ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، گیاه نخل مرداب و گل نخل مرداب و نحوه پرورش گیاه نخل مرداب و روش کاشت گل نخل مرداب و گیاه آپارتمانی نخل مرداب و شیوه تکثیر گیاه نخل مرداب و آموزش نگهداری گل نخل مرداب و راهنمای مراقبت از گیاه نخل مرداب و مشکلات گیاه نخل مرداب و آفات گل نخل مرداب و رسیدگی به گل نخل مرداب و میزان آب دادن نخل مرداب و میزان نور مورد نیاز نخل مرداب در نم نمک.

راهنمای کامل نگهداری ، پرورش و تکثیر گیاه نخل مرداب

گیاه نخل مرداب (cyperus alterni folius) یا همان پنجه کلاغی زیبا که متعلق به ماداگاسکار ، شبه جزیره عربستان و بسیاری از ایالت های آفریقای شرقی (اتیوپی ، اریتره ، مالاوی ، موزامبیک ، سودان ، سومالی ، آفریقای جنوبی ، کنیا ، تانزانیا ، اوگاندا و زیمباوه) است ، یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی به شمار می رود. نام های رایج این نخل عبارتند از : گیاه چتر ، نخل چترو چتر پاپیرویس. این گیاه می تواند از 45 سانتی متر تا 1.5 متر و تا ارتفاع 150 سانتیمتر هم رشد کند. برگ های این نخل به صورت دایره ای شکل هستند و به همین دلیل از این گیاه به عنوان چتر پاپیروس یاد می شود.اصول نگهداری گیاه نخل مرداب و تکثیر این گل + مشکلاتاصول نگهداری گیاه نخل مرداب و تکثیر این گل + مشکلات

این گیاه در طول ماه های تیر و مرداد شکوفا می شود و برگ ها آن در ابتدا به رنگ سبز و پس از بالغ شدن به رنگ قهوه ای در خواهند آمد. در این قسمت از نم نمک به ارائه نکاتی در زمینه نگهداری و پرورش گیاه نخل مرداب خواهم پرداخت.

نیازهای مراقبتی گیاه نخل مرداب

- نور و دما

این گیاه نیازمند نور غیر مستقیم خورشید است و در صورت قرار گرفتن در معرض نور مستقیم ، برگ های آن خواهند سوخت و بنابراین در صورت تمایل به نگهداری از این گیاه در محیط منزلتان ، بهتر است آن را در نزدیکی پنجره ای پوشیده شده با پرده قرار دهید. نباید این گیاه را در مکانی با دمای کمتر از 10 درجه نگهدار نمود. ریختن برگ این گیاه در فصل زمستان طبیعی است و بهتر است در فصل سرما تمام ساقه ها را از سطح خاک حذف نمود تا با سبز شدن دوباره د فصل بهار ، گیاه نخل مرداب چهره زیباتری به خود گیرد.

نور : این گیاه باید در آفتاب نگهداری شود به شرط آنکه ریشه ها دایم خیس باشند؛ البته در نیم سایه نیم آفتاب یا در سایه ای که نور دار باشد هم می ماند.

روش نگهداری نخل مرداب

-آبیاری و کوددهی

از آن جایی که این یک گیاه نیمه آبی است ، نیازمند آبیاری در مقادیر بالا مخصوصا در فصل گرما می باشد و به همین دلیل است که این گیاه اغلب به عنوان یک گیاه حوضچه شناخته می شود. از آن جایی که این گیاه در زیستگاه خود اغلب در مناطق مرطوب و در نزدیکی آبراه ها رشد می کند ، به منظور تامین میزان آب مورد نیاز آن بهتر است سینی زهکشی گلدان این گیاه را پر از آب کنید. این گیاه به آبیاری زیاد در فصلائیز و زمستان نیاز ندارد.

گیاه نخل مرداب در طول فصل رشد به ماهی یک مرتبه تغذیه شدن با کود نیازمند است.

-خاک و بستر

خاک مورد نیاز برای رشد این گیاه ، خاک معمولی گلدان است اما با این حال ، وجود بستر متشکل از ذغال سنگ نارس ، خزه ، شن و لوم برای این گیاه ضروری بوده و به حفظ رطوبت مورد نیاز آن نیز کمک می کند.

pH طبیعی خاک برای رشد گیاه نخل مرداب محدوده 5.5 تا 6.5 است و از آن جایی که این گیاه تحمل دمای پایین را ندارد ، در صورت نگهداری در خارج از محیط منزل لازم است قبل ازسرد شدن هوا ، به محیط داخلی منزل منتقل شود.

در صورت نگهداری این گیاه در گلدان ، معمولا سالی یک بار نیاز به تعویض گلدان آن وجود خواهد داشت.

شرایط نگهداری نخل مرداب

-هرس و نگهداری

از آن جایی که ریشه های این گیاه دارای رشد بسیار بالایی هستند ، بسیاری از باغبانان ریشه های گیاه را کوتاه کرده و آن ها را منسجم تر می سازند. کوتاه کردن ریشه های این گیاه هیچ آسیبی به گیاه نخل مرداب نمی رساند و هرس کردن شاخه و برگ های خشک شده این گیاه نیز به بهبود ظاهر آن کمک می کند.

تکثیر گیاه نخل مرداب

این گیاهان را به چند روش می توان تکثیر کرد .

1 - تقسیم بوته :

  • برای این عمل فصول بهار و تابستان را انتخاب کنید .
  • یکی از رایج ترین راه برای تکثیر نخل مرداب است .
  • بعد از پر شدن سه چهارم حجم گلدان از ریشه ، می توان اقدام به تکثیر کرد .

برای این عمل ابتدا باید گیاه مادر را از گلدان خارج کرد . ریشه های گیاه را به چند قسمت تقسیم کنید .

اگر می خواهید گیاهی حجیم و پرپشت تر تکثیر کنید ، مقدار بیشتری از بوته های گیاه مادر را با دست جدا کرده ( دقت کنید ریشه ها آسیب نبیند ) و آن را در بستر مناسبی از پیت ماس + کمپوست گلدانی با گلدان سایز دهانه 11 سانتی متر بکارید . و بلافاصله خوب آبیاری کنید به طوری که خاک بستر همیشه مرطوب باشد . گیاه را در مکانی روشن و به دور از نور مستقیم خورشید با دمای 20 الی 22 درجه قرار دهید تا به گیاه بالغ تبدبل شود . از آن پس می توان میزان نور را کم کم افزایش داد .

2 - قلمه گیری : (تکثیر وارونه)

مراحل تکثیر به ترتیب عکس انجام می شود .

گل نخل مرداب

مرحله 1

گل نخل مرداب

مرحله 2

گل نخل مرداب

مرحله 3

گل نخل مرداب

مرحله 4

برای این عمل فصول بهار و تابستان را انتخاب کنید .

این روش غیر معمولی و عجیبی برای تکثیر این گیاه است که در ادامه به آن می پردازیم .

از ساقه های سالم استفاده کنید . در این روش باید قسمت انتهایی ساقه ( راس گیاه به همراه برگ ) را با استفاده از ابزار برش به اندازه مناسب قطع کنید . بستر مناسبی از آب به همراه مقداری کمپوست مخصوص بذر و یا ماسه آماده کرده و 3 الی 4 سانتی متر از طول برگ های این قلمه را نگه دارید و بقیه با قیچی برش بزنید .

این قلمه ها را به صورت وارونه ( طوری که ساقه در قسمت بالا و برگ ها داخل آب قرار گیرند ) در داخل ترکیب ذکر شده قرار دهید تا ریشه بزنند . باید گیاه را در مکانی پرنور و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید . بعد از ریشه دار (تصویر 4) شدن می توانید گیاه را به گلدان مناسب با قطر دهانه 11 سانتی متر با ترکیب کمپوست گلدانی انتقال دهید . برای ریشه دار شدن بهتر است دمای اتاق 20 الی 22 درجه سانتی گراد باشد .

روش سوم :تکثیر گیاه نخل مرداب از طریق کاشت بذر و یا قلمه زنی ساقه های آن انجام می شود و در صورت تمایل به کاشت بذر این گیاه ، آن ها را در خاک مرطوب بکارید و تا زمانی که جوانه های آن از خاک سر برآوردند خاک را مرطوب نگه دارید. معمولا ظرف چند هفته جوانه ها ایجاد خواهند شد.

راه های مراقبت از نگهداری نخل مرداب

تقویت گیاه

با کود مایع کامل ، پس از سه یا چهار آبیاری ، گیاه را تقویت می نمایند. از وسیله ملانیون برای مبارزه با شپشک و حلزون استفاده می شود.

مراقبت های ویژه

ساقه های قهوه ای را هرس کرده و دور بریزید. در فصل زمستان ها ریشه ها را در خاک نگهدارید یا گیاه را به درون ساختمان منتقل کنید.

تغییر گلدان

تراکم ریشه باعث شادابی گیاه خواهد شد ، اما با پر شدن سه چهارم حجم گلدان از ریشه ، بهتر است از طریق تقسیم ریشه ، گیاه را تکثیر نمایید. هنگام تکثیر ، از زخمی شدن ریشه ها جلوگیری کنید.

پرورش و مراقبت صحیح از نخل مرداب

خاک مناسب

برای ایجاد حالت باتلاقی باید مقدار خاک رس بیشتر باشد چرا که خاک کمی سنگین است.

آفات و بیماری ها

آفات متداول گیاهان نخل مرداب ، کنه های عنکبوتی هستند که به راحتی و با اسپری حشره کش ها و یا روغن نیم برطرف خواهند شد.


آفات ، بیماری و مشکلات گیاه نخل مرداب

آفات :

آفاتی چون شپشک و حلزون ممکن است برای این گیاه مشکل ساز باشند .

درمان :

برای جلوگیری از این آفات از سم ملانیون استفاده کنید .

بیماری :

بیماری قارچی سفیدک پودری و بوترتیس از دیگر بیماری های این گیاه است که در اثر رطوبت بالا و تراکم شاخه ها پدید می آید .

درمان :

در فصل بهار می توان از سموم قارچ کش استفاده کرد .

هرس تعدادی از شاخه های مرکزی به پیشگیری این بیماری ها کمک خواهد کرد .

مشکلات :

علت چروک شدن برگ گیاه نخل مرداب چیست ؟

گیاه در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارد .

درمان :

گیاه را به مکانی روشن و در نوری غیر مستقیم بگذارید .

علت خشک شدن برگ ها در فصول سرد چیست ؟

علت این مشکل دمای پایین هواست . همانطور که اشاره شد این گیاه به دماهای پایین واکنش نشان می دهد .

گل نخل مرداب

درمان :

از قرار دادن این گیاهان در معرض هوای سرد و دماهای کمتر از 10 درجه سانتی گراد خودداری کنید . اگر همه برگ ها خشک شد بهتر است تمامی ساقه ها در نزدیکی سطح خاک حذف کنید و گیاه را به مکان گرم تر ببرید و منتظر رویش مجدد ساقه ها و برگ ها در بهار باشید .

علت خمیدگی ساقه ها چیست ؟

علت آن بزرگ شدن ساقه ها می باشد .

درمان :

برای تثبیت ساقه ها می توان از قیم (میله خزه ای یا پلاستیکی که گیاه به آن وصل می شود) استفاده کرد .

علت ریز بودن برگ های جوان چیست ؟

علت آن کمبود مواد غذایی در خاک است .

درمان :

گیاه را هر 14 روز یک بار طبق دستور نوشته شده در قسمت بالا کوددهی کنید .

علت زرد و قهوه ای شدن در گیاه نخل مرداب چیست ؟

علت آن کمبود آب است .

درمان :

آبیاری را مرتب و بیشتر کنید . برای اینکه گیاه سیرآب شود آن را به مدت یک ربع در تشت پر از آب قرار دهید . غبار پاشی روزانه در فصل بهار و تابستان فراموش نشود .

علت پیچیدگی برگ ها و خشن شدن آن ها چیست ؟

محیطی که گیاه را در آن نگهداری می کنید کم نور است .

درمان :

گیاه را به مکانی پرنور و به دور از نور مستقیم خورشید انتقال دهید .

علت ظاهر شدن لکه های سوخته روی برگ ها چیست ؟

علت آن غبارپاشی در زیر نور خورشید می باشد . استفاده از براق کننده از علت های دیگر آن است .

درمان :

غبارپاشی را در زیر نور خورشید انجام ندهید . از براق کننده ها برای پاک کردن استفاده نکنید .

گل نخل مرداب

علت سوختگی نوک برگ ها چیست ؟

علت آن هوای گرم و خشک است .

درمان :

برای پیشگیری از این مشکل می توان روزانه آن در سایه غبار پاشی کرد .

آیا نخل مرداب سرطان زاست ؟

برخی افراد بر این باورند که نخل مرداب یک عامل سرطان زاست .

اما این موضوع نه تنها درمورد این گیاه درست نیست ، بلکه خود نقش به سزایی در کاهش آلودگی هوا که یک عامل سرطان زاست ، دارد .

نخل مرداب در اکواریوم

نگهداری نخل مرداب در اکواریوم امکان پذیر می باشد . ولی این به شرایط اکواریوم و نوع ماهی ها بستگی دارد .

نکته : به این نکته دقت کنید که اگر مدت زیادی برگ های نخل مرداب درون آب قرار بگیرند بعد از مدتی دچار پلاسیدگی می شود . اگر می خواهید نخل را درون آب قرار دهید باید ابتدا گیاه را درون ظرف دیگری ( نه در شن کف آکواریوم ) حاوی شن بکارید و اظرف را درون آب قرار دهید طوری که برگ ها بیرون از آب قرار بگیرند .

خواص نخل مرداب

استفاده موضعی از ترکیبات بابونه ، آویشن و نخل مرداب می تواند باعث تقویت مو شده و از ریزش آن جلوگیری کند . به این صورت که این سه گیاه را خوب بکوبید و روی سر قرار دهید .

با کاشتن این گیاهان در حوض ها و برکه ها می توان باعث خلق منظره ای زیبا شد .

دانستنی ها

شایعه شده است که این گیاه ، برخی افراد را دچار آلزایمر و ام اس می کند . ولی این موارد هیچگونه سندیت و پشتوانه علمی ندارد .

گل نخل مرداب

موارد استفاده :

شکل و کیفیت متمایز گیاه نخل مرداب ، ترکیب زیبایی با نمونه های بوته ای گسترده ایجاد می کند. ترکیب یک حوضچه نیم بشکه ای با نیلوفرهای آبی سفید پا کوتاه و گل های فراموشم مکن آبی رنگ که در حاشیه آن پخش شده اند و یک گیاه پنجه کلاغی که کنتراست عمودی ظریفی می دهد ، در مجموع بسیار جذاب و زیبا خواهند بود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(5 رای)
100%

نظر دادن