قرص یا کپسول آنتی بیوتیک برای درمان پریودنتیت متوسط تا شدید استفاده میشوند.

اگر درمان آنتی بیوتیکی همراه با شیوه صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن باشد ، بیماری لثه متوقف میشود و لثه ها دوباره صورتی رنگ و سالم خواهند شد.

عوارض داروهای آنتی بیوتیک درمان عفونت لثه

تمام داروها عارضه جانبی دارند. اما بسیاری از افراد عارضه جانبی دارو را احساس نمیکنند یا به راحتی میتوانند بر آن غلبه کنند. اگر داروی خاصی مصرف میکنید از پزشک داروساز درباره عوارض جانبی آنها سوال نمایید.

اگر نگران مصرف چرک خشک کن هستید ، باید چند نکته را مد نظر قرار دهید :

معمولا فواید داروها مهمتر از عوارض جانبی ناچیز یا کم اهمیت آنهاست.

عوارض جانبی داروها پس از مدتی برطرف میشوند.

اگر عوارض جانبی دارویی که مصرف میکنید هنوز شما را آزار میدهد و مایلید مصرف دارو را متوقف کنید پیش از هر تصمیمی با دندانپزشک خود صحبت کنید. ممکن است او دوز مصرفی را کاهش داده یا دارو را برایتان عوض کند. هرگز مصرف دارو را ناگهان متوقف نکنید مگر این که پزشک به شما دستور داده باشد.

در صورتی که علائم زیر را تجربه کردید فورا با اورژانس تماس بگیرید :

  • مشکلات تنفسی
  • باد کردن صورت ، لبها ، زبان یا گلو
  • در موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید :
  • کهیر
  • ضعف یا سبکی سر

عوارض جانبی متداول داروهای آنتی بیوتیک عبارتند از تهوع و استفراغ ، اسهال و جوش و تحریکات پوستی.

داروها یکی از ابزارهای مبارزه با بیماریها هستند. مصرف دارو طبق دستور پزشک سلامت شما را بهبود بخشیده و مانع از مشکلات جدی تر در آینده میشود. اگر داروی تجویز شده را به درستی مصرف نکنید ممکن است سلامتی خود را به خطر بیندازید.

توجه داشته باشید که همیشه مصرف داروهای چرک خشک کن باعث از بین رفتن باکتریها نمیشود (مقاومت باکتریایی) ، یکی از دلایل آن مصرف بیش از حد دارو یا مصرف نامناسب آن است. برای پیشگیری از مقاومت باکتریایی تمام داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید حتی اگر ظرف چند روز مصرف دارو بهتر شدید و احساس کردید نیازی به ادامه مصرف داروها نیست. اگر مصرف دارو را زود متوقف کنید ، تعداد کمی از باکتریهایی که ظرف چند روز اول کشته نشده اند ، دوباره رشد کرده و این بار به آنتی بیوتیک مقاومتر میشوند.

مصرف داروی آنتی بیوتیک در زنان

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید و یا کودکتان را از شیر خود تغذیه میکنید ، هیچ دارویی مصرف نکنید مگر این که پزشک به شما دستور داده باشد. برخی از داروها برای کودک شما ضرر دارند. حتی داروهای بدون نسخه ، ویتامینها و گیاهان دارویی نیز میتوانند برای کودک شما خطرناک باشند. حتما به اطلاع پزشک برسانید که باردار هستید یا قصد بارداری دارید یا به کودک شیر میدهید.

داروهای موثر بر عفونت دندان (آنتی بیوتیک) :

خوراکی :

روش اول : 24 عدد کپسول amoxicilline 500 mg هر 8 ساعت 1 عدد به همراه 24 عددقرص metronidazole 250 mg هر 6 ساعت 1 عدد .

روش دوم : 10 عدد کپسول cefixime 400 mg روز اول هر 12 ساعت 1 عدد و از روز دوم هر 24 ساعت 1 عدد.

روش سوم : 24 عدد کپسول clindamaycine 150 mg هر 6 ساعت 1 عدد به همراه 24 عدد قرص metronidazole 250 mg هر 6 ساعت 1 عدد .

تزریقی :

آمپول penicilline 800000 تعداد 4 عدد هر 12 ساعت 1 بار عضلانی واگر حساسیت به پنیسیلین وجود دارد ، آمپول clindamaycine 150 mg به تعداد4 عدد هر 12 ساعت 1 عد عضلانی.

در مورد کودکان زیر 8 سال ، موارد فوق نصف تا یک سوم ، متناسب با وزن کودک تجویز می شود .

توجه : این دستورات دارویی ذکر شده حتما باید با تشخیص و تجویز پزشک و با توجه به شرایط بیمار به کار گرفته شود.هرگونه خوددرمانی و استفاده از رژیمهای دارویی فوق ممکن است باعث بروز عوارض و مشکلاتی شود که مسئولیت آن کاملا بر عهده خود شخص می باشد.خصوصا در عفونت های شدید ، در صورت درمان غلط ، احتمال سرایت عفونت به نواحی مجاور مانند چشم ، مغز ، گلو و راه هوایی وجود دارد که حتی ممکن است باعث مرگ بیمار شود.

علت عفونت و آبسه دندان و لثه

علت عفونت و آبسه دندان و لثه

فرق کیست و آبسه چیست؟

بسیاری از بیماران فرق کیست و آبسه را نمی دانند و آن ها را باهم اشتباه می گیرند. از طرف دیگر بسیاری از دندان پزشکان هم از توضیح واضح تفاوت طبقه بندی کیست و آبسه و ارتباط این دو باهم ناتوان اند. بیماران همیشه این سؤال رادارند که آیا کیست وآبسه یکی هستند و اگر خیر آیاآبسه می تواند منجر به کیست شود یا خیر.

کیست و آبسه هر دو ، توده ای از بافت خوش خی ام هستند که با مایع یا چرک پرشده اند. اما کیست و آبسه دو مقوله کاملا جدا از هم هستند. آبسه یک تعریف کلینیکی دارد که به تورم ، حضور چرک و علت عفونی وابسته است. اما کیست تعریف کلینیکی مشخص ندارد و یک یافته میکروسکوپی محسوب می شود. یعنی با معاینه ، مشاهده و حتی عکس های رادیوگرافی معمول ، قطعیتی در مورد حضور کیست وجود ندارد و بعد از خارج کردن و زیر میکروسکوپ پاتولوژیست در مورد آن اظهارنظر می کند. کیست ها برخلاف آبسه شایع نیستند ولی متأسفانه به اشتباه عبارت «کیست دندانی» زیاد توسط بیماران و حتی دندان پزشکان استفاده می شود. درحالی که بیشتر مواقعی که اصطلاح کیست استفاده می شود ، کیست واقعی وجود ندارد!

آبسه می توانند منجر به ایجاد کیست بشوند ولی باز این قضیه شایع نیست.

آبسه چه طور درمان می شود؟

درمان اصلی آبسهدندانی ، رفع علت آبسه است. این علت اغلب یک (یا چند) دندان عفونی شده است. درمان عفونت دندانی با درمان کانال های ریشه دندان یا خارج کردن دندان صورت می گیرد. در کنار درمان دندان ، درمان های کمکی هم در مواردی ممکن است در نظر گرفته شود. مانند درناژ آبسه (ایجاد مسیری رو به بیرون که چرک آبسه خارج شود) یا استفاده از آنتی بیوتیک ها برحسب نیاز و تشخیص دندان پزشک.

آیا تورم و درد بعد از عصب کشی آبسه عفونی است؟

بعد از عصب کشی ممکن است تورم و درد شدید داشته باشید. حالتی مانندآبسه عفونی که بیماران را نگران می کند که نکند دچار عفونت خطرناکی شده اند. این تورم ها در بیشتر موارد علت التهابی دارند و نه عفونی. نگرانی در مورد آن ها بی مورد است چون علت عفونت (دندان) درمان شده است زمانی که بعد از درمان عصب کشی با تورم و درد غیرمنتشر بدون تب ، بی حالی و علایمی مانند سرماخوردگی مواجهیم ، آبسه عفونی وجود ندارد و نیاز به نگرانی در مورد خطراتabscess وجود ندارد.

آبسه باعث لقی دندان می شود؟

در مواردی ممکن است که لقی دندان هم ایجاد شود که بعد از درمان دندان بهبودی حاصل شده و معمولا لقی برطرف می شود و نباید در این مورد خیلی نگران بود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن