ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، رسوم زناشویی در ایران و آداب و رسوم عجیب زناشویی در ایران و آداب و رسوم عجیب زناشویی در جهان و رسوم عجیب شب اول ازدواج در ایران و رسوم عجیب ازدواج در آفریقا و مراسم های خاص در ایران و آداب و رسوم خنده دار در ایران و بدترین رسم ازدواج و آداب و رسوم شب اول ازدواج و رسم دستمال خونی در شب عروسی در نم نمک.

آداب و رسوم عجیب زناشویی در ایران

ازدواج ایرانی را به دو زمان قبل از اسلام و بعد از اسلام تقسیم میکنیم . ازدواج ایرانی قبل از اسلام بر پایه قوانین زرتشت بود . ازدواج ایرانی تک همسری بود . زرتشتیان بر این باور بودند چون زن نمیتواند چند همسر داشته باشد مرد هم باید تک همسر باشد . بعد از مرگ همسر ، مرد یا زن میتوانست مجددا ازدواج کند . اگر زن نازا بود مرد میتوانست با رضایت کامل زن اول مجددا ازدواج کند . در ازدواج ایرانی طلاق جایز نبود . مگر در شرایط خیلی خاص . رضایت پدر و مادر لازم بود اما اگر پسر و دختر دلباخته میشدند اجازه ازدواج داشتند .آداب و رسوم عجیب زناشویی در ایرانآداب و رسوم عجیب زناشویی در ایران

آداب و رسوم عجیب زناشویی در ایران

در مورد ازدواج محارم در ازدواج ایرانی عقیده ها مختلف است . اما در شاهنامه فردوسی به ازدواج خواهر و برادر بر میخوریم . همینطور کمبوجیه با دو خواهر خود ازدواج کرد . البته ازدواج محارم در خاورمیانه معمول بوده و فقط مربوط به ایرانیان نبود .

در زمان های قدیم همسر یابی به عهده پدر و مادر بود . آنها دختر انتخاب میکردند . اگر والدین دختر راضی میشدند وصلت صورت میگرفت . ممکن بود قبل از ازدواج دختر و پسر همدیگر را اصلا ندیده باشند . اگر مادر یا پدری ، دختر یا پسری را برای فرزندش مناسب میدید با خانواده او صحبت میکرد . بعد از قرارهای متعدد به توافق میرسیدند . عروس یا داماد آینده از پچ پچ ها متوجه میشد که قرار است ازدواج کند . آداب ازدواج در اسلام تلفیقی از قوانین اسلام و رسوم ایرانی شد .

معیارهای ازدواج ایرانی

معیارهای ازدواج ایرانی بر مبنای چند چیز است . هر پسر یا دختری دوست دارد جایگاهی مستقل داشته باشد تا تشکیل خانواده داده و به آرزوهایش برسد . اولین معیار یک ایرانی برای ازدواج اخلاق خوش است . از دیگر معیارهای ازدواج ایرانی هم شان بودن و در خور هم بودن است . بعد از آن دلنشین بودن . یک ایرانی دوست دارد از همصحبت شدن با همسرش لذت ببرد . هر ایرانی دوست دارد همسرش با او تفاهم داشته باشد . او را درک کند . در مشکلات زندگی با او همراه بوده و سنگ صبور همسرش باشد . معیار یک ایرانی برای ازدواج میتواند موقعیت شغلی ، فرهنگی وحتا مالی هم باشد . با وضعیت اقتصادی فعلی هر کسی میخواهد با کسی ازدواج کند که بتواند به او از نظر مادی نیز کمک کند . علاقه به تفریحات ، سرگرمی و ورزش های مشترک نیز از معیارهای ازدواج ایرانی است .

از اهداف ازدواج ، عفت و پاکدامنی است . رسیدن به آرامش ، در سایه مهر و عطوفت همسر . یکی دیگر از معیارهای ازدواج ایرانی تامین آتیه از نظر اقتصادی در کنار خانواده . داشتن همراه مناسب زندگی در زمان کهولت هم یکی دیگر از معیارهای ازدواج ایرانی است .

انواع ازدواج ایرانی

در بحث انواع ازدواج ایرانی به دو گونه رسمی و فرمال و غیر رسمی برمیخوریم . ازدواج رسمی بر دوگونه است . عقد دایم : که مدت زمان خاصی ندارد و تصمیم بر اینست که تا آخر عمر با هم باشند . در این ازدواج تا وقتی زن و شوهر به مشکل خاصی بر نخورند با هم زندگی میکنند . طلاق جایز است اما حق طلاق با مرد است مگر هنگام عقد شرط شده باشد . از همدیگر ارث میبرند . هنگام مشکلات در کنار یکدیگر هستند . بچه دار شده و آرزوهای مشترک دارند .

صیغه یا ازدواج موقت از دیگر انواع ازدواج ایرانی است . مدت زندگی ابتدا تعیین میشود . این مدت ممکن است چند دقیقه و یا چندین سال باشد . در ازواج موقت تعهد کمتری دیده میشود . از یکدیگر ارث نمیبرند . اگر شرط نشده باشد مهریه بر عهده مرد نیست . نفقه ندارد . در عوض زن هم کاملا آزاد است . میتواند تمکین نکند . به تحصیلاتش ادامه دهد . شغل اختیار کند . و بدون اجازه به سفر برود .

ازدواج سپید ازدواجی است که زن و مرد در کنار هم زندگی میکنند بدون اینکه هیچ تعهدی نسبت به هم داشته باشند . در این نوع ازدواج هر لحظه ممکن است پسر یا دختر ، دیکری را ترک کند .

مراحل ازدواج ایرانی

مراحل ازدواج ایرانی ابتدا احساس نیاز به تشکیل خانواده است . بعد آماده شدن برای ازدواج . سپس اعلام آمادگی به خود و خانواده . مراحل ازدواج ایرانی در مرحله عملی از انتخاب دختر آغاز میشود . چون پیشنهاد ازدواج از سوی پسر است ، دختر فقط میتواند از میان خواستگارهایش انتخاب کند . بعد از اینکه دختر وپسر همدیگر پسندیدند ، مراسم خواستگاری انجام میشود . خانواده دختر و پسر در خانه یا بیرون از خانه ترتیبی اتخاذ میکنند تا آنها همدیگر را ببینند . در ازدواج اسلامی و در این مرحله حجاب واجب نیست و پسر میتواند ، دختر را بدون حجاب ببیند . مراحل ازدواج ایرانی شامل خواستگاری ، نامزدی ، دوران عقد ، و بعد از آن عروسی است .

آداب و رسوم عجیب زناشویی در ایران

فرهنگ و سنت ازدواج ایرانی

فرهنگ و سنت ازدواج ایرانی بسیار زیبا و شیرین است . اول مراسم خواستگاری انجام میشود . در مراسم خواستگاری خانواده پسر با یک دسته گل و شیرینی به خانه خانواده دختر میروند . بعد از چند جلسه زمان جشنها تعیین میشود . در این چند جلسه مقدار خرید عروسی مثل طلا و جواهر ، پارچه و لباس تعیین میشود . در فرهنگ و سنت ازدواج ایرانی مهریه ، خرید چند تکه لوازم منزل بر عهده پسر میباشد .خانوواده پسر آینه وشمعدان ، لوازم ارایش ، لباس عروس وغیره را میخرند . دختر جهیزیه می آورد . در دوران نامزدی ، زناشویی معمول نیست . در این مرحله پسر ودختر محرم میشوند . وتعهدات ازدواج بر روی برگه ای نوشته شده وبه امضا میرسد . این برگه قانونی است وضمانت اجرایی دارد . (بله برون) . بعد ازاتمام خرید عروسی ورسیدن زمان عقد ، جشن میگیرند .

فرهنگ و سنت ازدواج ایرانی در جاهای مختلف ایران متفاوت است . برخی اقوام شیربها گرفته وجهیزیه تهیه میکنند . برخی دیگر شیربها دریافت نمیکنند . شام عقد برعهده هر دو طرف میباشد . اقوامی هم هستند که هزینه شام عقد را خانواده پسر میدهند . در مورد شام عروسی نیز همینطور است .

در ایران مراسم ازدواج به شکل های متفاوت انجام میشود . یکی از رسمهای زیبای ازدواج در شهرهای کوچک و روستاها حنا بندان است . قبل از شب عروسی به دست عروس و داماد حنا میبندند . تا راهی خانه بخت شوند . وقتی عروس بیرون می آید تا راهی خانه بخت شود مردان جوان پشت در می ایستند ودر را میبندند . جوانان خانواده داماد برای در را به زور باز میکنند تا عروس را ببرند . اگر موفق شدند که با هلهله وشادی عروس را میبرند . اگر موفق نشدند خانواده عروس از انها هدیه دریافت میکنند ؛ بعد عروس را میدهند . وقتی بیرون در آمد داماد با سیب و انار سرخ محکم بر دامان عروس میزند تا انار دان دان شود .

آداب و رسوم عروسی

در برخی روستاها عروس را سوار اسب میکنند و با تفنگ شلیک هوایی میکنند . با رقص و پایکوبی عروس را محل جشن می رسانند . هنگامی که عروس را از خانه بیرون می آورند خانواده داماد یکی از لوازم خانه را میدزدد . این وسیله عقل عروس نام دارد . جهاز عروس را به صورت خنچه در آورده و به خانه داماد میبرند . خنچه داخل سینی های گرد وبزرگی چیده میشوند که با شیرینی ونقل وشوکولات همراه است .

بعد از دوران عقد ، نوبت عروسی است . برخی به ماه عسل میروند و برخی نیز با جشن ، زندگی مشترکشان را آغاز میکنند . اقوام هدیه های خود را به عروس و داماد میدهند . در روستاها رسم اسپند گردان است . یک سینی بزرگ که داخلش اسپند دود میکنند ؛ بین مدعوین میچرخانند . هر کس به اندازه توانش داخل سینی پول میریزد . بعد از عروسی جشن پاتخت است . روز پاتخت جشن مختصری میگیرند و اقوام باز هم هدیه میدهند .

جهاز برون هم یکی دیگر از رسم های ازدواج ایرانیست . در این مراسم همراه با تعدادی از اقوام جهاز دختر برده میشود . بعد از اینکه جهیزیه در خانه بخت چیده شد همه برای بازدید می آیند . مدتی که گذشت عروس وداماد پا گشا میشوند . مراسم پاگشا برای اینست که با دادن هدیه ای به آنها بگویند مایلند معاشرت داشته باشند . هر وسیله ای که در جهاز عروس تهیه نشده اقوام در پاگشا آن را به آنها هدیه میکنند .

رسم دستمال خونی شب عروسی

در زمان های گذشته در ایران و بعضی از کشورها رسم و رسوم های مختلفی مربوط به ازدواج وجود داشته است که بعضی از آن رسم و رسومات جالب و قابل قبول و بعضی از آن ها بسیار اشتباه و غیر قابل قبول بوده است. یکی از رسوم متداولی که در زمان های گذشته در مراسم ازدواج انجام می شده است ، بر گزاری شبی به نام شب زفاف با یک سری رسوم و سنت ها می باشد. رسم دستمال خونی شب عروسی نیز مربوط به شب زفاف است و یکی از کارهایی است که در گذشته در شب زفاف انجام می شده است.

آداب و رسوم عجیب زناشویی در ایران

وقتی جشن زفاف به پایان رسید و مهمان ها خانه عروس و داماد را ترک کردند ، پدر داماد دست داماد را می گیرد و به حجله می برد (حجله به اتاقی گفته می شود که عروس و داماد شب زفاف را در آن سپری می کنند ، معمولا قبل از جشن عروسی حجله عروس و داماد را به سبکی خاص تزیین می کنند). پدر داماد در حجله عروس و داماد را دست به دست هم می دهد و مبارک باد می گوید و از اتاق بیرون می رود.

در قدیم رسم بر این بوده است که عروس و داماد تا سه شب در حجله می ماندند و از حجله خارج نمی شدند مگر برای کارهای ضروری. داماد موظف به از بین بردن باکرگی عروس در شب زفاف بود و اگر موفق به این کار نمی شد اطرافیان عروس که معمولا پشت در اتاق حجله منتظر می ماندند او را درمانده و ناتوان قلمداد می کردند. از دیگر رسم های شب زفاف این بود که داماد باید خون ناشی از پارگی پرده بکارت عروس را بر روی دستمالی مخصوص ریخته و دستمال خونین را به یکی از نزدیکان عروس که معمولا مادر عروس بود بدهد و مادر عروس نیز باید این دستمال را به عنوان مدرک باکرگی دختر خود به اقوام داماد و مخصوصا به مادر داماد نشان می داد. البته حدود چهل الی پنجاه سال است که این رسم و رسوم ها از بین رفته است و شاید فقط در روستاهای دور افتاده ایران بتوان شاهد چنین مراسمات و رسم و رسومی بود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(16 رای)
75%

نظر دادن

1 نظر

  • هادی شنبه, 13 آبان 1402 21:16 توسط هادی

    لااقل شاهنامه را یک نگاه می کردید.
    قبل از اسلام تک همسری نبوده، اتفاقا چندهمسری رایج بوده.
    در دین زرتشتی هم چند همسری مجاز بوده.
    به کتاب های کریستن سن رجوع کنید.