ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، قدرت بدنی امام حسین و قدرت بدنی امام سوم و قدرت بدنی سیدالشهدا و قد امام حسین چند متر بود و ویژگی های ظاهری حضرت امام حسین و صورت امام حسین و طاهر امام حسین و وزن امام حسین و مهارت شمشیرزنی امام حسین در نم نمک.

ویژگی های ظاهری و قدرت بدنی امام حسین

خواند میر از شواهد النبوه نقل می کند که امام حسین علیه السلام صورتی زیبا و جمالی منور داشت که چون در خانه تاریک می نشست از سفیدی رخسار مبارکش محیط اطراف روشن می شد و همه می دانستند امام حسین علیه السلام است . حسین بن علی شخصاً دارای مزایایی بود که دیگران فاقد آن بودند و سر تا سر زندگیش عجیب بود؛ یکی آن که شش ماهه به دنیا آمد و دیگر آن که شهادتش بی نظیر بود. در قیام خونین او بسیاری از کلمات عملاً ترجمه شد که اگر حسین علیه السلام نبود این کلمات معنا نمی شد :ویژگی های ظاهری و قدرت بدنی امام حسینویژگی های ظاهری و قدرت بدنی امام حسین

ویژگی های ظاهری و قدرت بدنی امام حسین

عشق و اراده و صبر و فداکاری از جمله آن موارد است . سالار شهیدان در حسن خلق ، تواضع ، ادب ، بخشش ، صله رحم ، راستی ، درستی ، عبادت ، فراست و ذکاوت ، شجاعت و شهامت ، آزادی و سعادت ، فداکاری و گذشت ، امیدواری و آرزو ، شرافت و عشق ، مرام و مسلک ، صبر و بردباری ، سیاست ملی و مظلومیت اجتماعی دارای نبوغ فکری بود. این کلمات را چنان معنا کرد که تاکنون کسی چنین معنا نکرده است . امام حسین علیه السلام سرباز باشخصیت و فداکار اسلام است که درس آزادی و فداکاری و مجد و عظمت را به مسلمین آموخت و در صورت و سیرت بی نظیر و ممتاز بود.

همان طور که قرآن صامت از ظاهری شگفت و باطنی ژرف برخوردار است ، وجود امام حسین علیه السلام به عنوان قرآنی ناطق از همین شگرفی و ژرفی در ظاهر و باطن و صورت و سیرت برخوردار است و ما در زیارت ناحیه مقدّسه در اوصاف آن امام می خوانیم : «و عَظیم السّوابق...»؛ تو دارای برتری های باعظمت هستی.

شباهت ‏های امام حسین علیه السلام و عیسی مسیح علیه السلام

1. قال انی عبدالله اتانی الکتاب و جعلنی نبیا و جعلنی مبارکا این ما کنت و اوصانی بالصلوة والزکوة مادمت ‏حیا و برا بوالدتی و لم یجعلنی جبارا شقیا والسلام علی یوم ولدت و یوم اموت و یوم ابعث ‏حیا.(1)

2. بین حضرت عیسی در امت مسیح و حضرت امام حسین علیهم السلام در امت اسلام وجه شباهت هایی هست ، از آن جمله از حیث مادر که مریم‏ «سیدة النساء» است و هم چنین حضرت فاطمه سلام الله علیها.

درباره حضرت مریم قرآن می ‏فرماید : «و اذ قالت الملائکة یا مریم ان الله اصطفیک و طهرک و اصطفیک علی نساء العالمین».(2) در احادیث نیز وارد شده که نظیر این خطاب برای حضرت زهرا سلام الله علیها واقع شده. شاعر می ‏گوید :

  • فان مریم احصنت فرجها × و جاءت بعیسی کبدر الدجی
  • فقد احصنت فاطم وجهها × و جاءت بسبطی نبی الهدی(3)

مریم ، صدیقه آن امت است : «ما المسیح ابن مریم الا رسول قد خلت من قبله الرسل و امه صدیقة کانا یاکلان الطعام».(4) حضرت زهرا صدیقه طاهره این امت است. درباره هر دو «بتول عذرا» گفته شده است.

3. شباهت دیگر ، در مدت حمل است. در حدیث است (نفس المهموم ، ص‏ 6، و بحار ، جلد دهم ، باب 11) که مدت حمل سیدالشهدا شش ماه طول کشید و هیچ کس شش ماهه متولد نشد که در عین حال بماند مگر حسین و عیسی علیهماالسلام. در حدیث است که آیه : «و وصینا الانسان بوالدیه احسانا حملته امه کرها و وضعته کرها و حمله و فصاله ثلثون شهرا حتی اذا بلغ اشده و بلغ اربعین سنة قال رب اوزعنی ان اشکر نعمتک التی انعمت علی و علی والدی و ان اعمل صالحا ترضیه و اصلح لی فی ذریتی انی تبت الیک و انی من المسلمین‏».(5)

ویژگی های ظاهری و قدرت بدنی امام حسین

اشاره است ‏به سیدالشهدا. عیسی برا بوالدتی بود و حسین وصینا الانسان بوالدیه احسانا ، عیسی گفت : انی عبدالله ، درباره حسین نازل شد : انی من المسلمین. «عمرو بن سعید بن عاص اشدق‏» حاکم مکه نامه ‏ای نوشت ‏به سیدالشهدا و حذره من النفاق و الشقاق.(6) حضرت در جواب نامه ‏اش نوشت : «لم یشاقق الله و رسوله من دعا الی الله و عمل صالحا و قال انی من المسلمین‏».(7) اشاره است ‏به آیه کریمه «و من احسن قولا ممن دعا الی الله و عمل صالحا و قال اننی من المسلمین».(8) در باب حمل عیسی نه ساعت و نه روز هم گفته شده.(9) رجوع شود به کتاب جلوه مسیح.

در باب حمل حضرت سیدالشهدا اگر تولد آن حضرت در سوم شعبان و تولد حضرت مجتبی در نیمه رمضان باشد ، ممکن نیست آن چه در بعضی از روایات رسیده که فاصله آن ها شش ماه و ده روز است درست ‏بیاید. شش ماه و ده روز ، با روایاتی منطبق است که تولد حضرت را در آخر ربیع الاول ذکر کرده. رجوع شود به نفس المهموم.

4. شباهت دیگر آن ها در عقیده ‏ای است که مردم در مساله‏ «تفدیه‏» پیدا کردند(10) و خیال کردند که آن ها کشته شدند که گناه دیگران را به گردن بگیرند و دیگران آزاد باشند و تکلیف ساقط شد. درباره عیسی اصل کشته شدن دروغ است و درباره سیدالشهدا فلسفه کشته شدن این نبود.

به قول مولوی : «زان که از قرآن بسی گمره شدند...». شباهت دیگر در زکی و مبارک بودن است ، یعنی هر دو وجود برکت ‏خیز فوق العاده شدند.(11)

برکت عبارت است از نمو در خیر ، چنان که از تفسیر مجمع البیان و صافی و غیره برمی ‏آید. مفردات راغب می ‏گوید : و لما کان الخیر الالهی یصدر من حیث لا یحس و علی وجه لا یحصی و لا یحصر قیل لکل ما یشاهد منه زیادة غیر محسوسة هو مبارک و فیه برکة.(12)

همان طور که یک زمین مبارک است مثل زمین فلسطین : و بارکنا حوله... (این سال ها مدعی هستند که اسرائیل به اندازه نفت ایران از مرکبات بهره برده است) ، همان طور که بعضی آب ها پر برکتند مثل آب باران (و نزلنا من السماء ماء مبارکا)(13) ، همان طور که بعضی حیوان ها مبارک و پر برکتند مثل گوسفند ، همان طور هم بعضی انسان ها واقعا «وجود مبارک‏» می ‏باشند و درباره آن ها تعارف نیست ، زمینی هستند که همه ساله محصول می ‏دهند ، بارانی هستند دائم.

داستان فطرس ملک ، رمزی است از برکت وجود سیدالشهدا که بال شکسته ‏ها با تماس به او صاحب بال و پر می ‏شوند ، (14) افراد و ملت ها اگر به راستی خود را به گهواره حسین بمالند از جزایر دور افتاده رهایی می ‏یابند و آزاد می ‏شوند.

امروز همه روی زمین رشک برین شد × تا از صدف پاک خدا در ثمین شد

فرمان خداوند به جبریل امین شد × با خیل ملک از عرش تازان به زمین شد

تا عرضه دهد تهنیت ‏حضرت خاتم × صبح ازل از غیب برآورد تنفس

انوار هدی تافت ‏بر آفاق و بر انفس × تا چند دلا رانده‏ای از صقع تقدس

برخیز و فراگیر پر و بال چو فطرس × بر تهنیت مقدم مولود مکرم(15)

بدون شک مکتب حسینی راه نجات این امت است زیرا کرسی حسین کرسی امر به معروف و نهی از منکر است. آن چنان که از سوره شعراء بر می ‏آید ، ظهور پیغمبران در فترت ها به علت ‏شیوع مفاسد بوده است. ولی ما می ‏بینیم مکتب زنده حسین ، ظهور حسین است در همه اعصار ، یعنی در هر سال و هر محرم امام حسین علیه السلام به صورت یک مصلح عالی ظهور می ‏کند و این فریاد را به گوش می ‏رساند : الا ترون ان الحق لا یعمل به... یا این که : الموت اولی من رکوب العار...

به امام حسین منسوب است :

  • سبقت العالمین الی المعالی × بحسن خلیقة و علو همة
  • و لاح بحکمتی نور الهدی فی × دیاجی من لیالی مدلهمة
  • یرید الجاحدون لیطفئوه × و یابی الله الا ان یتمه(16)

5. یک شباهت دیگر این است که مسیحیان و هم مسلمانان ، ولادت و هم رفتن این دو را بزرگ می ‏شمارند با این تفاوت که آن ها در هر دو مرحله به شادی و پای کوبی و رقص و شراب خواری می ‏پردازند(17) و مسلمانان در هر دو قسمت از این جهات منزهند. مسلمانان بزرگوارانه‏تر جشن ولادت را برگزار می ‏کنند چون اسلام کار سبک مغزی را اجازه نمی ‏دهد. و اما در وفات ما می ‏گرییم ، و آن ها در روز عروج یعنی سه روز بعد از کشته شدن شادی می ‏کنند. (رجوع شود به شماره 7 و 8)

ویژگی های ظاهری و قدرت بدنی امام حسین

شاید شباهت ‏بین عیسی و سیدالشهدا در یک امر دیگر هم باشد و آن عدم سابقه اسمی است ، و شاید این جهت مربوط به یحیی باشد نه عیسی ، و در این صورت شباهت ‏بین حسین علیه السلام و یحیی است ، کما این که این دو در شهادت به خاطر یک مرد بسیار فاسد با هم شبیه‏ اند و هر دو شهید امر به معروف و نهی از منکرند (و ان من هو ان الدنیا ان راس یحیی اهدی الی بغی من بغایا بنی اسرائیل).

6. شباهت دیگر بین آن ها در انصار و حواریین است. (کما قال عیسی بن مریم للحواریین من انصاری الی الله...)(18)

سیدالشهدا نیز در شب عاشورا حواریین خود را انتخاب کرد. در الانوار البهیة صفحه 45 از موسی بن جعفر علیه السلام نقل می ‏کند می ‏گوید : و فی وصیة موسی بن جعفر علیهماالسلام لهشام قال : و قال الحسین بن علی علیهما السلام : ان جمیع ما طلعت علیه الشمس فی مشارق الارض و مغاربها بحرها و برها و سهل ها و جبلها عند ولی من اولیاء الله و اهل المعرفة بحق الله کفی‏ء الظلال. ثم قال علیه السلام : الا حر یدع هذه اللماظة (آن چه از طعام در بن دندان باقی می ‏ماند) لاهلها ، لیس لانفسکم ثمن الا الجنة فلا تبیعوها بغیرها فانه من رضی من الله بالدنیا فقد رضی بالخسیس.(19)

مولوی در جلد سوم مثنوی داستان ظهور روح القدس را بر مریم به نحو عالی ذکر کرده است. مجموع شباهت ها با عیسی علیه السلام : در مادر از نظر سیدة النساء بودن ، صدیقه بودن ، بتول عذرا بودن ، مخاطب ملائکه بودن ، در مدت حمل ، در کراهت‏ حمل ، در بر به والده و والدین ، و در انی عبدالله و انی من المسلمین ، در اعتقاد تفدیه ، در مبارک بودن ، در بزرگداشت ولادت و وفات ، در عدم سابقه اسمی ، و در انصار و حواریین ، و با یحیی در شهادت.

7. در شماره 5 گفتیم که ما و مسیحیان ولادت و کشته شدن هر یک از حضرت سیدالشهدا و مسیح را بزرگ می ‏داریم با این تفاوت که آن ها در هر دو مورد جشن می ‏گیرند و ما تنها ولادت را جشن می ‏گیریم و در شهادت امام حسین علیه السلام سوگواری می ‏کنیم ، و آن ها روزی را که به عقیده خودشان مسیح در آن روز بعد از کشته شدن عروج کرده نیز جشن می ‏گیرند.

دیگر این که جشن آن ها به شکل جشن های ملی و قومی است ‏یعنی خالی از روحانیت و معنویت و اخلاق است ، همه رقص و شراب و مستی و پایکوبی و دست افشانی و فسق و فجور است ، اما جشن ولادت حسینی مقرون است ‏به شکوه معنوی و تشکیل مجالس وعظ و خطابه و اشک شوق ریختن و کسب تقرب به خداوند ، و تعلیم و تربیت.

یادم هست در ایام اقامت در قم کتابی از«محمد مسعود» خواندم که در آن مقایسه‏ ای کرده بود بین نوع بزرگداشت مسیحیان کشته شدن عیسی را (به زعم خودشان ، و اما به عقیده ما که از قرآن متخذ است : و ما قتلوه و ما صلبوه و لکن شبه لهم (20) و بزرگداشت ما شهادت ابا عبدالله را ، و ترجیح داده بود کار آن ها را از این نظر که آن ها شهادت پیشوای خود را موفقیت می ‏شمارند و ما شکست ، لهذا آن ها شادی می‏ کنند و ما می ‏گرییم. بعد ها من این اعتراض را از دیگران هم شنیدم و یکی از رموز تقدم آن ها و تاخر ما را همین مطلب ذکر می ‏کردند.

در جواب عرض می ‏کنم : اعتراض کننده‏ها از یک نکته غافل مانده ‏اند و آن این که اگر ما قضیه را تنها با مقیاس شخصی و اخلاق فردی بسنجیم ، مطلب همان است که آن آقایان گفته‏اند. از این نظر در منطق خود اسلام هم شهادت موفقیت است نه شکست. مگر نه این است که علی علیه السلام همواره آرزوی شهادت می ‏کرد و می ‏گفت : «لالف ضربة بالسیف اهون علی من میته علی فراش...» ، (21) مگر نمی ‏گفت : «و الله لابن ابی طالب انس بالموت من الطفل بثدی امه‏».(22) مگر بلافاصله پس از ضربت ‏خوردن از ابن ملجم نگفت : «فزت و رب الکعبة‏».(23) مگر در وقتی که در بستر افتاده بود نگفت : «... و ما کنت الا کقارب ورد و طالب وجد».(24)

مگر سیدالشهدا نگفت : «و ما اولهنی الی اسلافی اشتیاق یعقوب الی یوسف‏».(25) مگر نگفت : «لا اری الموت الا سعادة و لا الحیوة مع الظالمین الا برما».(26) این مطلب را با مقیاس دیگری هم باید سنجید و آن ، مقیاس اجتماعی است. در همه دستورات مسیح شاید یک دستور اجتماعی خالص پیدا نشود(27) اما اسلام یک سلسله تعلیمات اجتماعی دارد.

اسلام یک سلسله حب و بغض های منطقی دارد. دستور ائمه اطهار به اقامه عزای حسین بن علی علیه السلام همان طور که در سخنرانی های عاشورای 82 تحت عنوان‏ «خطابه و منبر»(28) گفتیم به خاطر تشفی قلب حضرت زهرا فی المثل نیست ، حضرت زهرا اجل شانا از این امور است ، برای احیاء نیت ‏حضرت سیدالشهدا و حضرت زهراست.

از این جهت اظهار تاثر می ‏شود که چرا چنین حادثه‏ ای واقع شد. به منزله ‏«آخ‏» است که مبادا تجدید شود. برای تقویت روح مبارزه است. البته تجلیل شهادت و جشن شهادت نیز اگر به شکل معنوی و اخلاقی باشد نه آن طور که فعلا در عید کریسمس معمول است ، ممکن است تشویق به جهاد در او باشد ، اما تشویق به تنهایی کافی نیست ، حب و بغض باید با هم توام باشد تا روح مبارزه در شخص پیدا بشود.(29)

احیاء روح مبارزه به این است که مظاهر ظلم و کفر همواره در برابر فرض شود و به آن ها لعن و نفرین شود و آرزوی قطع و قمع آن ها تلقین گردد ، همان طور که در رمی جمرات همیشه ما باید شیطان را مجسم فرض کنیم و به او سنگ پرتاب کنیم. غرض این نیست که آرزوی مردن فقط تلقین شود. آرزوی مردن فقط خوب نیست. غرض آرزوی شهادت است. آرزوی شهادت وقتی محقق می ‏گردد که انسان خود را در مقابل صف مخالف ببیند و از پیشرفت آن ها و عملی شدن نقشه آن ها در اجتماع متاثر گردد ، و توام با اشک شوق برای خوبان و سرمشق های عالی انسانیت ، آتش خشمش برای مظاهر کفر و ظلم زبانه کشد. ما در ورقه‏های‏ «تعلیمات اجتماعی‏»(30) به مساله حب و بغض ‏های منطقی در مقابل حب و بغض ‏های عاطفی ان شاءالله اشاره خواهیم کرد.

پس شهادت را اگر به مقیاس فردی بسنجیم باید موفقیت ‏بشماریم و جشن بگیریم و شادی کنیم ، ولی اگر به مقیاس اجتماعی در نظر بگیریم باید از یک نظر آن را شکست جامعه بدانیم ، جامعه‏ای منحط که خود سیدالشهدا فرمود : «و علی الاسلام السلام اذ قد بلیت الامة براع مثل یزید»(31) و امثال این کلمات ، و از نظر مصالح اجتماعی و تجدید و احیاء روح مبارزه و نبرد در راه حق البته ایجاد مکتب گریه و تاثر ، موثرتر و مفیدتر است. نظیر این بیان را ما در ذیل حدیث‏ «العدل افضل ام الجود» در سخنرانی‏ 19 رمضان 81 ایراد کردیم.(32)

8. ایضا عطف به شماره 5: روز ولادت عیسی علیه السلام به عقیده مسیحیان 25 دسامبر یعنی شش روز مانده به آخر سال مسیحی است. اول سال آن ها اول ژانویه است. عید ولادت را«عید کریسمس‏» می ‏گویند. در این روز پاپ طبق معمول پیامی به مردم جهان مبنی بر دعوت به صلح و محبت می ‏فرستد و در خاتمه دعایی می ‏کند.

ویژگی های ظاهری و قدرت بدنی امام حسین

گاهی می ‏نویسند پاپ از روی تخت طلا مردم را دعوت کرد به رسیدگی حال فقرا!!! در جشن کریسمس دو چیز نمودار است : یکی درخت کاج که مظهر و سمبل این جشن است و در خانه هر مسیحی و در هر یک از مجامع مسیحیان درختی یا لااقل شاخه ‏ای از کاج به چشم می ‏خورد و این روزها درخت کاج بازاری دارد و درخت کاج هاست که از ریشه کنده می ‏شود و بعضی سال ها شهرداری درصدد مبارزه بر می ‏آید ولی فایده ندارد. این درخت ها را با چراغ های الوان و کاغذها و نوارهای رنگارنگ می‏ آرایند. یکی دیگر بابا نوئل است زیرا طبق یک سنت قدیمی در این شب بابا نوئل ، پیرمردی که موی سر و ریش سفید انبوهی دارد ، برای بچه ‏ها از آسمان هدیه و اسباب بازی می ‏آورد و هنگامی که کودکان در این جشن سهم بزرگی دارند. در «اطلاعات‏» 3 دی ماه 42، صفحه 13 می‏ نویسد : «بسیاری از مراکز عمومی و باشگاه ها و هتل ها هم امشب به مناسبت کریسمس برنامه‏های فوق العاده دارند». بنابراین شب کریسمس مجموعه ‏ای است از عقاید خرافی و اعمال فسق و فجور. در میان ما نه این گونه عقاید خرافی وجود دارد و نه به این مناسبت فسق و فجوری می ‏شود.

9. عطف به شماره 4: گفتیم بدون شک مکتب حسینی راه نجات این امت است. زیرا علت مبقیه دین ، امر به معروف و نهی از منکر است و این دو به معنی وسیع آن ها یعنی تشویق و ترویج معروف و مبارزه با منکرات بستگی پیدا کرده با حسین علیه السلام تا آن جا که به قول بعضی ‏ها اسلام نبوی الحدوث و حسینی البقاء است.

10. عطف به شماره 5: داستان امام حسین علیه السلام یک سوژه است ‏برای عالم اسلام و یک نوع تجدید حیات امر به معروف و نهی از منکر است ، یک نوع ظهوری است که همه ساله سیدالشهدا در مظهر خطبا و گویندگان و یا در مظهر مصلحین و انقلابیون صالح می ‏کند.

11. عطف به شماره 8: در کیهان 4 دی ماه 42 (روز کریسمس) می ‏نویسد : «از یکی دو هفته قبل درخت های کاج فراوانی که در اطراف دیوارهای سفارت شوروی ، سفارت انگلیس و سایر خیابان های شمالی شهر چیده شده بود خبر از فرا رسیدن جشن بزرگ مسیحیان در تهران می ‏داد.

مسیحیان با آرایش درخت کاج و شب زنده ‏داری پای این درخت ، میلاد پیغمبر خود را جشن می ‏گیرند. دیشب قبل از این که ساعت تولد که به عقیده مسیحیان نیمه شب است فرا رسد ، به کلیسا رفتند و به دعا و عبادت پرداختند و سپس در خانه خود به صرف شام مخصوص شب کریسمس که در بسیاری از خانه‏ها خوراک بوقلمون بود مشغول شدند.

مسیحیان کاتولیک که معتقدند حضرت عیسی در پای درخت کاج به دنیا آمده است (ولی قرآن کریم صریحا می ‏فرماید که در پای نخله به دنیا آمده است) این درخت را مقدس می ‏دانند و به خصوص در شب کریسمس آن را به بهترین وجهی می ‏آرایند و این درخت تا پایان جشن ژانویه که نه روز بعد آغاز می ‏شود هم چنان زینت ‏بخش خانه کاتولیک هاست.

بابا نوئل بنا به قصه‏های کودکانه ، نیمه شب سوار بر کالسکه زرین از سرزمین های پر برف می ‏آید تا برای کودکان هدیه آورد. دیشب کودکان مسیحی جوراب های خود را در زیر سر بخاری ها یا نقاط دیگر نهادند تا بابا نوئل هدایای خود را در جوراب آنان بگذارد و صبح امروز با خرسندی فراوان این هدایا را که عموما پدران و مادران مسیحی برای کودکان خود تهیه می ‏کنند دریافت داشتند (ظاهرا ساختن این جریان از ریشه اعتقاد به الوهیت مسیح آب می ‏خورد و برای این بوده که در کودکان اعتقاد به الوهیت مسیح را تلقین کنند.) دیشب کافه‏ها و کاباره‏های تهران نیز مملو بود از کسانی که شب کریسمس خود را در این گونه اماکن می ‏گذرانند. عده زیادی از تهرانی های غیر مسیحی نیز به دعوت دوستان مسیحی خود و یا بدون دعوت در این مراسم شرکت کردند.»

پس در این جا یک سلسله شباهت های واقعی از نظر شخصیت واقعی این دو وجود مقدس است که عبارت است از :

  • الف. مادر : سیدة النساء ، صدیقه ، مخاطب ملائکه ، بتول عذرا.
  • ب. مدت حمل
  • ج. کراهت ‏حمل
  • د. مبارک بودن : عیسی علیه السلام : و جعلنی مبارکا. امام حسین علیه السلام : و جعل الشفاء فی تربته و الاجابة تحت قبته و الائمة فی ذریته.(33) لو لا صوارمهم و قطع نبالهم لم تسمع الاذان صوت مکبر.(34)

و یک سلسله شباهت ها هست از نظر سوء استفاده و سوء تعبیر مردم از آن ها که‏ هر دو مصداق «یهدی به کثیرا و یضل به کثیرا» هستند. رجوع شود به المیزان جلد 3 صفحه 320: «المسیح من الشفعاء عندالله و لیس بفاد».(35)

شباهت با رسول خدا صلی الله علیه وآله

در اخبار فراوان آمده است که آن حضرت شبیه ترین فرد به رسول اللّه صلی الله علیه و آله بود اصحاب پیامبر بارها این نکته را در مورد سیرت و صورت امام حسین علیه السلام یادآورد شده اند ، مخصوصا یادآور شده اند که قامت ایشان بسیار شبیه به پیامبر بود ، به طوری که هر کس قامت آن حضرت را مشاهده می کرد به یاد رسول خدا صلی الله علیه و آله می افتاد.(36)

عاصم بن کلیب از پدرش نقل کرده است که شبی رسول خدا را در خواب دیدم و خواب خود را برای ابن عباس نقل کردم تا ببینم که آیا خواب من درست بوده است یا خیر او گفت : آیا هنگامی که پیامبر را دیدی به یاد حسین بن علی نیفتادی؟ گفتم : آری! به خدا قسم هنگامی که رسول خدا قدم برمی داشت و راه می رفت ، کاملا به حسین بن علی شباهت داشت ابن عباس گفت : ما همواره او را به پیامبر شبیه می دانستیم.

انس بن مالک می گوید : نزد عبیدالله بن زیاد بودم که سر حسین بن علی را در یک تشت به مجلس آوردند ابن زیاد با چوبی به بینی و صورت آن حضرت اشاره کرد و گفت : من چهره ای به این نیکویی ندیده ام گفتم : ای ابن زیاد! مگر نمی دانی که حسین بن علی شبیه ترین مردم به رسول خدا بود.(37)

ویژگی های ظاهری و قدرت بدنی امام حسین

پی ‏نوشت‏

(1). سوره مریم/ 30 - 33 حضرت عیسی فرمود : من بنده خدایم ، به من کتاب داده و پیامبرم ساخته است. و مرا هر جا که باشم مبارک گردانده ، و مرا تا زنده‏ام به نماز و زکات سفارش فرموده است. و مرا نیکوکار به پدر و مادر قرار داده و جبار و شقی نساخته است. و درود بر من روزی که به دنیا آمدم و روزی که می ‏میرم و روزی که زنده برانگیخته می‏ شوم.

(2). سوره آل عمران/ 42 و آن گاه که فرشتگان گفتند : ای مریم! خداوند تو را برگزیده و پاکیزه ساخته و بر تمام زنان جهان (زمان خودت) برتری داده است.

(3). مریم دامن خویش را از آلودگی نگه داشت و عیسی را که ماه تابان شب های تار است ‏به دنیا آورد. و فاطمه نیز روی خود را (از غیرخدا) بازداشت و دو نواده پیامبر هدایت را به دنیا آورد.

(4). سوره مائده/ 75. مسیح بن مریم جز پیامبر نیست که پیش از او نیز پیامبرانی زیست کرده‏اند ، و مادر او صدیقه (راستین) است که هر دو غذا می ‏خوردند.

(5). سوره احقاف/ 15 به انسان سفارش کردیم به پدر و مادرش نیکی کند که مادرش با زحمت دوران بارداری و وضع حمل او را گذراند ، و دوران بارداری و شیرخوارگی وی سی ماه به طول انجامید تا این که به حد بلوغ و رشد خود رسید و چهل ساله شد گفت : پروردگار من! مرا الهام ده تا نعمتی را که بر من و پدر و مادرم ارزانی داشته‏ای سپاس گزارم و عملی شایسته کنم که مورد پسند تو باشد ، و فرزندان مرا صالح گردان ، همانا من به درگاهت توبه می ‏کنم و من از مسلمانان هستم.

(6). و او را از نفاق و درگیری پرهیز داد.

(7). کسی که به سوی خدا می ‏خواند و عمل شایسته می ‏کند و گوید من از مسلمانانم ، با خدا و رسول نزاع نکرده است.

(8). سوره فصلت/ 33 و چه کسی خوش گفتارتر است از آن کس که به سوی خدا می ‏خواند و عمل شایسته می ‏کند و گوید که من از مسلمانانم.

(9). ضمنا شباهتی هم در نحوه حمل و وضع هست که هر دو کرها بوده. اما مریم به خاطر این که فرشته بر او ظاهر شد و گفت : انی اعوذ بالرحمن منک ان کنت تقیا و گفت : یا لیتنی مت قبل هذا ، و حضرت زهرا به واسطه این که پیغمبر خبر داده بود که فرزند او کشته خواهد شد ، و چون به حضرت گفته شد که ائمه و اوصیاء از ذریه او خواهند بود ، راضی شد.

(10). المنجد می ‏گوید : «الفادی‏» لقب سیدنا یسوع المسیح الذی افتدانا بدمه الکریم.

(11). در تحف العقول ص ‏496 ضمن مناجات های خداوند به حضرت عیسی می ‏نویسد : «یا عیسی اوصیک وصیة المتحنن علیک بالرحمة حتی حقت لک الولایة بتحریک منی المسرة ، فبورکت کبیرا ، و بورکت صغیرا حیث ما کنت. ای عیسی به تو سفارش کنم سفارش آن که مهربان و دلسوز توست ، تا به جهت این که شادی مرا بجویی سزاوار پیوست‏ با من شوی ، تو در بزرگی و کودکی برکت داده شدی هر جا که بودی.

(12). و چون خیر الهی از جایی که محسوس نیست و به صورتی که بشمار و حصر درنمی ‏آید صادر می ‏شود ، از این رو به هر افزونی غیرمحسوسی که مشاهده شود گفته می ‏شود مبارک است و در آن برکت است.

(13). سوره ق/ 9. و از آسمان ، آبی پربرکت فروفرستادیم.

(14). همچنین جمله‏ «جعل الشفاء فی تربته والاجابة تحت قبته والائمة من ذریته‏» نشانه دیگر از مبارک بودن آن حضرت است. (رجوع شود به شماره ‏9).

(15). تمام این قصیده در جلد سوم سرمایه سخن به مناسبت ولادت سیدالشهدا آمده است و از همه بهتر همین دو بند است.

(16). با خوش خلقی و بلند همتی از همه جهانیان به مقامات بلند پیشی گرفتم. و نور هدایت در شب های دیجور با حکمت من درخشید. منکران می ‏خواهند این نور را خاموش کنند و خداوند نخواسته جز این که آن را تمام و کامل خواهد کرد.

(17). البته مسیحی ها در شب کریسمس یک سلسله مراسم دعا و حضور کشیش هم دارند.

(18). سوره صف/ 14 چنان که عیسی بن مریم به حواریون گفت : چه کسانی یاور من به سوی خدا خواهند بود؟

(19). در سفارش موسی بن جعفر علیهماالسلام به هشام آمده که حضرت فرمود : حسین بن علی علیهماالسلام فرمود : تمامی چیزهایی که خورشید بر آن می ‏تابد در مشرق و مغرب زمین و دریا و خشکی و زمین هموار و کوهها ، همه و همه نزد ولی خدا و اهل عرفت‏ به حق خداوند چون سایه‏ای بیش نیست. آیا آزاد مردی پیدا نمی ‏شود که دست از این لقمه جویده شده بردارد؟ برای شما جز بهشت ‏بهایی نیست ، پس خود را به غیربهشت نفروشید ، که هر کس از خدا به دنیا راضی شود به چیز پستی راضی گشته است.

(20). سوره نساء/ 157 نه او را کشتند و نه به دارش آویختند ولیکن امر بر آن ها مشتبه شده است.

(21). نهج البلاغه ، خطبه 121. همانا هزار ضربه شمشیر برای من از مردن در بستر آسانتر است.

(22). نهج البلاغه ، خطبه 5. به خدا سوگند انس پسر ابی طالب به مرگ از انس کودک به پستان مادرش بیشتر است.

(23). مناقب ابن شهر آشوب ، ج 3/ ص 312.

(24). نهج البلاغه ، نامه 23. و من نیستم جز مانند جوینده آبی که بدان برسد ، و یابنده‏ای که به خواسته‏اش دست ‏یابد.

(25). لهوف ، ص 25.

(26). تحف العقول ، ص 245.

(27). در اواخر تحف العقول بعضی دستورات در مورد ظلم از عیسی علیه السلام نقل شده.

(28). این سخنرانی ها در کتاب ده گفتار اثر استاد شهید به چاپ رسیده است.

(29). و به عبارت دیگر مکتب عزای حسینی مکتب تاثر محض نیست ، مکتب ثوره و انقلاب است. در طول تاریخ اسلامی این حادثه منشا انقلاب ها شده و کاخ های ظلم را در اثر برانگیختن تاثر و بغض منطقی و اجتماعی واژگون کرده است و در آینده نیز خواهد کرد.

(30). مطالب این ورقه ‏ها در سلسله یادداشت های استاد شهید به چاپ خواهد رسید.

(31). مقتل مقرم ، ص ‏146.

(32). این سخنرانی در کتاب بیست گفتار ، گفتار اول به چاپ رسیده است.

(33). خداوند شفا را در تربت او ، و اجابت دعا را زیر بارگاه او ، و امامان را از نسل وی قرار داده است.

(34). اگر شمشیرها و قطعات ‏تیرهای آنان نبود هیچ گوشی صدای اذان مکبری را نمی ‏شنید.

(35). حضرت مسیح از شفیعیان است نه این که خود را فدای گناهان امت کرده باشد.

(36). گفته اند که امام حسن علیه السلام در صورت و چهره به پیامبر بیشتر شباهت دارد و امام حسین علیه السلام در قامت و هیکل به ایشان شبیه تر بود رک : تاریخ دمشق ، ترجمه امام حسین علیه السلام ، ص 41 تا 45، رک : تاریخ دمشق ، ترجمه امام حسین علیه السلام ، صص 45 41.

(37). صحیح بخاری ، ج 5، ص 33، نیز مراجعه کنید به تاریخ دمشق ، ترجمه امام حسین علیه السلام ، ص 46 تا 50.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(8 رای)
90%

نظر دادن

1 نظر

  • عادل دوشنبه, 13 شهریور 1402 11:53 توسط عادل

    اون عکسی که بالا اومده حالا نمی دونم کی گذاشته
    اون عکس و امثالش و نقاشی های از این دست تصویر امام حسین علیه السلام نیست.
    هیچ عکس و تصویری هم از آن بزرگوار وجود ندارد.
    البته از هیچ یک از ائمه علیهم السلام تصویری وجود ندارد.