ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، تکرار و مداومت خواندن روزانه کدام سوره توصیه شده و خواندن چه سوره هایی در نماز مستحب است و سوره های مخصوص هر روز و سوره های سفارش شده و روز یکشنبه چه سوره ای بخوانیم و خواص سوره های قرآن برای حاجت و ثواب خواندن قرآن در نماز و دانلود خواص سوره های قرآن و سوره مخصوص روز سه شنبه در نم نمک.

تکرار و مداومت در خواندن روزانه کدام سوره ها توصیه شده است؟

دین اسلام تمام ابعاد زندگی انسان را مورد توجه قرار داده است و انسان با رعایت قوانین الهی به کمالات معنی دست پیدا می کند و در آخرت نیز از نعمت های خداوند بهره مند می گردد. بسیاری از مردم به فکر زندگی اطرافیان پس از مرگ خود هستند و قبل از مرگ نکاتی را به دیگران یادآور می شوند. معمولا انسانی که وصیت خود را اعلام می کند به نکات مهم و سرنوشت سازی اشاره می نماید.تکرار و مداومت خواندن روزانه کدام سوره قرآن توصیه شده؟تکرار و مداومت خواندن روزانه کدام سوره قرآن توصیه شده؟

ساعات مناسب برای خواندن قرآن

پیامبر اکرم(ص) در وصیت خود به امیر المومنین علی(ع) تلاوت مستمر قرآن را وصیت نموده و فرمودند :

وَ عَلَیکَ بِتَلاوَة القُرآن عَلی کُلِ حالٍ؛ در همه حال و در هر شرایطی قرآن تلاوت کن.(شیخ حر عاملی ، وسائل الشیعه ، ج4، ص839)

این کار به اندازه ای اهمیت دارد که خداوند درباره آن می فرماید :

«فاقروا ما تیسر من القرآن؛ آنچه برای شما میسر است قرآن بخوانید.»(سوره مزمل ، آیه20)

بسیاری از انسانها برای کارهای روزانه خود برنامه تعیین می کنند و مطابق آن روز خود را سپری می کنند ، هر مسلمانی اگر بخواهد به قرآن عمل کند لازم است به طور مستمر به قرآن مراجعه کرده و از دستورات و راهنمایی های قرآن بهره مند شود.

اهمیت خواندن قرآن در طول شبانه روز

پیامبر اکرم(ص) خطاب به ابوذر فرمود :

«بر تو باد تلاوت قرآن و بسیار یاد خدا کردن ، زیرا موجب بلند آوازگی تو در آسمان و نورانیت تو در زمین است.»(خصال ، چاپ اول ، ج 2، ص 525)

در روز خواند چند آیه از قرآن سفارش شده است؟

سوره هایی که خواندنشان ابتدا و انتهای روز مستحب است

حضرت علی (ع) فرمودند :

«هر کس با تلاوت قرآن انس بگیرد ، دوری دوستان او را هراسان نکند.»(تصنیف غرر الحکم و درر الکلم ، چاپ اول ، بی تا ، ص 112)

در طول روز خواندن چند آیه سفارش شده است؟

مقدار قرائت روزانه قرآن

برخی از مردم ممکن است بپرسند که با توجه به اهمیت قرائت روزانه قرآن ، بهتر است چند آیه از قرآن خوانده شود؟ در احادیث بسیاری پاسخ این سوال داده شده است که برخی از آنها عبارتند از :

کمترین مقدار قرائت آیه های قرآنی :

امام باقر (ع)به نقل از رسول گرامی خدا (ص) روایت کرده است :

مَن قَرَأَ عَشرَ آیاتٍ فی لَیلَةٍ لَم یُکتَب مِنَ الغافِلینَ؛ هر کس در هر شب ده آیه قرآن بخواند از جمله بی خبران و غافلین نوشته نخواهد شد. (اصول کافی ، ج2، ص612، باب «ثواب قراءة القرآن»)

البته این میزان قرائت به غیر از آیاتی است که در نماز خوانده می شود چرا که آنها بخشی از نماز هستند و خواندن این آیات بر هر مسلمان مکلفی واجب است.

بهترین سزمان برای خواندن قرآن

قرائت ذاکران :

کسی که هر روز پنجاه آیه قرآن تلاوت کند در زمره کسانی است که همیشه به یاد خدا هستند : وَ مَن قَرَأَ خَمسینَ آیةً کُتِبَ مِنَ الذاکِرینَ. (اصول کافی ، ج2، ص612، باب «ثواب قراءة القرآن»)

همچنین مرحوم فیض کاشانی از فقیهان ، مفسران و عارفان برجسته شیعه ، در کتاب شریف «المحجة البیضاء» در این مورد چنین نوشته است :

اگر قاری قرآن از متفکران در معانی قرآن است پس به روایتی عمل کند که می فرماید : هر روز پنجاه آیه خوانده شود؛

از امام صادق (ع) روایت است که فرمود :

القُرآنُ عَهدَ اللهِ اِلی خَلقِِه فَقَد یَنبَغی لِلمَرأ المُسلِمِ اَن یَنظَرُ فی عَهدِهِ وَ اَن یَقرَأَ مِنهُ فی کُلِ یَومٍ خَمسینَ آیَةً؛

قرآن پیمان خدا با مردم است. پس یقینا برای شخص مسلمان سزاوار است که با دقت در پیمان خویش بنگرد و از آن در هر روز پنجاه آیه بخواند. (اصول کافی ، ج2، ص609، «باب فی القراءته»)

امام صادق (ع) خطاب به تجار و کسبه مسلمان چنین فرمودند :

چه چیزی تجاری را که در بازار مشغول کار است مانع می شود وقتی که به منزلش باز می گردد ، نخوابد تا اینکه سوره ای از قرآن را بخواند. پس برایش مقابل هر آیه ای که می خواند ده حسنه نوشته می شود و از او ده کار زشت محو می گردد. (ثواب الاعمال ، ص127)

سوره های مناسب برای روز و شب

بسیاری از عبادات هنگام مریضی ، مسافرت یا جهاد در راه خدا از انسان ساقط می شود و یا تخفیف پیدا می کند ، اما خداوند در آیه زیر تأکید می نماید در این موارد تا می توانید قرآن بخوانید :

إِنَ رَبَکَ یَعلَمُ أَنَکَ تَقُومُ أَدنی‏ مِن ثُلُثَیِ اللَیلِ وَ نِصفَهُ وَ ثُلُثَهُ وَ طائِفَةٌ مِنَ الَذینَ مَعَکَ وَ اللَهُ یُقَدِرُ اللَیلَ وَ النَهارَ عَلِمَ أَن لَن تُحصُوهُ فَتابَ عَلَیکُم فَاقرَوُا ما تَیَسَرَ مِنَ القُرآنِ عَلِمَ أَن سَیَکُونُ مِنکُم مَرضی‏ وَ آخَرُونَ یَضرِبُونَ فِی الأَرضِ یَبتَغُونَ مِن فَضلِ اللَهِ وَ آخَرُونَ یُقاتِلُونَ فی‏ سَبیلِ اللَهِ فَاقرَوُا ما تَیَسَرَ مِنهُ؛‏

بزودی گروهی از شما بیمار می شوند و گروهی دیگر برای بدست آوردن فضل الهی و (کسب روزی) به سفر می روند و گروهی دیگر در راه خدا جهاد می کنند (و از تلاوت قرآن بازمی مانند) ، پس به اندازه ای که ممکن است از آن تلاوت کنید. (سوره مزمل ، آیه 20)

خواندن کدام سوره ها در طول روز مستحب هستند؟

با وجود اینکه درهای رحمت الهی در تمام لحظه ها بر روی بندگان باز است و می توان در هر زمان با خداوند ارتباط برقرار کرد اما امامان معصوم(ع) به روزها و مکانهای خاصی برای ارتباط با خداوند عنایت داشتند. از جمله این زمانها ماه رمضان و شب های قدر ، روز عید قربان ، عید غدیر ، شب های جمعه و ... است.

تاکید بیشتر امامان بر روی انس با خداوند است لذا برخی از سوره ها برای قرائت در نمازهای واجب و نافله ، برخی در اواخر شب ، دسته ای دیگر به هنگام طلوع فجر و قسم دیگر در تمام ساعات شبانه روز سفارش شده اند.

سوره های مناسب در روز

سوره های مناسب ابتدای روز :

سوره یس :

از حضرت امام صادق (ع) روایت است که فرمود :

به درستی برای هر چیزی قلبی می باشد و قلب قرآن «یس» است. پس کسی که در هنگام روز (اول روز) سوره یس را بخواند ، در آن روز از محفوظین و مرزوقین خواهد بود. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 249)

سوره حشر :

پیامبر اکرم(ص) در روایتی فرمودند :

هر کس هنگام صبح سه مرتبه بگوید « اعوذ بالله من الشیطان الرجیم» و سه آیه آخر سوره حشر را بخواند خداوند هفتاد هزار ملک را موکل می فرماید ، برای او دعا نمایند. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 265)

سوره توحید :

حضرت علی(ع) در روایتی فرمودند :

کسی که در عقب نماز صبح یازده مرتبه سوره قل هو الله احد بخواند ، در آن روز گناهی او را اصابت نمی کند. اگر چه شیطان (برای اجبار نمودن او به گناه) خود را خوار نماید. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 287)

ثواب خواند سوره توحید

سوره انسان :

عمرو بن جبیر عزرمی از پدرش از امام باقر(ع) روایت نموده که فرمودند :

هر کس سوره «هل اتی علی الانسان» را در هر صبح پنجشنبه بخواند خداوند او را با حور العین تزویج می کند. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 272)

سوره علق :

سلیمان بن خالد به نقل از امام صادق(ع)روایت کرده است :

کسی که در روز «اقرا باسم ربک» بخواند و سپس در آن روز از دنیا برود شهید از دنیا می رود. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 278)

سوره های مناسب انتهای شب :

سوره ذاریات :

داوود بن فرقد از امام صادق(ع) روایت نموده است :

کسی که سوره ذاریات را در شب بخواند ، خداوند معیشت او را اصلاح کند و روزی واسع بر او آورده و نور برای او در قبرش قرار دهد. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 260)

ثواب خواند سوره ذاریات

سوره فرقان :

در روایتی حضرت ابی الحسن(ع) به اسحاق بن عمار فرمود :

قرائت سوره فرقان را رها مکن ، به درستی که هر کس هر شب این سوره را بخواند خداوند او را ابدا عذاب نمی فرماید و از او حساب نمی کشد. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 245)

سوره مومن :

از ابی الصباح کنانی روایت شده است که امام باقر(ع) فرمود :

هر کس در هر شب سوره مومن را قرائت کند ، خداوند گناهان گذشته او را و آن چه در جوانی مرتکب شده و آن چه در پیری ، همه را بیامرزد ، و کلمه تقوی و خداترسی را ملازم و همدم او گرداند ، و آخرتش را بهتر از دنیایش قرار دهد. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 254)

سوره لقمان :

شیخ صدوق در روایتی از امام باقر(ع)فرمود :

هر کس سوره لقمان را هر شب بخواند خداوند ملائکه ای را موکل می فرماید تا او را در آن شب از ابلیس و لشکریانش حفظ نماید تا آن که صبح نماید. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 246)

سوره انعام :

از ابن عباس روایت شده است که هر کس سوره انعام را هر شب بخواند ، روز قیامت از ایمن شدگان می باشد و روی آتش به چشم خود نمی بیند. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 236)

سوره کهف :

هر کس هر شب جمعه ، سوره کهف را بخواند نمی میرد ، مگر شهید و خداوند او را با شهدا مبعوث می فرماید. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص241)

خواند چند آیه در روز توصیه شده است؟

سوره یوسف :

هر کس سوره یوسف را هر شب بخواند ، خداوند عزوجل او را محشور فرماید ، در حالی که جمال او مانند جمال یوسف باشد و فزع روز قیامت به او اصابت نمی کند. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 238)

سوره حجرات :

حسین بن ابی العلاء از امام صادق(ع) روایت کرده است که فرمود :

کسی که سوره حجرات در هر شب بخواند از زوار حضرت محمد(ص) می باشد. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 259)

سوره واقعه :

زید شحام روایتی از امام باقر(ع) روایت کرده است که فرمود :

هر کس در هر شب پیش از خواب سوره واقعه را قرائت کند محشور می شود در حالی که چهره اش چون ماه شب چهارده تابان باشد. (ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 263)

سوره سجده :

حسین بن ابی العلاء ، روایتی از حضرت امام صادق(ع) نقل کرده است که فرمود :

هر کس در هر شب جمعه ، سوره سجده را بخواند ، خداوند کتاب او را به دست راستش می دهد و او را از آن چه در آن بوده محاسبه نمی فرماید.(ثواب الاعمال ، چاپ هفتم ، ص 247)

سوره اسراء :

شیخ صدوق روایتی از حضرت امام صادق(ع) نقل کرده است که فرمود :

هر کس در هر شب جمعه سوره اسراء را بخواند؛ نمی میرد تا آن که حضرت قائم(عج) را درک نماید و از اصحاب آن حضرت باشد. (فضایل و آثار قرائت سوره ها ، ص 38)

ساعات مناسب برای خواندن قرآن در طول شبانه روز

با توجه به آیات قرآن و احادیث مشخص می شود که ذکر خدا و خواند قرآن در همه زمانها مناسب است ، اما در این ساعات سفارش بیشتری شده است :

صبحها بعد از نماز صبح ، هنگام غروب ، شب قبل از خواب ، نیمه های شب و سحرگاهان؛ بنابراین این زمانها فرصت مناسبی برای تلاوت قرآن است که می توان از برکات آن بهره مند شد.

خواندن سوره های مناسب قرآن در شبانه روز

همراهی ملائکه و دوری شیاطین با تلاوت قرآن

تلاوت قرآن موجب افزایش روزی و حضور ملائکه و دوری شیاطین می شوند.

امیر مومنان ، علی(ع) نیز می فرماید :

«البَیتُ الَذی یَقرَأ فیهِ القُرآنُ وَ یُذکَرُ اللهُ عَزَوَجَلَ فیهِ تَکثُرُ بَرَکَتُهُ وَ تَحضُرُهُ المَلائِکَةُ وَ تَهجُرُهُ الشَیاطینُ وَ یُضییءُ لِأهلِ السَماءِ کَما تُضییءُ الکَواکِبُ لِاَهلِ الاَرضِ وَ اَنَ البَیتَ الَذی لا یُقرَأ فیهِ القُرآنُ وَ لا یُذکَرُ اللهُ عَزَوَجَلَ فیهِ تَقِلُ بِرِکِتُهُ وَ تَهجُرُهُ المَلائِکَةُ و تَحضُرُهُ الشَیاطینُ»

و خانه ای که قرآن در آن خوانده نمی شود و خداوند عزوجل در آن یاد نمی شود ، برکتش کم می شود و ملائکه از آن خانه می روند و شیاطین در آن حاضر می شوند. (الحکم الزاهره ، ترجمه : محمدرضا انصاری محلاتی ، ص 262)

خانه ای که در آن قرآن خوانده و خدا در آن یاد می شود ، برکتش زیاد می گردد و ملائکه در آن حاضر می شوند و شیاطین از آن می روند و آن خانه برای اهل آسمان می درخشد ، همان گونه که ستارگان برای اهل زمین می درخشند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(4 رای)
100%

نظر دادن