ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، شهر خوی و مناطق دیدنی خوی و جاذبه های گردشگری شهر خوی و اماکن زیارتی شهر خوی و اماکن تاریخی شهر خوی و سوغات شهر خوی و آداب و رسوم شهر خوی و جاذبه های توریستی شهر خوی و دیدنی های شهر خوی برای خارجی ها و طبیعت بکر شهر خوی و روستاهای دیدنی شهر خوی و مناظر طبیعی شهر خوی و آبشار در شهر خوی و مسجد در خوی و غذاهای محلی شهر خوی و شیرینی مخصوص شهر خوی در نم نمک.

جاذبه های گردشگری خوی

خوی در استان آذربایجان غربی و در شمال غربی ترین نقطه ایران در مرز کشور ترکیه واقع شده است. خوی به علت همسایگی با دو کشور خارجی در گذشته دارای اهمیت نظامی و سیاسی بوده است. صرف نظر از وضع ظاهری شهر که حاکی از تجاری بودن آن است. طبق مدارک موجود خوی از زمان های قدیم اهمیت بسیاری داشته است. پیش از اسلام ، شعبه ای از بزرگ راه معروف ابریشم که شرق و غرب را به هم متصل می نموده از خوی عبور می کرده است. درصدر اسلام طبق نوشته اصطخری و نقشه موجود در کتاب المسالک و الممالک ، بزرگراهی که عربستان را به ماورای خزر و ارس و اردبیل و مرکز آذربایجان وصل می کرده از خوی می گذشته است.جاهای دیدنی ، گردشگری و تاریخی شهر خوی [سوغات]جاهای دیدنی ، گردشگری و تاریخی شهر خوی [سوغات]

جاذبه های گردشگری خوی

بهترین زمان برای سفر به خوی

بهترین زمان برای دیدن جاذبه های گردشگری خوی فصل بهار و تابستان می باشد و حتی در فصل تابستان ، خوی یکی از خنک ترین شهرهای ایران محسوب می شود. پس دیدن این شهر را از دست ندهید.

آداب و رسوم مردمان خوی

آداب و رسوم خوی تلفیقی از آیین های پیش از اسلام و اسلامی است. عاشیق ها (و یا همان اوزان های قدیمی) نماد فرهنگ اصیل منطقه ، هنوز نیز در زندگی مردم حضوری چشمگیر دارند و هرچند که بسیاری آداب و رسوم ملی در اثر زندگی نوین شده امروزی به ورطه فراموشی سپرده شده اند ولی باز گاه گاهی در گوشه و کنار خصوصا در روستاها دیده می شوند. کوسا ، سایاچی ، آیین برداشت گندم (تاخیل) ، عروسی های پر دبدبه و مفصل ، نامگذاری فرزندان ، ختنه پسران (سنت) ، طلب باران ، روز قوچ رسم ننه تپه ، رسم خضر نبی (خیدیر نبی) و… نمونه هایی از این آیین های در حال فراموشی هستند.

در ادامه جاهای دیدنی ، گردشگری و تاریخی شهر خوی را در سایت نم نمک ببینید.

کلیسای سرکیس مقدس خوی

کلیسای سرکیس مقدس ، در استان آذربایجان غربی ، درسه کیلومتری باخترشهر خوی ، در کوی میدان کلیسا یا کوی امام زاده ، در جایی که پیرامون آن را کشتزارها فراگرفته اند ، قرار دارد. پس از ورود سپاهیان عثمانی به آذربایجان غربی و به دنبال رویدادهای خونینی که میان سال های 1297-1299/1918-1920 درخوی پیش  آمد ارمنیان رهایی یافته از آن ناحیه کوچ کردند و از آن زمان ، این کلیسا فراموش شد ولی با استواری ویژه خود سده ها بر جای ایستاده است.

جاذبه های گردشگری خوی


کلیسای سرکیس مقدس دیزا

این کلیسا واقع در روستای فنائی ، شرق دیزا در جنوب خوی در استان آذربایجان غربی است. این کلیسا بدست ارامنه روستای مزبور در قرون 16 یا 17 میلادی بنا شده است. پلان کلیسا بازیلیک مستطیل شکل است در جهت شرق به غرب که سقف و گنبد آن برروی چهار ستون با برش مریعی شکل تکیه دارد و ستونها توسط چهار قوس در چهار جهت به ستونهای مقابل و دیوارها متصل میباشند. در حال حاضر گنبد کلیسا فرو ریخته ولی بقیه قسمتهای آن نسبتا سالم باقی مانده اند.

جاذبه های گردشگری خوی


کلیسای فنایی

کلیسای فنایی مربوط به سده 7 و 8 ه. ق. است و در خوی ، حومه شهر واقع شده و این اثر در تاریخ 25 اسفند 1379 با شماره ثبت 3380 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این کلیسا در حومه شهرستان خوی در روستایی به همین نام و در میان خانه های روستایی قرار دارد . این بنا از قلوه سنگ و سنگ لاشه ساخته شده و قوس های جناقی آن از آجر و پوشش های گنبد آن سنگی است و محرابی به طرف شرق دارد .

جاذبه های گردشگری خوی


کلیسای قریس

کلیسای قریس مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان خوی ، روستای قریس واقع شده و این اثر در تاریخ 25 اسفند 1379 با شماره ثبت 3381 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. کلیسای قریس با توجه به نحوه کارگذاری سنگ ها و استفاده از ملات ضخیم و نیز فرم پلان و نحوه تراش سنگها و ستون های استفاده شده در آن همانند سایر بناهای منظم مذهبی منطقه مخصوصا مشابهت فرم ساختمان به کاروانسرای قوردیک که در 5 کیلومتری همین بنا قرار دارد.

جاذبه های گردشگری خوی


کلیسای مریم مقدس (س) خوی

کلیسای مریم مقدس یا روح القدس به فاصله 30 کیلومتری شهر خوی در استان آذربایجان غربی و در شمال روستای قریس واقع است. کلیسا در قرن 16 میلادی بنا شده و در نزد اهالی منطقه از احترام خاصی برخوردار است. مصالح بکار رفته در این کلیسا عبارتند از سنگ لاشه و ملاط . در قسمتهای پائینی از سنگهای بزرگ و در قسمتهای بالاتر از سنگهای کوچکتر استفاده شده است. در بعضی قسمتهای دیوارهای داخلی بنا از سنگ خوش تراش استفاده شده است که بشکلی منظم کنار هم چیده شده اند.


کلیسای ملهذان

کلیسای ملهذان مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان خوی ، روستای ملهذان واقع شده و این اثر در تاریخ 2 شهریور 1378 با شماره ثبت 2389 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

جاذبه های گردشگری خوی


پارک بانوان خوی

پارک بانوان خوی یکی از فضاهای تفریحی و ورزشی است که توسط شهرداری مختص بانوان ساخته شده است. بانوان محترم می توانند به راحتی به پیاده روی و استفاده از امکانات تفریحی این پارک دسترسی پیدا کنند . درضمن روزهای پنجشنبه و جمعه خانواده ها می توانند از پارک استفاده کنند . آدرس : آذربایجان غربی - خوی - بلوار 22بهمن

جاذبه های گردشگری خوی


روستای سیه باز

سیه باز ، روستایی است از توابع بخش ایواوغلی و در شهرستان خوی استان آذربایجان غربی ایران. و بر اساس سرشماری سال 1385 جمعیت آن 2867نفر (694 خانوار) بوده است. خلاصه ای از تاریخ جعرافیائی و اجتماعی سیه باز خلاصه مطلب : پیشرفت اجتماعی و اقتصادی و سیاسی مستمر و پایدار جوامع در بستر تمدن و فرهنگ پویا و دینامیک و پاسخگو به نیاز های زمان و انعطاف پذیر بوجود می آید.

جاذبه های گردشگری خوی


روستای کلوانس

روستای کلوانس دراستان آذربایجان غربی درشهرستان خوی که دومین شهرپرجمعیت استان است قرارداردشهرستان خوی درناحیه شمال غربی استان ودرفاصله 160کیلومتری استان قرارداردکه به چهاربخش تقسیم می شودیکی ازبخشهای این شهرستان بخش صفائیه است بخش صفائیه به دودهستان تقسیم می شوددهستان الندودهستان سکمن آبادروستای کلوانس دردهستان سکمن آبادواقع است این روستادرمرزکشورترکیه قرارداردآب وهوای این روستاکوهستانی بوده وازشرایط آب وهوایی معتدل وملایم برخوردار است.

جاذبه های گردشگری خوی


روستای سعلکده

این روستا واقع در 8 کیلومتری شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی بخش مرکزی واقع شده است و جمعیتی بالغ بر 1100 نفر و 270 خانوار دارا می باشد. درآمد زایی این روستا از کشاورزی و دامداری می باشد و تماما 340 هکتار زمین قابل کشت دارد. مساحت مسکونی 50 هکتار دارای امکانات آب شرب - گاز- برق - تلفن- بهداشت - مدرسه تا مقطع اول دبیرستان - پست بانک و ... می باشد. یکی از مهمترین خصوصیات این روستا واقع شدن در مسیر جاده ابریشم خوی - قطور می باشد.

جاذبه های گردشگری خوی


روستای وار

روستای شهید پرور و مهمان نواز وار در بخش مرکزی شهرستان خوی استان آذربایجان غربی و با وسعت 144 کیلومتر مربع و داشتن جمعیتی نزدیک به5000 نفر و حدود 1100 خانوار در 10 کیلومتری شهرستان خوی است

جاذبه های گردشگری خوی


روستای اگری بوجاق

اگری بوجاق (agribujag) روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان خوی و در دامنه معروفترین کوه و ارتفاعات منطقه یعنی چله خانه. فاصله روستا تا شهر خوی 9 کیلومتر می باشد.

جاذبه های گردشگری خوی


روستای پسک سفلی

روستای پسک سفلی یکی از روستای های شهرستان خوی بوده که از طرف شمال با شهر فیرورق همسایه بوده و از جنوب با روستای سرسبز وار و از شرق با شهرستان خوی و از غرب با چندین روستای کوچک و بزرگ همسایگی دارد. شغل اصلی و درآمد اهالی آن اکثرا از کشاورزی و دامداری تامین می گردد.فاصله آن از شهر ستان خوی 9 کیلومتر بوده که مسیر آبشار معروف بدلان از این روستا می گذرد

جاذبه های گردشگری خوی


روستای آغبلاغ سفلی

روستای آغبلاغ سفلی در 55 کیلومتری شمالغرب شهرستان خوی واقع شده و طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1390 ، 143خانوار و699 نفرجمعیت دارد و این روستا دارای جاذبه های گردشگری فراوان از جمله قلعه باستانی و آبسرد طبی و معدنی میباشد که برای معالجه و درمان بسیاری از بیماریهای روماتسمی و مفاصل و پوستی موًثر میباشد و قلعه آغبلاغ سفلی معروف به قلعه کافر مربوط به دوره اورارتو میباشد

جاذبه های گردشگری خوی


مقبره شیخ نوایی

آرامگاه منور حضرت آخوند نوائی در جنوب غربی شهر خوی با دو مناره کاشی کاری شده و طاق و گنبدی طلایی رنگ و نمای منظری کاشی کاری در ابتدای بلوار شیخ نوائی قرار دارد. این بقعه با یک ضریح بسیار زیبا و قلم کاری شده با نقش آیات الهی و گل و بوته که در اطراف این تربت مقدس قبور متبرکه علماء و برزگان شهرستان خوی آرام گرفته اند

جاذبه های گردشگری خوی


مقبره آل یعقوب

این مقبره در خیابان طالقانی روبروی ضلع غربی بازار قدیمی خوی و در داخل باقت قدیمی شهر قرار دارد این بنا دارای سه در ورودی یکی از داخل کوچه ای که مقبره در آن واقع است و دو تای دیگر مشرف به خیابان طالقانی می باشد و مناره رفیعی است از آجر و یک گنبد کوتاه با روپوش فلونی. این مقبره شبستانی دارد که پنجره های آن مشرف به حیاط مقبره است و در کنار آن اتاقی است و در کنار آن اتاقی است که سقف آن دارای گنبدی می باشد که در زیر گنبد ضریح وجود دارد

جاذبه های گردشگری خوی


مسجد داش آغلیان

این مسجد از مساجد کهن و منحصر به فرد شهرستان خوی است که در کوچه امین دیوان و در امتداد کوچه تلگراف قرار دارد و از مساجد آباد و دایر این شهر به شمار می رود. ساختمان مسجد در حدود چهار صد متر مربع است که سقف آن چوب پوش بوده و ستونی در این مسجد به کار نرفته و بدون ستون بودن سقف به این مساحت وسیع آن را منحصر به فرد نموده است ، بامی شیروانی ، سقف آن را می پوشاند ، در شمال مسجد ، به سوی حیاط ، ایوانی با چهار ستون چوبی قرار دارد ، که سر ستون ها کنده کاری شده است

جاذبه های گردشگری خوی


مسجد حاجی بابا

در ضلع شرقی بازار قدیمی ، مسجدی که در و دیوارش نشانگر حال و هوای مردم متدین قرون گذشته است ، عظمت خاصی به منطقه بخشیده است ، این مسجد به سال 1256 ﻫ.ق به همت علی اصغر حاجی بابا بنا گردید. دو درب این مسجد به طرف بازار حاجی بابا باز می شود ، یکی از درها به کتیبه ای از آیات قرآن کریم با رنگ ثلث و خط سفید آراسته شده و با کاشی های لاجوردی رنگ ، حاشیه نگاری شده است ، این درب از درون به صحن مسجد باز می شود ، درب دوم با طاق نمایی ساده به حیاط مسجد باز می شود.

جاذبه های گردشگری خوی


مسجد سید الشهدا خوی

مسجد سید الشهدا یکی از این مساجد تاریخی زیباست که با بیش از یک و نیم قرن قدمت از ویژگی های معماری منحصر به فردی برخوردار است. تاریخ احداث بنا را سال 1226 ه.ق ذکر نموده اند که با توجه به مشابهت تزئینات آجری آن با مسجد ملاحسن تاریخ فوق صحیح بنظر می رسد. مسجد سید الشهداء(ع) ، در بخش مرکزی شهرخوی ، در ضلع شمالی خیابان انقلاب و در داخل بافت قدیمی شهر و تقریبا" روبروی بازار قرار دارد. این مسجد تاریخی در دوره قاجاریه بنا شده است .

جاذبه های گردشگری خوی


منطقه حفاظت شده مراکان

منطقه حفاظت شده مراکان در جنوب سواحل رودخانه ارس و در شهرستان خوی قرار دارد . مرز شمالی این منطقه رودخانه مرزی ارس و جمهوری آذربایجان است.

جاذبه های گردشگری خوی


امامزاده سید بهلول

آرامگاه امامزاده سید بهلول ، در سه کیلومتری از مرکز شهر خوی و در سمت غرب شهر قرار دارد.این مزار قدیمی ترین مزار خوی می باشد و از تاریخ دقیق فوت سید بهلول ، (از نوادگان امام علی النقی (ع)) و شرح حال وی اطلاعی در دست نمی باشد.بر روی سنگ قبر این امامزاده که قدمت طولانی دارد ، نوشته هایی به زبان عربی وجود دارد که شامل تاریخ وفات وی و اسم و لقب و ... است؛ ولی نصف نوشته ها که مربوط به تاریخ وی نیز می باشد.

جاذبه های گردشگری خوی


پل خاتون

در سه کیلو متری جنوب شهرستان خوی بر روی رود خانه قطور و در راستای جاده خوی به ارومیه پلی کهن وجود دارد ، که در زبان مردم و اسناد و مدارک موجود به نام پل خاتون معروف است ، این پل دارای پایه ها و موج شکن هایی به شکل پشت ماهی از سنگ های نسبتا" بزرگ و منظم با ملاط ماسه و آهک ساخته شده است ، در قسمت فوقانی پل ، آجر به کار رفته است و دارای هفت دهانه بزرگ آب رو بوده و در بین دهانه های بزرگ پایه های سنگی ، به طور منظم ، هفت دهانه طاق نمای تزئینی قرار گرفته

جاذبه های گردشگری خوی


پل قطور

این پل که بر روی دره ای وسیع و با تکنولوژی جدید جهت عبور راه آهن و قطار احداث شده است ، یکی از پل های مهم و شناخته شده خاورمیانه محسوب می شود. طول آن 448 متر ، ارتفاع آن 128 متر وقطر دهانه آن 232 متر است . ساخت این پل در سال 1349 (1970 میلادی) به پایان رسید. این پل از نوع زیر قوسی است و تا مدت ها بزرگ ترین دهانه قوسی را در بین پل های ایران داشت

جاذبه های گردشگری خوی


آرامگاه پوریای ولی

به روایتی مقبره او در شهر خیوه ، 25 کیلومتری جنوب شهر اورگنج مرکز استان خوارزم ازبکستان می باشد. این مقبره خود یک مجموعه فرهنگی - تاریخی است و در فاصله قرن های هشتم تا چهاردهم هجری (14 تا 20 میلادی) برای بزرگداشت نام پهلوان محمود ساخته شده است. چنانکه در آن نواحی رسم بر این است که پس از مراسم ازدواج برای تبرک به زیارت آرامگاه او می روند.

جاذبه های گردشگری خوی


جهنم دره

اگر از شهر خوی در استان آذربایجان غربی به سمت چالدران از جاده زرآباد حرکت کنید در بین راه به منطقه ای خواهید رسید به نام جهنم دره.در نزدیکی روستای قریس که منطقه ای کوهستانی است جهنم دره واقع شده است.کمتر کسی به سمت جهنم دره می رود جز کسانی که به قصد کوهنوردی و شکار به این منطقه کوهستانی نزدیک می شوند. این منطقه به قدری برای بومی ها حواشی دارد و با مسئله مواجه است که کسی برای گشت و گذار به این منطقه نمی آید.

جاذبه های گردشگری خوی


زیارتگاه تاریخی علمدار

مقبره علمدار این زیارتگاه در روستای بدل آباد شهرستان خوی در بالای تپه کوه کوچکی در منتهی الیه خروجی این روستا به سمت روستای قرخ یاشار در امتداد شمال غرب شهر خوی در مختصات (9390069750) برابر چاپ نقشه سازمان جغرافیائی کشور در سریال 4967 برگ دو واقع گردیده است ، بنابر اظهارات گروه اعزامی باستان شناس ، احداث این بنا به زمان قبل از اسلام و دوره ساسانیان بر می گردد.که در آن زمان آتشکده بود اما بنای آن ویران گردیده است. اما قبر فعلی به یکی از دلاوران شهید

جاذبه های گردشگری خوی


زیارتگاه میر فتاح

این زیارتگاه در روستای ممش خان از توابع شهرستان خوی در 35 کیلومتری شمال غرب خوی در بخش صفاییه(زر آباد) واقع گردیده است. ضریح چوبی با میله های فلزی بر روی مزار قرار دارد.ایشان در قرن 12 هجری شمسی در این مکان مدفون گردیده اند. نوادگان این سید در این روستا هنوز سکونت دارند و از عواید این مکان مذهبی بهره مند می شوند.در سنگ نوشته ای که در کنار حرم قرار دارد نسل سید مدفون در این مکان با 30 نسل به امام علی (ع) امام اول شیعیان منسوب می گردد.

جاذبه های گردشگری خوی


مسجد ملا حسن

مسجد ملاحسن در ضلع جنوبی خیابان انقلاب خوی و تقریبا روبروی مسجد قدیمی سیدالشهدا واقع است. این بنا قدیمی تر از بنای سیدالشهدا است. مدارک موجود نشان می دهد که مسجد در سال 1316 هجری ، توسط حاجی آقا حسنی فرزند ملاحسن امام جمعه خوی و در زمان قاجاریه ساخته شده است. ورودی اصلی مسجد بدون حیاط است که با یک هشتی به سالن شبستانی با سه فرش انداز و دو ردیف ستون سنگی تراش دار ، به شکل هشت ضلعی ختم می شود.

جاذبه های گردشگری خوی


منطقه شکار ممنوع زرآباد

منطقه شکار ممنوع زرآباد در موقعیت جغرافیایی N3844 E4457 در استان آذربایجان غربی واقع است. منطقه ای است کوهستانی که به دلیل برخورداری از حیات وحش از سال 1376 در زمره مناطق شکار ممنوع استان قزوین قرار گرفته است. در طی سال های 76 و 77 نزدیک به 300 راس قوچ و میش از جزیره کبودان به این محل رهاسازی شده است. این منطقه بصورت دالان یا پل قشلاقی منطقه حفاظت شده مراکان و ییلاقات الند بهم متصل می سازد.

جاذبه های گردشگری خوی


کلیسای سورپ سرکیس

کلیسای سوُرُپ سرکیس در شمال غربی شهر خوی در میدان قمسال (کشاورز) و محله قدیمی امامزاده واقع شده است. در برخی نوشته های موجود ، تاریخ بنای کلیسای خوی به سده نهم و در برخی دیگر به سده چهارم میلادی نسبت داده شده است اما با توجه به طرح یا پلان بنا و همچنین شکل ستون ها و طرز دیوارسازی و نورگیرها سده چهارم میلادی برای بنیاد کلیسا درست تر به نظر می رسد. در دوره صفویه تعمیرات اساسی بر روی این کلیسا صورت گرفت که شکل فعلی این بنا ، محصول آن است.

جاذبه های گردشگری خوی


موزه خوی

موزه خوی در خیابان امام کوچه نورالله خان واقع شده است. ساختمان یک طبقه این موزه به مساحت 256 متر مربع شامل دو سالن و یک تالار کوچک است که در سال 1348 خورشیدی بنا شده است و سپس در سال 1358 به منظور گسترش موزه سه تالار کوچک به آن افزوده شد. در این موزه اشیایی متعلق به پیش از تاریخ ، دوره های تاریخی و آثاری مربوط به هنرهای ایرانی و مردم شناسی به نمایش گذاشته شده است.

جاذبه های گردشگری خوی


مسجد مُطلِب خان

مسجد مطلب خان در مرکز شهر خوی و در ابتدای خیابان طالقانی در فاصله حدود 30 متری بازار قدیمی شهر واقع شده است. بر اساس شواهد معماری موجود ، ساختمان اولیه مسجد منسوب به دوره ایلخانی است زیرا این مسجد مانند مسجدهایی که در دوران مغول ساخته شده ، روباز است. این مسجد در طول زمان بر اثر وقوع حوادث طبیعی تخریب و در دوره قاجار مجددا و بر روی ویرانه های قدیمی بنا شد.

جاذبه های گردشگری خوی


ساختمان شهرداری خوی

ساختمان شهرداری خوی یکی از زیباترین بناهای تاریخی استان آذربایجان غربی است که در گذشته مورد استفاده حکمرانان و بزرگان شهر خوی بوده و به نام ارگ یا ساختمان حکومتی (شهرداری) نامیده می شد. این ساختمان در دو طبقه ساخته شده و در آن از گچبری ها و نقاشی های زیبا استفاده شده است و نشان دهنده اوج ذوق و هنر ایرانی می باشد. این بنای تاریخی در سال 1312 به عنوان نخستین ساختمان مستقل شهرداری خوی نام گرفت.

جاذبه های گردشگری خوی


دروازه سنگی

دروازه سنگی بازمانده حصار قدیمی شهر خوی است که در شرق خیابان طالقانی و جنوب بازار قدیمی این شهر قرار دارد. این دروازه معبر ورودی و حصاری دفاعی در برابر تهاجم دشمنان بوده است. در خصوص بانی این دروازه دو نظر وجود دارد. برخی مورخین این اثر را به همسر آباقاخان؛ ایلخان مغول نسبت می دهند و برخی دیگر آن را از آثار دوره قاجار می دانند که با توجه به سبک معماری و مقایسه آن با آثار باقیمانده از دوره قاجار در تبریز و خوی ، چنین به نظر می رسد

جاذبه های گردشگری خوی


خانه کبیری خوی

خانه کبیری در میانه بافت قدیمی شهر خوی و در ضلع شمالی کوچه امیر قرار دارد. مالک این خانه مرحوم حاج میراسماعیل کبیری بوده است و به همین مناسبت این خانه به خانه کبیری معروف شده است و در حال حاضر مالکیت بنا متعلق به سازمان میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی است. در شمال و جنوب حیاط خانه ، دو باب ساختمان دیده می شود که در دو طبقه بنا شده اند. قسمت داخلی طبقه اول ساختمان کاملا بدون تزئینات است و فقط در تالار آن گچبری هایی دیده می شود

جاذبه های گردشگری خوی


برج شمس تبریزی

برج شمس تبریزی بر روی مزاری منسوب به شمس تبریزی در دوره صفویان ساخته شد. این بنا در محله امامزاده سید بهلول و در شمال غربی شهر خوی واقع شده است. برج یا مناره شمس تبریزی خوی از آجر ساخته شده و با شاخ های قوچ و میش های وحشی که شاه اسماعیل صفوی در یک روز شکار کرده بود ، زینت داده شده است. در قدیم دو مناره و گنبدی از طلا بر روی مزار شمس موجود بوده است ولی در حال حاضر فقط مناره معروف به «کله آهو» باقی مانده است.

جاذبه های گردشگری خوی


آرامگاه شهدای جنگ چالدران

جنگ چالدران در 31 مرداد سال 893 خورشیدی میان سپاه قزلباش ایران به فرماندهی شاه اسماعیل یکم صفوی با ارتش عثمانی به فرماندهی سلطان سلیم یکم رخ داد. محل این نبرد در دشت چالدران در شمال آذربایجان بود. در این جنگ نیروهای قزلباش که در حدود 40 هزار تن بودند ، با سپاه حدود 100 هزار نفری عثمانی جنگیدند و به دلیل کمی نفرات و نداشتن سلاح گرم ، از سپاه عثمانی شکست خوردند.

جاذبه های گردشگری خوی


آبشار بدلان

آبشار بدلان که به آبشار قزل چیر نیز معروف است ، در 35 کیلومتری شهرستان خوی و 10 کیلومتری روستای بدلان در مسیر کوه های اورین واقع شده است و بیش از 50 متر ارتفاع دارد. آب سرچشمه آبشار بدلان از شکافی به داخل یک گودال غار مانند سرازیر می شود و از این معبر باریک ، امکان دسترسی به بالای آبشار وجود دارد. وجود درختچه های کوچک در مجاورت آبشار ، زیبایی خاصی به آن بخشیده است و به همین دلیل طبیعت بکر و زیبای این آبشار هر ساله میزبان گردشگران و علاقه مندان ب

جاذبه های گردشگری خوی


بازار قدیمی خوی

بازار قدیمی خوی در ضلع جنوب شرقی چهار راه مرکزی این شهر قرار دارد در گذشته خوی دارای مرکز اقتصادی و بازاری بزرگ بوده ، ولی در دوره های مختلف تاریخی به علت وجود سوانح طبیعی و انسانی ، این شهر رو به نابودی گذاشت

جاذبه های گردشگری خوی

 

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
100%

نظر دادن