ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در ادامه بیوگرافی کامل حاج کاظم ساروقی ، کشاورز ساده ای که یک شبه حافظ قرآن شد به همراه ماجرای او و عکسهایش در نم نمک ببینید.

بیوگرافی و زندگینامه حاج کاظم ساروقی و همسرش(Karbala'i Kazem Karimi Saruqi)

  • نام اصلی : محمدکاظم کریمی ساروقی
  • متولد : 1262، ساروق اراک
  • درگذشت : 1339، قم(77 سال)
  • محل زندگی : ساروق (اراک)
  • تحصیلات : بی سواد
  • پیشه : کشاورز ، کارگر
  • شناخته شده برای : حفظ شگفت آور قرآن
  • لقب : کربلایی کاظم
  • دین : اسلام
  • مذهب : شیعه
  • فرزندان : حاج اسماعیل کریمی

بیوگرافی کامل حاج کاظم ساروقی

کربلایی کاظم ساروقی متولد 1262 در ساروق اراک فردی بی سواد بود که مدعی حفظ کل قرآن شد.بیوگرافی کربلایی کاظم ساروقی(حافظ یک شبه قرآن) + همسربیوگرافی کربلایی کاظم ساروقی(حافظ یک شبه قرآن) + همسر

نقاشی کربلایی کاظم ساروقی

نقاشی کربلایی کاظم ساروقی

وی در روستای ساروق اراک زندگی می کرد. وی مانند بیشتر اهالی آن روستا بی سواد بود. شغل وی کشاورزی بود و در نهایت سادگی زندگی می کرد. از ویژگی های بارز وی ادای به موقع وجوهات شرعی بود ، چنانکه زکات محصول گندمش را به فقرا می داد و حتی اگر می دانست صاحب زمینی اهل پرداخت زکات و حق فقرا نیست ، مسأله پرداخت زکات را به وی یادآوری می کرد و اگر زیر بار نمی رفت به هیچ وجه برای او کار نمی کرد. حتی بنا گذاشته بود که نیمی از برداشت خود را به فقرا بدهد.

کربلایی کاظم ساروقی

عکسهای کربلایی کاظم ساروقی

او کشاورزی ساده و بی آلایش بود که ظاهرا به سبب حساسیت در پرداخت به موقع سهم فقرا (زکات) از محصولاتش ، مورد عنایت قرار گرفته و به نحوی معجزه آسا حافظ کل قرآن شده بود به گونه ای که سوره های قرآن را نه تنها از ابتدا بلکه از انتهای آنها قرائت می کرد و در عین اینکه سواد خواندن و نوشتن نداشت کلمات قرآن را بی درنگ در لابلای دیگر متون تشخیص می داد.

کربلایی کاظم ساروقی

عکسهای کربلایی کاظم ساروقی

وضعیت ازدواج و همسر

او متاهل و صاحب 5 پسر و یک دختر بود که نام آخرین پسرش اسماعیل کریمی است.

ماجرای حافظ قرآن شدن

وی یک روز عصر بعد از کار روانه روستا شد و به باغ امامزاده مشهور به «هفتاد و دو تن» (محل دفن چندین امامزاده از جمله دو امامزاده به نام شاهزاده جعفر و امامزاده عبیدالله صالح) رسید و برای استراحت روی سکویی در کنار در امامزاده نشست. ناگهان دید دو جوان بسیار زیبا و جذاب نزدش می آیند و به او می گویند : نمی آیی برویم در این امامزاده فاتحه ای بخوانیم؟ محمدکاظم پذیرفت و با آنها داخل شد. آنها اول به امامزاده جلوتر وارد شدند و فاتحه ای خواندند و سپس به امامزاده بعدی رفتند و مشغول خواندن چیزهایی شدند که محمدکاظم نمی فهمید. در اینجا وی متوجه شد که در اطراف سقف امامزاده کلمات روشنی نوشته شده است و یکی از آن دو نفر به او می گوید : چرا چیزی نمی خوانی؟

  • محمدکاظم گفت : من ملا نرفته ام و سواد ندارم.

او می گوید : باید بخوانی ، آنگاه دست به سینه او گذاشت و کمی فشار داد.

  • محمدکاظم گفت : چه بخوانم؟ آن شخص آیه ای را خواند و گفت : اینطور بخوان.

محمدکاظم آیه را خواند و برگشت که به آن آقا حرفی بزند و یا چیزی بپرسد ولی دید هیچکس همراهش نیست و خودش تنها در داخل حرم ایستاده و ناگهان دچار حالت مخصوصی می شود و بیهوش روی زمین می افتد.

هنگامی که به هوش می آید احساس خستگی شدید می کند و ضمنا به این فکر فرو می رود که اینجا کجاست و او در اینجا چه می کند؟ و سپس از امامزاده بیرون می آید و بار علوفه و گندم را برمی دارد و روانه دهکده می شود ، ولی در میان راه متوجه می شود که دارد چیزهایی می خواند و آنگاه داستان آن دو جوان را به یاد می آورد و خود را حافظ همه قرآن می یابد.

بقعه امامزادگان هفتاد و دو تن روستای ساروق

بقعه امامزادگان هفتاد و دو تن روستای ساروق

وقتی به مردم برخورد می کند از او می پرسند کجا بودی؟ او چیزی نمی گوید و بی درنگ نزد پیشنماز روستا به نام حاج آقاصابر اراکی می رود و داستان خودش را هم می گوید. پیشنماز بدو می گوید : شاید خواب دیده ای شاید خیال می کنی؟ محمدکاظم می گوید : خیر ، بیدار بودم و با پای خودم به امامزاده رفتم و همراه آن دو نفر چنین و چنان شد ، و حالا هم همه قرآن را حفظ دارم. پس از آن پیشنماز ، قرآن می آورد و آیات مختلف و چند سوره بزرگ را از او می پرسد و او همه را از برمی خواند. مردم دهکده دور او جمع شدند تا ببینند حاج آقاصابر در این باره چه می گوید. حاج آقاصابر پس از امتحانات فراوان ، به زبان محلی جمله ای می گوید که معنیش این است : «کارش درست شده ، و یک مسأله مهمی برایش پیش آمده ، و نظر کرده شده است...».

آزمون در کشورهای مختلف

هنگامی که داستان او از محل زندگیش به جاهای دیگر نقل شد او را به شهرهای ایران مانند ملایر ، تویسرکان ، همدان ، کرمانشاه ، کنگاور ، تهران ، قم ، مشهد و نیز کاظمین و کربلا و نجف و کویت و حجاز بردند تا مسلمانان و غیرمسلمانان از نزدیک او را ببینند و با دیدن این معجزه زنده ، ایمانشان به جهان غیب محکمتر شود

ملاقات با علمای مذهبی

ادعای وی توسط بسیاری از علما ، مقامات دولتی و فرهنگیان وقت امتحان و توسط آنان تأیید شد.

کربلایی کاظم در سفرهایی که به شهرهای مختلف داشته است با علمای مختلفی برخورد می کند و آزمایش های متعددی از او گرفته می شود و همین امر تأییدات افراد مختلفی را به همراه دارد.

تاییدکنندگان حاج کاظم
  • سید حسین طباطبایی بروجردی
  • سید احمد خوانساری
  • سید صدرالدین صدر
  • سید محمدهادی میلانی
  • سید عبدالحسین دستغیب
  • علامه طباطبایی
  • مکارم شیرازی
  • آیت الله سبحانی
  • آیت الله حائری شیرازی
  • آیت الله خزعلی

دست نوشته هایی از سید شهاب الدین مرعشی نجفی ، عبدالله شیرازی ، سید احمد زنجانی ، مکارم شیرازی در تأیید کربلایی کاظم همراه با اشاره هایی به ویژگی های خارق العاده او وجود دارد. همچنین سید عبدالحسین دستغیب در کتاب داستانهای شگفت این ماجرا را نقل کرده است.

کربلایی کاظم ساروقی و نواب صفوی

کربلایی کاظم ساروقی و نواب صفوی

در دست نوشته ای که از سید محمدهادی میلانی موجود است این گونه نگاشته شده است :

با ایشان مجالس عدیده در نجف اشرف ، در کربلا ملاقاتمان شد ، جمعی از اهل علم حضور داشتند و همچنین سایر طبقات هم بودند به انحاء کثیره و به طرق مختلفه از ایشان اختبار شد ، حقیقتا مهارتشان در اطلاع به کلمات و آیات قرآن مجید ، امری است بر خلاف عادت. موهبتی است الهیه و هر شخصی که با ایشان قدری معاشرت نماید ، به اوضاع و احوال ایشان در مراحل عادیه مطلع شود و قوه حافظه ایشان را در سایر امور امتحان نماید ، کاملا ملتفت می شود و بالوجدان می یابد که این گونه تسلط در معرفت جمیع خصوصیات قرآن مجید ، «کرامات فوق العاده». بلکه توان گفت : فرضا قوه حافظه ، هر اندازه قوت داشته باشد ، نتواند عهده دار شود ، این گونه امتحانات و اختبارات را که به انحاء دقیقه بسیار به عمل آمده و هو سبحانه و تعالی یهب ما یشاء و لمن یشاء و له الحمد.

برخی اتفاقی را که برای کربلایی کاظم پیش آمده اثباتی بر عدم تحریف قرآن می دانند.

کربلایی کاظم ساروقی

عکسهای کربلایی کاظم ساروقی

سید علی محمد دستغیب در تفسیر سوره انعام میگویند : «این لطف خدای تعالی به این شخص است که به وسیله ولی عصر عجل الله تعالی فرجه به او عطا شده است. این خود نشانه ای از قدرت خدایی امام معصوم و توحید کامل او و انسان کامل شدن ایشان است.»

حاج اسماعیل کریمی فرزند ارشد کربلایی کاظم ساروقی

حاج اسماعیل کریمی فرزند ارشد کربلایی کاظم ساروقی

محی الدین حائری شیرازی با توسل به ماجرایی که برای کربلایی کاظم رخ داده علیه مطالب ادعا شده در کتاب فصل الخطاب به استاندار اراک چنین می نویسد : «گذر از مسئله تحریف جز به آنچه به وسیله کربلائی کاظم انجام شد انجام نمی گرفت».

ویژگی های منسوب به کربلایی کاظم

از جمله ویژگی هایی که ادعا شده که در آزمایش های مختلف مشاهده شده :

  • بازگویی شماره و مکان قرآن با خواندن آیه
  • خواندن قرآن به صورت وارونه
  • تشخیص عبارات قرآن در میان کتاب های عربی و فارسی با دستخطهای یکنواخت
  • باز کردن قرآن و نشان دادن مکان آیه تقریبا بدون ورق زدن با هر چاپ قرآنی
  • جستجوی عبارتها و کلمات در قرآن و تعداد و مکان تکرار هر کدام
  • بیان کردن تعداد حروف سوره ها و اطلاعاتی در مورد تکرار حرفها و...
  • اطلاعاتی در اسرار قرآن

کربلایی کاظم ساروقی

عکسهای کربلایی کاظم ساروقی

بزرگداشت

در سال1386 کنگره بین المللی بزرگداشت وی در شهر اراک با حضور علما و شخصیت های جهان اسلام و رئیس مجلس شورای اسلامی ، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار استان مرکزی ، برگزار گردید.

همزمان با برگزاری این کنگره تمبر وی نیز شامل تصویری از او و امام زاده هفتادو دو تن رونمایی شد.

حاج اسماعیل کریمی فرزند ارشد کربلایی کاظم ساروقی

حاج اسماعیل کریمی فرزند ارشد کربلایی کاظم ساروقی

در اردیبهشت 1390 نیز مراسم بزرگداشت وی در حرم فاطمه معصومه در قم برگزار شد.

درگذشت

وی در محرم سال 1378ق در قم درگذشت و در قبرستان نو قم یعنی قبرستان آیت الله شیخ عبدالکریم حائری به خاک سپرده شد.

مدفن کربلایی کاظم ساروقی

مدفن کربلایی کاظم ساروقی

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(10 رای)
92%

نظر دادن