ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، بازیگران کودک ایرانی که بزرگ شدند و بازیگران نوجوان سینمای ایران و بهترین بازیگران کودک ایرانی و بازیگر کودک دختر و بازیگر کودک پسر و بهترین بازیگران نوجوان ایرانی و بیوگرافی بازیگران کودک ایرانی که بزرگ شدند و عکی بازیگران کودک دهه شصت و بازیگران کودک دهه 70 و عکس جوانی بازیگران کودک و کودکی بازیگران زن و کودکی بازیگران مرد سینما و تلویزیون در نم نمک.

بیوگرافی بازیگران کودک و نوجوان ایرانی(دختر و پسر)

بازیگران کودک و نوجوان بسیاری وارد سینمای ایران شدند که تنها برخی از آنها باعث موفقیت فیلم هایشان شدند. ستاره های کوچکی که در آثار مشهوری حضور داشته و فیلم های موفقی را در کارنامه هنری کارگردانان مطرح به ثبت رساندند.بیوگرافی بازیگران کودک و نوجوان ایرانی(دختر و پسر)بیوگرافی بازیگران کودک و نوجوان ایرانی(دختر و پسر)

در 4 دهه اخیر فیلم های مختلفی با موضوع کودکان و نوجوانان ساخته شده است که در جشنواره های مختلف جهانی به موفقیت رسیده اند. برخی از این ستارگان مسیر هنر را ادامه داده و به بازیگران موفقی تبدیل شدند اما تعداد زیادی از آنها دچار خاموشی زودرس شدند.

در این بخش از فرهنگ و هنر نم نمک بهترین بازیگران کودک و نوجوان سینمای ایران را معرفی می کنیم.

مهران ضیغمی

مهران ضیغمی ، همان پسرک شیطان سریال تولدی دیگر است که اکنون بزرگ شده و به قول یکی از مخاطبانش ، سبیل درآورده است. سریال تولدی دیگر ، هر چند بهترین بازی مهران ضیغمی بود اما نخستین بازی او در سینما نبود و در واقع سومین کار او محسوب می شد. آنچه سهیل را در ذهن مخاطبان زنده نگه داشت ، دیالوگ های زیبا و شیطنت های دوست داشتنی اش بود.

مهران ضیغمی

مجید نیرومند در فیلم دونده

دونده فیلیمی به کارگردانی امیر نادری در سال 1363 است.

مجید نیرومند در نقش امیرو ، نوجوان تنهایی بود که رویای سفر به آن سوی خلیج فارس را دارد. با جمع آوری بطری های خالی و فروش آنها و همچنین واکس زدن کفش افراد خارچی مقیم آبادان زندگی خود را می گذراند.

دونده اولین فیلم ایرانی پس از انقلاب است که توجه جهانیان را به سینمای ایران جلب کرد.

مجید نیرومند در فیلم دونده

آرش نادی

آرش نادی ، علی کوچک و بی نوای «خانه سبز» یکی از بازیگرانی است که برای خیلی از مخاطبان تلویزیون خاطره ساز بوده است. کودکی شیرین زبان که همان زمان برای خیلی ها سوال بود چطور می تواند این دیالوگ های سخت را به یاد بسپارد. بازیگری که مسعود رسام او را از مهد کودک پیدا کرده بود اما بعد از خانه سبز و البته سرزمین سبز دیگر از او در دنیای بازیگری خبر نبود. البته مسعود رسام سال ها پیش در مصاحبه ای گفت : «خانواده آرش علاقه ای ندارند که پسرشان بازیگر شود ولی با بازپخش های مجدد این سریال قطعا خیلی ها دل شان برای علی بینوای خانه سبز تنگ می شود.»

آرش نادی

بابک احمدپور در خانه دوست کجاست

خانه دوست کجاست یکی از مهمترین فیلم های عباس کیارستمی در سال 1365 است که در فهرست 50 فیلمی که باید قبل از 14 سالگی دید از دید بنیاد فیلم بریتانیا قرار دارد.

بابک احمدپور بازیگر نقش کودکی دبیرستانی است که دفتر همکلاسی خد را به اشتباه برداشته است. او از خانه بیرون می رود تا دفتر را به دوست خود پس دهد اما راهی سخت را در پیش رو دارد. پس از مدتی تصمیم می گیرد که با انجام تکاالیف دوستش مانع از اخراج او در کلاس شود.

بابک احمدپور در خانه دوست کجاست

عدنان عفراویان در باشو غریبه کوچک

فیلم باشو غریبه کوچک به کارگردانی و نویسندگی بهرام بیضایی در سال 1364 ساخته شد.

عدنان عفراویان در نقش «باشو» کودکی جنوبی است در جریان جنگ ایران و عراق و در پی جنگ و از دست دادن والدینش ، خود را در پشت کامیونی انداخته و سر از شمال در می آورد.

عدنان عفراویان

مهراوه شریفی نیا در دزد عروسک ها

دزد عروسک ها فیلمی به کارگردانی محمدرضا هنرمند در سال 1368 است.

مهراوه شریفی نیا در نقش لیلا به همراه شروین نجفیان بازیگر شخصیت بهرام ، می خواهند تا پولی را که مادرشان از طریق گرفتن وام برای خرید خانه کنار گذاشته اما توسط عجوزه پیر به سقت رفته است را پس بگیرند اما توسط همان عجوزه به گروگان گرفته می شوند.

شروین نجفغیان و مهراوه شریفی نیا در دزد عروسک ها

سپهر آزادی

این پسر بانمک یکی دیگر از بازیگرانی است که مدت هاست رد قاب جادویی دیده نمی شود. سپهر آزادی ، همان پسر توک زبانی «دنیای شیرین» و «سیب خنده» که کارش را با درخت گلابی داریوش مهرجویی آغاز کرد. البته او فرزند غلامرضا آزادی (تهیه کننده) و فریال بهزاد (کارگردان) است ولی آخرین کار او در عرصه بازیگری سال 83 با فیلم سینمایی پل سیزدهم بود.

سپهر آزادی

سعید شیخ زاده در فیلم سفر جادویی

فیلم سفر جادویی به کارگردانی ابوالحسن داوودی در سال 1369 ساخته شد.

سعید شیخ زاده ایفاگر نقش سینا ، نوجوانی است که توسط پدرش تنبیه می شود تا به دانش آموز ممتازی تبدیل گردد. یک روز سینا از ترس پدرش به درون لباسشویی مرموز خانه می رود . پدر سینا با نام دکتر کمالی به دیگران توضیح می دهد اما موقع فرار ، خود نیز به درون ماتشین لباسشویی می افتد و ...

اکبر عبدی و سعید شیخ زاده در فیلم سفر جادویی

پگاه آهنگرانی

کسی باور نمی کرد که دختری 15 ساله ، با کفش های کتانی بتواند تا قاهره برود و جایزه بهترین بازیگر زن را از جشنواره فیلم قاهره بگیرد اما پگاه آهنگرانی با فیلم «دختری با کفش های کتانی» توانست این جایزه را ببرد. پگاه آهنگرانی که بازیگری را از مادر کارگردانش منیژه حکمت آموخته بود ، نخستین بار در 6 سالگی در فیلم «دزد عروسک ها» بازی کرد.

پگاه آهنگرانی

غزل شاکری در فیلم گلنار

فیلم گلنار به کارگردانی کامبوزیا پرتوی در سال 1367 است.

غزل شاکری در نقش گلناز ، یک دختر شاد و پرانرژی است که با پدربزرگ و مادربزرگ خود زندگی می کند او با رفتن به جنگل راه منزل را گم می کند و گرفتار خاله خرسه می شود.

خاله قورباغه در پی یافتن او راهی جنگل می شود و پس از رسیدن به گلنار ، نقشه ای برای فرار و رهایی از دست خرسها می کشند تا در نهایت توسط خود خرس ها به منزل بازمی گردند.

غزل شاکری در فیلم گلنار

الهام و الهه علی یاری در خواهران غریب

خواهران غریب به کارگردانی کیومرث پوراحمد در سال 1374 است.

الهام علی یاری و الهه علی یاری در نقش نرگس و نسرین ، دو دختر کوچکی هستند که به طور اتفاقی در مدرسه همدیگر را دیده و متوجه می شوند که خواهران دوقلو هستند که پدر و مادرشان از یکدیگر جدا شده اند.آنها تصمیم می گیرند تا جای خود را با هم عوض کرده و پدر و مادرشان را راضی به ازدواج مجدد کنند.

الهه علی یاری و الهام علی یاری

میر فرخ هاشمیان در فیلم بچه های آسمان

فیلم بچه های آسمان به کارگردانی مجید مجیدی در سال 1375 ساخته شد.

امیر فرخ هاشمیان

میرفرخ هاشمیان در نقش علی با فیلم سینمایی بچه های آسمان ، شهرت جهانی یافت و عکس او در نقش علی در کتاب درسی ادبیات فارسی مقطع دوم متوسطه چاپ شد.

او در این فیلم پسرکی بود که کفشهای خواهر خود را گم می کند و از آنجا که در خانواده ای با وضعیت مالی ضعیف زندگی می کند تصمیم می گیرد که صبح ها کفش خود را به خواهرش زهرا دهد تا به مدرسه برود و ظهر در مسیر مدرسه منتظر زهرا شود تا با پوشیدن کفشهای خود ، او نیز به مدرسه برود.

میر فرخ هاشمیان در فیلم بچه های آسمان

ستاره جعفری

یکی دیگر از نوستالژی های مهم و تاثیرگذار دهه 60 که شاید خاطرات تلخ جنگ را مرور می کرد ولی دلچسب بود؛ سریال پرمخاطب گل پامچال بود. چهره سبزه و چشمان جستجوگر و اشکبار دختری رنج کشیده و سختی دیده جنوبی که دستیاری مشکی به سر پیچیده بود یادآور لیلای گل پامچال است.

ستاره جعفری بازیگر نقش لیلا تنها همین یک تجربه بازی را در کارنامه هنری اش ثبت کرده است. آن زمان که سریال را بازی کرد 12 ساله بود. او دو سال است که درسش را در هلند تمام کرده و حالا فوق لیسانس کشاورزی دارد و درصدد گرفتن مدرک دکتراست.

ستاره جعفری

محمدرضا شهبانی نوری در درخت گلابی

درخت گلابی فیلمی به کارگردانی داریوش مهرجویی در سال 1376 است.

محمدرضا شهبانی نوری در این فیلم نقش نوجوانی محمود را ایفا می کند که یک نویسنده است و با رفتن به باغ پدری به درخت گلابی پناه می برد که برای او سرشار از خاطره است.

او با دیدن درخت ، به مرور خاطرات نوجوانی خود می پردازد ، زمانی که عاشق دختر عمه اش بوده و با وجود بزرگتر بودن دختر عمه ، به او ابراز عشق می کند و اشعار عاشقانه برای او می سراید اما ...

محمدرضا شهبانی نوری در درخت گلابی

حسین سلیمانی در مهر مادری

مهر مادری فیلمی به کارگردانی کمال تبریزی در سال 1376 است.

حسین سلیمانی بازیگر نقش مهدی پسر بچه ای است که پدر و مادر خود را از دست داده و خانم فهیمی با بازی فاطمه معتمدآریا را شبیه مادر خود یافته است. او با اصرار به منزل خانم فهیمی می رود و نقش پسر او را بازی می کند اما خانم فهیمی هربار او را پس زده و از ماموران می خواهد تا مهدی را از منزل او بیرون ببرند.اما پس از رفتن مهدی پشیمان می شود و به سراغ مهدی می رود.

فطمه معتمدآریا و حسین سلیمانی در مهر مادری

فطمه معتمدآریا و حسین سلیمانی در مهر مادری

ترلان پروانه

شاید بتوان از او به عنوان کوچکترین بازیگر ایرانی یاد کرد. او در 3 سالگی ، برای ساخت یک تیزر تلویزیونی به بازیگری پرداخت و به گفته مادرش ، گاهی مدت ها زیر نور پروژکتور پیشانی اش عرق می کرد. شاید به همین خاطر است که بعدها به خاطر بازی در فیلم آهوی پیشونی سفید ، برنده «پروانه زرین» از جشنواره فیلم کودک و نوجوان شد.

از 60 فیلم و سریال و تله فیلمی که در کارنامه زرینِ ترلان پروانه می درخشند ، می توان به فیلم های مردن به وقت شهریور ، به خاطر پونه ، بی خداحافظی ، چپ دست ، زن بدلی ، بالابلند ، دغدغه ، عاشق ، پاپیتال و ... و سریال های سرزمین کهن ، گذر از رنج ، تا ثریا ، ملکوت ، شبی از شب ها ، 101 راه برای ذله کردن پدرها و مادرها ، خوش غیرت ، جایزه بزرگ ، مسافری از گرونگول ، داوری و زیر تیغ اشاره کرد.

ترلان پروانه

محسن رمضانی فیلم به رنگ خدا

به رنگ خدا فیلمی به کارگردانی مجید مجیدی در سال 1376 است.

محسن رمضانی در نقش محمد فرزند نابینای هاشم است که در مدرسه نابینایان درس می خواند و برای گذراندن تعطیلات به خانه بازمی گردد. محسن رمضانی برای بازی در این فیلم برنده دیپلم افتخار از جشنواره فجر شد.

محسن رمضانی و حسین مجیوب در فیلم به رنگ خدا

محسن رمضانی و حسین مجیوب در فیلم به رنگ خدا

ارسلان قاسمی

بازیگری را از 7 سالگی با سریال «در چشم باد» آغاز کرد. آشنایی مادرش با بهاره رهنما ، زمینه ساز معرفی او برای این سریال شد. او در این سریال ، نقش کودکی پارسا پیروزفر (بیژن ایرانی) را بازی کرد. جالب اینکه تا به حال پارسا پیروزفر را از نزدیک ندیده است ، زیرا نقش خود را زمانی بازی کرد که هنوز پارسا پیروزفر برای این سریال قرارداد نبسته بود.

ارسلان قاسمی علاوه بر فیلم های صفر ، رسوایی ، آنچه مردان در مورد زن ها نمی دانند ، کلانتری غیرانتفاعی ، تاکسی نارنجی ، شام عروسی ، جعبه موسیقی و خاک سرد؛ در سریال های متعددی از جمله سال های ابری ، هفت سنگ ، تا ثریا ، فاصله ها ، هوش سیاه ، یوسف پیامبر و 101 راه برای ذله کردن پدر و مادرها به ایفای نقش پرداخته است.

ارسلان قاسمی

لیلا حاتمی

اگر بگوییم او در حال حاضر یکی از بهترین زنان بازیگر در ایران است ، گفتن این جمله سخت خواهد بود که نخستین بازی این زن در 12 سالگی ، در نقش کمال الملک بود. بله ، صحبت از لیلا حاتمی است. اولین نقشی که او در سینما ایفا کرد ، نقش کودکی کمال الملک بود! بازی لیلا حاتمی در کودکی را در برنامه «زیر گنبد» به کارگردانی مرضیه برومند نیز دیده ایم. او در دوره نوجوانی هم در فیلم معروف دلشدگان اثر پدرش علی حاتمی بازی کرد و در حافظه تاریخ سینمای ایران ماندگار شد.

لیلا حاتمی

ساره نورموسوی در فیلم نفس

فیلم نفس به کارگردانی نرگس آبیار در سال 1394 است.

ساره نور موسوی در نقش یک دختر بچه به نام بهار است که دنیا را به همراه 3 دوست خود از دریچه ذهنیات و تخیلات رنگی خود می بیند. آنها به همراه پدرشان غفور و مادربزرگ خود در دهه 50 خورشیدی زندگی می کنند.

ساره نور موسوی در فیلم نفس

ارشیا عبداللهی در بمب یک عاشقانه

بمب؛ یک عاشقانه فیلمی به کارگردانی و نویسندگی پیمان معادی و با تهیه کنندگی احسان رسول اف و پیمان معادی در سال 1396 ساخته شد.

ارشیا عبداللهی در این فیلم نقش سعید مالکی را ایفا می کرد. او در این فیلم دانش آموزی بود که در سالهای جنگ و بمباران و روزگاری که مردم تهران در ترس و هراس می گذراندند زشتی های دنیا را از چشم های نوجوانی که عاشق شده است می بیند.

ارشیا عبداللهی در بمب یک عاشقانه

یونا تدین در فیلم قصر شیرین

فیلم سینمایی قصر شیرین به کارگردانی و تهیه کنندگی رضا میرکریمی در سال 1397 ساخته شد.

یونا تدین نقش علی را ایفا می کرد که بسیار عاقل تر از سنش بود . او در این فیلم به همراه سارای شیرین زبان ، کودکان حامد بهداد در نقش جلال42 ساله بودند که او را با دنیای بیرون آشتی می دادند.

یونا تدین در فیلم قصر شیرین

روح الله زمانی در فیلم خورشید

فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی ، فیلمی درام درباره پسر ززنگی است که هوای بچه هی اطراف خود را دارد و علاقمند است تا مادر و دوستان خود را به آرزووهایشان برساند.

این فیلم به تهیه کنندگی امیر منان در سال 1398 ساخته شد.

 روح الله زمانی در فیلم خورشید

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(23 رای)
79.2%

نظر دادن