ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علائم مرگ جنین در سه ماهه دوم بارداری و علائم مرگ جنین در سه ماهه دوم و علت مرگ جنین در هشت ماهگی و علت مرگ جنین در سه ماهه اول و علت مرگ جنین در شش ماهگی و علائم مرگ جنین در سه ماهه اول و علت مرگ جنین در هشت ماهگی و علت مرگ جنین در سه ماهه اول و عوارض ماندن جنین مرده در شکم مادر در نم نمک.

علائم مرگ جنین در سه ماهه دوم بارداری

در سه ماهه دوم بارداری (بین 12 تا 20 هفتگی بارداری) نیز امکان سقط جنین وجود دارد که شایع ترین علل سقط های دیررس ، شکل غیرطبیعی رحم ، نارسایی دهانه رحم و شل بودن آن است چون دهانه رحم باید تا به دنیا آمدن نوزاد بسته بماند ولی در این افراد دهانه رحم دچار مشکل می شود و بدون احساس درد ، یک توده از بدن آنها خارج می شود که این موضوع یعنی پارگی کیسه آب و سقط جنین. مادر دچار دل دردی می شود که می گیرد و ول می کند ، دهانه رحم بازشده و خونریزی شدید و سقط جنین اتفاق می افتد. گاهی نیز در سقط های دیررس جفت توانایی فراهم کردن غذا و اکسیژن کافی برای جنین را ندارد و سبب مرگ او می شود.علائم مرگ جنین در سه ماهه دوم بارداریعلائم مرگ جنین در سه ماهه دوم بارداری

علائم مرگ جنین در سه ماهه دوم بارداری

علت اصلی سقط جنین

سقط جنین به دلایل مختلف پزشکی اتفاق می افتد که بسیاری از آنها تحت کنترل فرد نیستند. اما آگاهی داشتن از عوامل زمینه ساز سقط ، علائم آن و موارد دیگر مربوط به سقط باعث میشود درک بهتری از آن داشته باشید و در صورت امکان پیشگیری ، درمان یا پشتیبانی دریافت کنید.

وجود هرگونه علائم غیر طبیعی در بدن مادر و یا جنین باید تحت کنترل پزشک باشد تا هرگونه دستوری که لازم است را تجویز کند.اکثر سقطهای بین هفته 8- 12 بارداری رخ می دهد. این زمان زمانی است که هورمون جفتی به سطح بالای کافی برای حفاظت از جنین نرسیده است . در حالی که در این زمان سطح پروژسترون ترشح شده از جسم زرد رو به کاهش است.

گاهی مادران دچار سقط های خود به خودی می شوند که در سه ماهه اول بارداری ، اغلب به دلیل ناهنجاری های کروموزومی رخ می دهد.

مهمترین علائمی که هنگام سقط دیده می شود ، خونریزی از رحم و درد است

1- خونریزی رحمی :

در شروع سقط ، خونریزی اغلب اوقات به صورت لک بینی آغاز می شود ولی طولی نمی کشد که زیادتر می شود و لخته های بزرگ نیز تشکیل می گردد. علت خونریزی ، باقی ماندن تکه ای از جفت و یا قسمتی از جنین در داخل رحم است و تا زمانی که این تکه ها خارج نشده اند ، رحم روی خود جمع نمی شود و خونریزی ادامه می یابد.

2- درد در ناحیه زیر شکم :

در موقع سقط جنین ، اکثر خانمها از دردهای خفیف زیر شکم شکایت می کنند و این دردها اغلب متناوب است و گاهی از اوقات قولنجی می شود. علت این دردها ، انقباض عضله رحم برای خارج ساختن خون و یا لخته داخل آن است و تا زمانی که رحم خالی نشده درد نیز ادامه خواهد داشت.سرنوشت جنین در حال سقط شدن بستگی به زنده بودن و مقاومت آن دارد. تا زمانی که جنین داخل شکم زنده است امید قطع شدن خونریزی و ادامه یافتن آبستنی وجود دارد ولی اگر جنین مرده باشد ، هرگونه کوشش برای نگاهداشتن آبستنی بی ثمر خواهد بود ، زیرا اگر جنین مرده خود به خود سقط نشود باید آن را با عمل کورتاژخارج کرد. جنین وقتی تهدید به سقط است که دهانه رحم بسته شده وخونریزی رحمی ، مختصر و جزئی باشد و مسلما جنین داخل رحم زنده بوده و خونریزی ممکن است با استراحت بیمار و درمان طبی قطع گردد. سقط جنین وقتی قریب الوقوع و حتمی است که جنین مرده و دهانه رحم کاملا باز وخونریزی شدید و غیر قابل کنترل باشد.

گاهی بی اطلاعی مادر از آنچه در بدنش می گذرد و بی توجهی اش به مراقبت هایی که باید انجام دهد ، می تواند به راه 9ماهه بارداری زودتر از آنچه انتظارش می رود پایان دهد. امامتخصصان می گویند ، از دست رفتن جنین ، همیشه نتیجه کاهلی مادر باردار نیست. از نظر آنها ، کودک درون شما ممکن است به دلایلی که کنترل شان توسط مادر ممکن نیست یا بسیار دشوار است ، هرگز متولد نشود. این موضوع را با دکتر شیرین نیرومنش ، متخصص زنان و زایمان ، در میان گذاشتیم. او به شما می گوید که به چه دلایلی ممکن است جنین شما سقط شود و چه تهدیدهایی پیش روی شما و جنین تان در 9ماه بارداری قرار دارد.

علائم مرگ جنین در سه ماهه دوم بارداری

سقط جنین یعنی(Abortion means)

ابتدا باید تعریفی از سقط و زایمان زودرس داشته باشیم چون این دو با هم متفاوتند. اگر جنین قبل از 20 هفته یا به عبارتی قبل از 5 ماهگی یعنی زمانی که جنین امکان زنده ماندن در خارج از رحم مادر را ندارد از بین برود ، به آن سقط جنین می گوییم که البته تعداد زیادی از بارداری ها به سقط ختم می شوند.

علل سقط های خود به خودی

علت سقط های خود به خودی بسیار متنوع است و علت بسیاری از این سقط ها مشخص نمی شود. شایع ترین علت سقط ها در 3 ماه نخست بارداری ، ناهنجاری های کروموزومی می باشد. بیشتر ناهنجاری های کروموزومی به علت آسیب سلول تخمک یا اسپرم است یا در فرایند تقسیم شدن تخم لقاح یافته مشکلاتی به وجود می آید.

زایمان زودرس یعنی (Early delivery means)

اگر جنین بعد از هفته 20 و قبل از 37 هفته بارداری (جنین کامل) به دنیا بیاید زایمان زودرس محسوب می شود. اگر خیلی زود قبل از هفته 27 یا 28 باشد نوزاد قابلیت زندگی ندارد و میزان مرگ و میر بسیار بالاست. اگر هم بعد از 28 هفته باشد نیاز به مراقبت ویژه و کامل با مدتی طولانی دارد تا نوزاد زنده بماند.

تغییرات هورمونی (پروژسترون) زنان باردار ، مصرف بیشتر مواد قندی و اسیدی شدن بزاق بر اثر حالت تهوع و استفراغ منجر به تشدید پلاک های میکروبی می شود و حتی درصد کمی از خانم های باردار پس از ماه سوم دچار تومور بارداری لثه می شوند. اگر این مشکلات بسیار دردناک باشند و مادر در 3ماهه اول اقدام به درمان دندانپزشکی کند میزان خطر سقط جنین به علت دارو و تزریق و اضطراب تا حد زیادی بالا می رود پس حل چنین مشکلاتی یا باید در 3ماهه دوم بارداری انجام گیرد یا به بعد از بارداری موکول شود.

سیگار کشیدن ممنوع

برخی رفتارهای مادران سبب بروز نقایص مادرزادی در سیستم عصبی مرکزی و نخاع ، قلب و کلیه جنین و درنتیجه سقط آن می شود حتی اگر سن مادر پایین باشد. به عنوان مثال سیگار کشیدن مادر یا استفاده از سایر مواد مخدر همچنین مشروبات الکلی از مواردی است که احتمال سقط را در سه ماهه اول بارداری در نتیجه مشکلات و نقایص مادرزادی بیشتر می کند پس زنان باردار باید به شدت از چنین موادی پرهیز کنند. همچنین حداقل 3 ماه قبل از بارداری از اسیدفولیک یک میلی گرمی استفاده کنند تا میزان نقایص مادرزادی در قلب و نخاع جنین کاهش یابد.

خودسرانه دارو مصرف نکنید

برخی داروها نیز باعث نقص جنین و سقط می شوند ، هرچند تعداد آنها کم است. مثلا وارفارین که برای اختلالات انعقادی مورد استفاده قرار می گیرد سبب نقایص جنینی و درنتیجه سقط می شود. لیتیوم که برای بیماری های اعصاب به کار می رود نیز خطرناک است. برخی داروهای ضدتشنج ، برخی داروهای ضدسرطان همچنین ترکیبات مختلف ویتامین A هم سبب ناهنجاری جنین و سقط می شوند. بانوان باید تا حد امکان از مصرف دارو بدون تجویز پزشک خودداری کنند و اگر هم نیاز مبرم به دارو دارند ، حتما باید مشاوره قبل از بارداری داشته باشند. ممکن است دارویی که مصرف می کنند برای جنین خطرناک باشد و پزشک آن را به نوع بی خطر تغییر دهد.

چرا دوباره سقط می شود؟

اگر حداقل سه بار پشت هم سقط اتفاق بیفتد حتما باید بررسی شود و پزشک دلیل آن را مشخص کند. این زنان حتما باید مشاوره قبل از بارداری داشته باشند تا آماده بارداری شوند. البته بعضی هم بعد از دوبار سقط متوالی ، این بررسی را پیشنهاد می کنند. یکی از دلایل سقط مکرر می تواند نقایص ساختمانی رحم باشد. به عنوان مثال اگر رحم تک شاخ ، دوشاخ یا دیواره و سپتوم دار باشد ممکن است سبب سقط مکرر شود که البته با جراحی درمان می شوند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن