ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، طرز تهیه ماست کفیر و فیلم طرز تهیه ماست کفیر و طرز تهیه ماست کفیر نی نی سایت و طرز تهیه پنیر با ماست کفیر و ماست کفیر چیست و خواص ماست کفیر و مضرات ماست کفیر و قیمت ماست کفیر و قارچ کفیر را از کجا تهیه کنیم در نم نمک.

طرز تهیه ماست کفیر در منزل

کِ‍فیر نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانه های کفیر است که سرمنشأ آن کوه های قفقاز در روسیه می باشد. طرز تهیه ماست کفیر در خانه و منزل [نکات]طرز تهیه ماست کفیر در خانه و منزل [نکات]

قارچ کفیر 20-30 گرم
شیر 1 لیتر

طرز تهیه ماست کفیر و دوغ کفیر :

برای تهیه دوغ کفیر ابتدا باید ماست کفیر تهیه کنید. به این صورت که ابتدا قارچ کفیر را داخل ظرف پلاستیکی یا شیشه ای بریزید و بعد شیر به دمای محیط رسیده را به آن اضافه کنید (می توانید شیر را بجوشانید و اجازه بدهید به دمای محیط برسد اما اگر از شیر پاستوریزه استفاده کردید نیازی به جوشاندن ندارد اما باید حتما دمای آن با محیط یکی باشد) و بعد در ظرف را ببندید سپس به مدت 24 ساعت در جایی تاریک در دمای محیط (مانند داخل کابینت) قرار بدهید تا ماست شما سفت شود.

طرز تهیه ماست کفیر در منزل

اگر از قارچ بیشتری و دمای گرمتر مانند 30 درجه قرار بدهید زودتر ماست شما تهیه می شود اما اگر میزان قارچ کمتر و دمای محیط شما خنک تر باشد ماست کفیر شما دیرتر تهیه می شود.

بعد از آماده شدن ماست را از صافی پلاستیکی با کمک قاشق چوبی یا پلاستیک عبور بدهید. اگر می خواهید دوغ کفیر درست کنید داخل صافی روی کفیرها آب بریزید و داخل ظرتان مقداری نمک بریزید و هم بزنید و مقداری سبزی خشکه مورد علاقه و گل محمدی خشک بریزید تا دوغ شما آماده شود.

اگر می خواهید ماست کفیر تهیه کرده باشید بعد از صاف کردن آب روی آن نریزید و کفیرهای باقی مانده داخل صافی را در ظرف شیشه ای بریزید و مقداری آب روی آن بریزید و تکان بدهید تا دلمه های ماست از آن جدا شود. و بعد داخل شیشه ای تمیز ریخته و روی آن شیر بریزید و داخل یخچال قرار بدهید.

برای بار اول باید قارچ کفیر را بخرید و بعد می توانید از آن قارچ کفیر میزان زیادی قارچ کفیر تهیه کنید و در یخچال نگهداری کنید.

اگر برای اولین بار است که از قارچ ها استفاده می نمائید ، ابتدا 30 گرم قارچ کفیر را در سبد پلاستیکی ریخته و با یک لیوان آب معدنی شستشو دهید ، توجه نمائید که حتما از آبی استفاده نمائید که کلر نداشته باشد ، چون کلر و کلا مواد شیمیائی بر کیفیت و فرآیند تولید کفیر اثر منفی دارند پس برای شستن قارچ کفیر به هیچ عنوان از آب لوله کشی استفاده ننمائید. کفیر های شسته شده را در داخل ظرف شیشه ای قرار دهید. به هیچ عنوان از ظروف فلزی برای تهیه کفیر استفاده ننمائید. توجه نمائید ، برای هر بار استفاده از دانه های کفیر ، نیازی به شستن آنها نمی باشد.

طرز تهیه ماست کفیر در منزل

روش نگهداری دانه های کفیر :

  • بعد از تهیه شیر کفیر و صاف کردن آن دانه های کفیر را داخل شیشه بریزید روی آن ها را با شیر بپوشایند و بدون این که در شیشه را محکم کنید داخل یخچال بگذارید. با این شیوه می توانید دانه های کفیر را تا دو هفته نگهداری کنید.
  • اگر دانه های کفیر را بیش از چند روز بدون استفاده نگهداری کنید اطرافشان را موکوس پوشانده و شیر غلیظی را بوجود می آورند که کاملا طبیعی است. شما دانه ها را بشویید و آبکشی کنید.
  • اگر دانه های کفیر برای مدت طولانی بدون استفاده در یخچال بمانند فرایند تولید کفیر در دور بعدی برایتان طولانی تر خواهد شد و اثر آن ها کمتر می شود.
  • اگر همان لحظه شیر در دسترستان نبود می توانید آن را با مقداری آب معدنی داخل ظرف شیشه ای به مدت 1 هفته داخل یخچال نگهداری کنید.
  • اگر کفیرتان از هم جدا شد ، نگران نباشید ، مشکلی نیست می توانید کفیر را هم بزنید تا دوباره مانند اول آن شود ولی اگر ترشی آن را دوست ندارید می توانید آن را در کاسه بیندازید تا آبش جدا شود و لبنه کفیر درست کنید یا از آن برای پخت نان خانگی استفاده نمایید.

نکاتی برای تهیه ماست و دوغ کفیر :

هیچ فلزی نباید با قارچ کفیر تماس داشته باشد ، به همین دلیل از قاشق چوبی یا پلاستیکی ، صافی پلاستیکی و ظرف شیشه ای با درب فلزی ، استفاده کنید. اگر قاشق چوبی یا پلاستیکی در دسترس ندارید ، از قاشق یکبار مصرف استفاده کنید.

  • فقط اولین مرتبه ای که از قارچ استفاده می کنید ، باید آن را بشویید و در دفعه های بعد نیازی به شستن آن نیست. البته هر سه مرتبه ای که از کفیر استفاده کردید ، بهتر است آن را بشویید.
  • هر مرتبه که شما نوشیدنی کفیر درست می کنید ، مقدار قارچ بیشتر می شود. قارچ کفیر رشد می کند و بعد از چند هفته می توانید اضافه آن را به دیگران بدهید.
  • شیر حتما باید به دمای محیط رسیده باشد ، از شیر گرم یا سرد استفاده نکنید.
  • برای تهیه ماست و دوغ کفیر می توانید از شیر گاو ، گوسفند و بز هم استفاده کنید.
  • دمای کفیر نباید از 30 درجه بیشتر شود.
  • می توانید میزان کفیر استفاده شده در شیر برای تهیه ماست 5-10 درصد میزان شیر می باشد.
  • اگر می خواهید ماست شما غلیظ تر شود به مدت 36 ساعت آن را در محیط تاریک قرار بدهید این عمل علاوه بر غلیظ شدن ماست شما سبب ترش شدن آن هم می شود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن

1 نظر

  • MA پنج شنبه, 26 بهمن 1402 13:58 توسط MA

    با سلام از كجا ميتوان مايه كفير براى ماست كردن رو خريد؟