ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، شیخ بهایی در زمان کدام پادشاه بود و شیخ بهایی از طرف شاه عباس به یکی از کشورهای اروپایی رفت و زندگینامه شیخ بهایی به طور خلاصه و کارهایی که شیخ بهایی کرد و شیخ بهایی کیست و اثار شیخ بهایی و تحقیق در مورد شیخ بهایی و اختراعش و سفر شیخ بهایی به اروپا و شیخ بهایی و امام زمان در نم نمک.

شیخ بهایی در دوران کدام پادشاه بود؟

بهاءالدین محمد بن حسین عاملی زاده 8 اسفند 925 خورشیدی در بعلبک و درگذشته 8 شهریور 1000 خورشیدی در اصفهان معروف به شیخ بهایی ، همه چیزدان ، حکیم ، علامه فقیه ، عارف ، منجم ، ریاضیدان ، شاعر ، ادیب ، مورخ و دانشمند ایرانی عرب تبار بود.شیخ بهایی در زمان کدام پادشاه بود؟شیخ بهایی در زمان کدام پادشاه بود؟

شیخ بهایی در دوران کدام پادشاه بود؟

زندگی شیخ بهایی

بنا به نسخه ای به خط بهاءالدین عاملی که در سال 995 قمری در قزوین نوشته شده است ، شیخ بهایی هنگام ورود به ایران سیزده ساله بود. پدرش عزالدین حسین عاملی به خاطر اذیت شیعیان آن منطقه توسط دولت عثمانی از یک سو و دعوت شاه تهماسب صفوی برای حضور در ایران ، به سوی ایران رهسپار گردید و چون به قزوین رسیدند و آن شهر را مرکز دانشمندان بزرگ ایرانی یافتند ، در آن سکنی گزیدند و بهاءالدین به شاگردی پدر و دیگر دانشمندان آن عصر مشغول شد. وقتی او 17 ساله بود (970 ق) ، پدرش به شیخ الاسلامی اصفهان به توصیه علی منشار عاملی از سوی شاه طهماسب منصوب شد. 14 سال بعد ، در 984 قمری ، پدر بهاءالدین محمد برای زیارت خانه خدا از ایران خارج شد اما در بحرین درگذشت. شیخ بهایی در قزوین فارسی آموخته و به مدت سی سال در آن شهر پرورش یافته و پرورش داد.

عکس شاه طهماسب

عکس شاه طهماسب

شخصیت علمی و ادبی و اخلاق و پارسای او باعث شد تا از 43 سالگی شیخ الاسلام اصفهان شود و در پی انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان (در 1006 قمری) ، از 53 سالگی تا آخر عمر (75 سالگی) منصب شیخ الاسلامی پایتخت صفوی را در دربار مقتدرترین شاه صفوی ، شاه عباس بزرگ بر عهده داشته باشد.

بهائی در فاصله سال های 994 تا 1008 قمری سفرهایی چند به خارج از قلمروی صفویه داشت. این سفرها برای زیارت ، سیاحت ، دانش اندوزی و همچنین به گفته برخی مورخان به سفارت سیاسی بوده است. مکه ، مصر و شام از جمله مقاصد این سفرها بوده اند.

نقل شده که آن جناب شش ماه پیش از وفات خود به مزارستان گذشت و از قبر بابا رکن الدین صدایی شنید ، بهاءالدین عاملی از اصحاب خویش که با وی بودند پرسید که شما شنیدید این صدایی که من شنیدم گفتند نشنیدیم پس وی بعد از آن پیوسته مشغول گریه تضرع و مناجات بود و توجه به آخرت داشت تا وفات یافت. از بعضی نقل شده صدایی که او شنید این بود : «شیخنا به فکر خود باش»[نیازمند منبع]

وی در سال 1000 خورشیدی در اصفهان درگذشت و بنابر وصیت خودش پیکر او را به مشهد بردند و در کنار آرامگاه علی بن موسی الرضا جنب موزه آستان قدس به خاک سپردند. امروزه آرامگاه وی بین مسجد گوهرشاد و صحن آزادی و رواق خمینی در رواقی که به یاد او نامگذاری شده قرار دارد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن