ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علل طلاق در ایران و مهمترین علل طلاق در ایران در سال جدید و مهمترین علل طلاق در سال و آمار طلاق در سال جدید و طلاق در ایران و علل طلاق pdf و علل طلاق از دیدگاه روانشناسی و آمار طلاق در ایران و شایع ترین علت طلاق و دلایل طلاق در ایران در نم نمک.

مهمترین علل طلاق در ایران در سال جدید چیست؟

آمار طلاق در ایران هر روز بیشتر می شود و این موضوع باعث نگرانی خانواده های زیادی شده است. مخصوصاً دخترها و پسرهای جوانی که در آستانه ازدواج هستند با مشاهده این آمار ترجیح می دهند همچنان مجرد باقی بمانند و خودشان را درگیر مسیر پرپیچ و هم طلاق و دادگاه های خانواده نکنند.مهمترین علل طلاق در ایران در سال 1403مهمترین علل طلاق در ایران در سال 1403

اما در واقعیت طلاق برای همه افراد اتفاق نمی افتد و هیچ کدام از زوج های جوان با هدف اینکه از هم جدا شوند وارد زندگی مشترک نمی شوند. بلکه شرایطی که در طول زندگی به دلایل مختلف به زن و مرد تحمیل می شود این جدایی را شکل می دهد.

علل طلاق در ایران

جدیدترین آمار طلاق در ایران

بر پایه آمار ثبت احوال کشور در تابستان سال 1400 در کل کشور 134 هزارو 208 ازدواج و 48 هزارو 325 طلاق به ثبت رسیده است.

بر پایه آمار ثبت احوال کشور کل ازدواج های ثبت شده در تابستان سال 1400 در مجموع 134 هزارو 208 مورد در کشور بوده است؛ درحالی که در بهار سال 1400 بر پایه آمار ثبت احوال کشور 159 هزارو 339 مورد ازدواج به ثبت رسیده است.

از مجموع 134 هزارو 208 ازدواج ثبت شده در تابستان سال 1400 در کشور بیشترین ازدواج به ترتیب مربوط به استان های تهران با 17 هزارو 464 ، خراسان رضوی با 12 هزارو 320 مورد و خوزستان با 8 هزارو 850 مورد است.

همچنین کمترین ازدواج ثبت شده در کشور نیز در همین زمان به ترتیب مربوط به استان های سمنان با 854 ازدواج ، ایلام 931 مورد و بوشهر با یک هزارو 272 مورد ازدواج بوده است.

بر پایه آمار ثبت احوال کشور همچنین کل طلاق های ثبت شده در تابستان سال 1400 در مجموع 48 هزارو 325 مورد طلاق در کشور بوده است در حالی که در بهار سال 1400 بر پایه این آمار 42 هزارو 331 طلاق به ثبت رسیده است.

از مجموع 48 هزارو 325 طلاق ثبت شده در تابستان سال 1400 در کشور کمترین طلاق به ترتیب مربوط به استان های ایلام با 232 مورد ، کهگیلویه و بویراحمد با 328 مورد و خراسان جنوبی با 342 مورد است.

همچنین بر اساس گزارش آمار ثبت احوال کشور ، بیشترین طلاق ثبت شده در کشور نیز به ترتیب مربوط به استان های تهران با 8 هزارو 870 مورد طلاق ، خراسان رضوی 5 هزارو 312 مورد و اصفهان با 2 هزارو 655 طلاق بوده است.

در حقیقت ، به ازای هر 3 ازدواجی که ثبت شده است ، یک طلاق هم به ثبت رسیده و نسبت ازدواج به طلاق در کشور 3 به 1 است. بیشتر این طلاق ها متعلق به زوج هایی بوده که بین 1 تا 5 سال از زمان ازدواج آن ها می گذرد.

طبق آمار طلاق در ایران ، بیشتر زوج ها در پنج سال اول زندگی از هم جدا می شوند و رتبه دوم جدایی متعلق به پنج سال دوم زندگی زوجین یعنی بین سال های پنجم و دهم زندگی آن ها است.

علل طلاق در ایران

دلایل طلاق در ایران

طلاق در ایران به دلایل مختلفی رخ می دهد. بعضی مواقع عدم شناخت زوجین از هم باعث طلاق می شود. در شرایط دیگر ممکن است به خاطر نداشتن شرایط اقتصادی مناسب زوج مجبور به طلاق شوند و نتوانند به زندگی مشترکشان ادامه دهند.

انتخاب همسر نامناسب

اگر زوجین بدون شناخت کافی از هم و بدون آگاهی یا بلوغ لازم ازدواج کرده باشند ، احتمال اینکه رابطه آن ها به طلاق منجر شوند بیشتر است. آمار طلاق در ایران نشان می دهد که اغلب زوج هایی که سلامت روانی نداشته اند ، در معرفی خودشان دروغ گفته اند یا اینکه به لحاظ خانوادگی هم سطح نبوده اند و با همدیگر تناسب نداشته اند به جدایی رسیده اند.

در این شرایط زن می تواند به شرط دریافت حضانت فرزندش مهریه اش را ببخشد و از مرد جدا شوند.

فقدان دانش و مهارت کافی زوجین

توقعات غیرمنطقی زوج ها از یکدیگر ، رفتار و شخصیت ضعیف داشتن ، عدم شناخت عاطفی زن و مرد از هم و عدم برآورده شدن نیازها و انتظارات زوج ها هم می تواند از دیگر دلایل طلاق در ایران باشد.

شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت زندگی مشترک

در صورتی که بار زندگی فقط روی دوش یکی از زوج ها باشد و فشار زیادی به فرد وارد شود ، یا رفتارهای ناهنجاری از یکی از زوجین در طول ازدواج سر بزند (مانند اعتیاد به الکل یا مواد مخدر) احتمال طلاق در بین آن ها بیشتر خواهد شد.

شرایط اقتصادی نامناسب

در صورتی که مرد شغل مناسبی برای تامین مخارج خانواده نداشته باشد و همسر و فرزندانش در شرایط سختی باشند نیز احتمال رخ دادن طلاق و جدایی زوج افزایش پیدا می کند.

علل طلاق در ایران

چرا آمار طلاق توافقی بالا رفته است؟

آمار طلاق توافقی به این خاطر افزایش پیدا کرده که زوج ها به نگرش جدیدی از زندگی مشترک رسیده اند. جوانان امروزی معتقد هستند که زندگی فقط یکبار حق هر کسی است و فرد باید از زندگی خودش لذت ببرد. همچنین این روزها کسی شرایط سخت زندگی را تحمل نمی کند و مشکلات زندگی مشترک را به خودش و طرف مقابلش تحمیل نمی کند. این نگرش و رشد فکری و شخصی زوجین باعث شده که در سبک زندگی و نوع جدایی خودشان تجدید نظر کنند.

آماری که به تازگی از طلاق در ایران منتشر شده نشان می دهد ، زوج هایی که در زندگی مشترک شکست می خورند با توافق روی حق و حقوقی که دارند از هم طلاق می گیرند. در طلاق های توافقی معمولاً زن به ازای بخشیدن مهریه خودش حق حضانت فرزندش را می گیرد یا اینکه به واسطه بخشیدن مهریه به طور توافقی از مرد جدا می شود.

در این روش برای طلاق زن از مرد ، با توجه به اینکه طلاق به توافق طرفین درخواست شده است ، بعد از ارائه دادخواست و برگزاری جلسه های مشاوره زوج می توانند بدون دردسر و صرف زمان و هزینه زیاد از هم جدا شوند.

با توجه به اینکه فشار زمانی و مالی طلاق توافقی برای هر دو طرف کمتر است ، به همین خاطر آمار طلاق توافقی در جامعه رو به افزایش است.

مقایسه آمار طلاق در ایران و خارج

مقاسیه آمار طلاق در ایران و خارج نشان می دهد که آیا رشد طلاق و ناسازگاری زوجین و تغییر بینش و نگرش آن ها نسبت به زندگی فقط منحصر به ایران است ، یا اینکه در کل جهان آمار طلاق افزایش پیدا کرده است. برای محاسبه این آمار تعداد زوج های مطلقه نسبت به تعداد جمعیت کشورها را مورد بررسی قرار داده ایم. به عنوان مثال در صورتی که کشوری 100 هزار نفر جمعیت داشته باشد و 5 هزار طلاق در سال در آن ثبت شده باشد ، به ازای هر 1000 نفر 5 طلاق در این کشور به ثبت رسیده است.

در روسیه به ازای هر 1000 نفر آمار طلاق 4.7 است و حدود یک سوم ازدواج روسی ها در 5 سال اول با شکست مواجه می شود. آمار طلاق در آمریکا به ازای هر 1000 نفر 2.5 طلاق است و برای اسپانیا به ازای هر 1000 نفر 2.1 طلاق ثبت می شود. در بین مردم ترکیه از هر 1000 نفر 1.6 طلاق ثبت می شود و هند به ازای هر 1000 نفر فقط 1 عدد درخواست طلاق دارد.

در ایران هم به ازای هر 1000 نفر 2.3 طلاق ثبت می شود که نسبت به جمعیت و ازدواج هایی که در کشور ثبت می شود قابل توجه است. از جمله دلایلی که باعث افزایش آمار طلاق در ایران شده می توان به اعتیاد به مواد مخدر ، خشونت خانگی و نبود ارتباط عاطفی بین زوجین اشاره کرد.

علل طلاق در ایران

سوالات متداول

آیا آمار طلاق در ایران افزایش داشته است؟

بله آمار طلاق در ایران با رشد 3.6 درصدی در سال 99 مواجه بوده است.

طلاق بیشتر در چه سال هایی از زندگی مشترک رخ می دهد؟

بیشتر زوج های ایرانی بین سال اول تا پنجم ازواجشان از هم جدا می شوند.

آیا ایران بالاترین درصد طلاق را در جهان دارد؟

در حال حاضر آمار طلاق در کشور مالدیو با وجود درصد 10.97 طلاق به ازای هر 1000 نفر در کل جهان رتبه نخست را دارد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن