ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علل طلاق از دیدگاه روانشناسی و علت طلاق از دیدگاه روانشناسی و تست روانشناسی طلاق و مقاله روانشناسی در مورد طلاق و 5 علت اصلی طلاق و انواع طلاق در روانشناسی و علت اصلی طلاق های امروزی و تعریف طلاق از نظر روانشناسی و روانشناسی طلاق توافقی و طلاق عاطفی و خیانت در نم نمک.

علل طلاق از دیدگاه روانشناسی

محافظت از زندگی مشترک و نگهداری از آن شور و نشاط روزهای اول ازدواج همیشه کار آسانی نیست. بخصوص زمانی که زوجها درگیر مسائلی مانند فشارهای مالی می ­شوند. علاوه بر این عوامل بسیار دیگری نیز وجود دارند که امروزه نه تنها در ایران بلکه در جامعه جهانی به عنوان فاکتورهای اصلی طلاق مطرح می­ شوند. در حقیقت توجه به این فاکتورها از آن جایی سرچشمه می­ گیرد که آگاهی نسبت به دلایل تباهی یک زندگی مشترک که احتمالاً زمانی عاشقانه بوده است ، می تواند تأثیر مثبتی بر کاهش احتمال و آمار طلاق در خانواده ها داشته باشد. مشاوره روشی است که به زن و شوهرها کمک می کند نسبت به پرتگاه­ های زندگی مشترک خود به موقع آگاهی کسب کنند و از راهکارهای روانشناسی موثر برای پیشگیری از جدایی استفاده نمایند.علل طلاق از دیدگاه روانشناسیعلل طلاق از دیدگاه روانشناسی

علل طلاق از دیدگاه روانشناسی

در ادامه این مزلب از سایت نم نمک علل طلاق از دیدگاه روانشناسی را بررسی می کنیم.

1. عوامل طلاق ، ازدواج زود هنگام

اگر چه ازدواج در جوانی (سنین پایین) بسیار رویایی به نظر می رسد اما در واقعیت چیز دیگری می باشد ازدواج در دوران جوانی باعث می شود که فرد از زندگی زناشویی خود چهره آرمانی و رویایی ترسیم کند و زمانی که وارد زندگی مشترک می شود و با مسئولیت های زندگی مشترک و درخواست های همسر رو به رو می شود دچار نوعی سرخوردگی ناشی از نبود زندگی زناشویی رویایی می شود ، می توان گفت که باورهای ناکارآمد یکی از عوامل اصلی در بسیاری از اختلاف های به و جود آمده درمیان روابط زوجین می باشد.

2. علت اصلی طلاق ، رابطه های قبلی

بعد از این که فرد طلاق گرفته برای فراموشی رابطه پیشین تصمیم به رابطه جدید و ازدواج مجدد می گیرد ، این ازدواج ها تا حد زیادی خطر طلاق را افزایش می دهد زیرا بسیاری از افراد بعد از طلاق بدون این که از لحاظ روانی بهبود یافته باشند و با شکست ناشی از ازدواج قبلی کنار آمده باشند و آمادگی لازم برای شروع یک رابطه را داشته باشند وارد رابطه جدیدی می شوند تا شکست رابطه قبلی را فراموش کنند.

3. عوامل طلاق ، مسائل و مشکلات مالی

یکی از مهم ترین دلایل طلاق ، فقر و مشکلات مالی می باشد ، زوج هایی که در زندگی بدهی های مالی بالایی دارند ، به طلاق نزدیک تر می شوند زیرا مادیات و شادی با یکدیگر رابطه مستقیم دارد و زوج هایی که مشکلات مادی دارند و همواره در فکر این موضوع هستند که چه بخورند ، چه چیزهایی می توانند بخرند یا نمی توانند بخرند نسبت به افرادی که مشکلات مالی ندارند کمتر احساس شادی می کنند.

4. علت اصلی طلاق ، بچه دار شدن و فرزندان زیاد

فرزندان شیرینی های زندگی هستند اما خانواده های که به فکر بچه دار شدن هستند باید توجه داشته باشند که فرزند زیاد نیاز به زمان ، انرژی و پول بیشتری دارد و بسیاری از خانواده های نمی توانند در آینده نیازهای مالی فرزندشان را تامین کنند و با مشکلاتی رو به رو می شوند در این شرایط احتمال طلاق افزایش می یابد ، بچه دار شدن از جمله مواردی می باشد که نیاز به آمادگی زن و مرد دارد و در بسیاری از موارد باعث جدایی و فاصله گرفتن زوجین از یکدیگر می شود.

5. عوامل طلاق ، اعتقادات و باورهای مذهبی

در صورتی که اعتقادات ، ارزش ها و باورهای زوجین با یکدیگر یکسان باشد در پیشگیری کردن از طلاق نقش بسیار مهمی دارد طلاق گرفتن در زن و شوهرهایی که مذهبی هستند نسبت به افراد غیر مذهبی به مراتب کمتر می باشد و از همین رو افرادی که اعتقادات و باورهای دینی یکسانی دارند بیشتر از افرادی که عقاید مذهبی متفاوتی دارند در کنار یکدیگر می مانند و زندگی شان از ثبات بیشتری برخوردار است.

6. علت اصلی طلاق ، میزان تحصیلات

برای داشتن ازدواجی موفق و پایدار ، داشتن تحصیلات به تنهایی کافی نمی باشد و بر اساس مطالعاتی که انجام شده است آمار طلاق در افرادی که تحصیلات بالاتری دارند ، کمتر می باشد این افراد به طور معمول درآمد بالاتری دارند و به مراتب سطح زندگی آن ها از استاندارد های بالاتری برخوردار می باشد.

7. عوامل طلاق ، تفاوت سنی زیاد

از زمان گذشته تا کنون یکی از دغدغه های مربوط به ازدواج ، ازدواج دو نسل متفاوت با یکدیگر بوده است ، بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است بهترین تفاوت سنی در ازدواج بزرگتر بودن شوهر در محدوده سنی 2 تا 8 سال می باشد در صورتی که این تفاوت سنی وجود داشته باشد طلاق بسیار کمتر از زمانی می شود که اختلاف سنی این دو نفر خارج از این محدوده باشد.

علل طلاق از دیدگاه روانشناسی

8. علت اصلی طلاق ، عدم آموزش زوجین

در صورتی که زوجین در جلسات مشاوره طلاق شرکت کنند به طور قابل توجهی آمار طلاق کاهش می یابد زیرا در این جلسات همسران مهارت های لازم برای حل مسئله و چالش ها را به خوبی فرا می گیرند و آموزش های لازم برای حل اختلافات را یاد می گیرند تا در آینده با مشکلات بزرگتری رو به رو نشوند ، هم چنین در زمان مواجه شدن با مشکلات باید آن ها را ریشه یابی کرده و حل نمایند.

9. عوامل طلاق ، اختلاف نظر در تربیت کودک و فرزندان

عدم تفاهم و اختلاف نظر بر روی مسائل مختلف به خصوص در تربیت فرزند می تواند از مواردی باشد که منجر به طلاق می شود بسیاری از والدین بر سر این که چه کسی باید تربیت فرزند را بر عهده بگیرد با مشکلاتی رو به رو می شوند دریغ از آن که هر دو آن ها باید در تربیت فرزندشان همسو با یکدیگر باشند.

والدین در صورتی که بتوانند همسر خوبی برای یکدیگر باشند و هم چنین اختلاف نظرهایشان را به درستی حل کنند می توانند والدین خوبی برای تربیت فرزندشان باشند و هم چنین طلاق به علت عدم بچه دار شدن می تواند یکی از دلایل طلاق باشد.

10. علت اصلی طلاق ، بچه های طلاق

معمولا کودکان طلاق نسبت به کودکان عادی در ازدواج شان با مشکلات بیشتری رو به رو هستند و احتمال طلاق در افرادی که در خانواده طلاق رشد کرده اند 50 درصد بیشتر می باشد ، مهم ترین دلیلی آن ها خاطرات فرد در دوران کودکی ، توجه زیاد و کم توجهی بیش از حد اطرافیان نسبت به آن ها در دوران کودکی و غیره می باشد.

11. عوامل طلاق ، خیانت

یکی از نگران کننده ترین دلیل برای جدایی ، طلاق به خاطر خیانت می باشد ، در بسیاری از موارد خیانت به تنهایی باعث طلاق نمی شود زیرا همسران خائن در حال متقاعد کردن یکدیگر می باشند و تا مدتی این مسئله را به تاخیر می اندازند ، زمانی خیانت باعث جدایی و طلاق می شود که اعتماد به نفس زوجین از بین رفته باشد و هم چنین کسی که مورد خیانت قرار گرفته است احساس طرد یا رها شد نسبت به شریک زندگی اش دارد و رفتارهای خشونت آمیزی را انجام می دهد که این رفتارها باعث بدتر شدن رابطه آن ها می شود و اختلافات را بیشتر کرده و منجر به جدایی می گردد.

12. علت اصلی طلاق ، مشکلات و عدم آموزش جنسی

مشکلات در مسائل جنسی یکی از مهم ترین عوامل برای طلاق می باشد زوج هایی که نوع و میزان رابطه جنسی آن ها با هم متفاوت است با مشکلاتی رو به رو می شوند در این شرایط یکی از زوجین تحت فشار قرار گرفته است و از طرف مقابلش احساس بی اعتنایی می کند و همین مسئله باعث می شود تا اختلافاتی در میان آن ایجاد شده و طلاق بگیرند.

علل طلاق از دیدگاه روانشناسی

13. عوامل طلاق ، اعتیاد به مواد مخدر و الکل

افرادی که مواد مخدر و الکل استفاده می کنند زندگی آن ها در معرض از هم پاشیدن می باشد زیرا به دلیل خماری ناشی از اعتیاد فرد ممکن است بد رفتار شود ، دزدی کند ، دروغ بگوید و قانون گریز شود ، دزدی کند و تمام فکرش به تهیه مواد مخدر و الکل باشد از این رو فشارهای روحی و روانی و عاطفی بسیاری بر روی فرزندان و همسر و خانواده اش وارد می کند و در جامعه هم این افراد از دید مردم وجه مناسبی ندارند.

14. علت اصلی طلاق ، اختلالات و مشکلات روحی و روانی

در صورتی که یکی از همسران دچار اختلالات روحی و روانی ، افسردگی ، اضطراب و اختلالات شخصیتی شود باعث به وجود آمدن رفتارهای نامناسبی در او می شود به طوری که منجر به رنج کشیدن همسر و خانواده او می گردد ، در این شرایط باید بیماری ها و اختلالات روانی به موقع درمان شود تا از به وجود آمدن طلاق و سایر مشکلات پیشگیری شود.

15. رسانه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی به تنهایی عامل اصلی برای طلاق نمی باشند اما می توانند باعث به وجود آمدن اختلافات زناشویی شوند که منجر به طلاق و جدایی شود ، بر اساس تحقیقات انجام شده بسیاری از زوجین به دلیل اعتیاد به یکی از شبکه های اجتماعی ، جنگ و دعواهای بسیاری با یکدیگر دارند. که این مسئله مشکلات بسیاری می تواند برای آن ها فراهم کند.

16. حل نکردن و نبخشیدن اشتباهات قبلی

تمام افراد در زندگی مشترک شان دچار اشتباهاتی می شوند که باید در مورد آن ها با یکدیگر صحبت کرده و مشکل را به درستی حل نمایند در صورتی که این مشکلات حل نشود و زوجین یکدیگر را نبخشند و دلخوری های آن ها حل نشود در هر بحث و دعوایی از آن اشتباهات یاد می شود و امکان طلاق بالا می رود ، البته باید توجه داشته باشید که منظور از اشتباهات و بخشیدن مسائلی مانند خیانت نمی باشد و این گونه مشکلات باید با دقت بیشتری بررسی شوند.

علل طلاق از دیدگاه روانشناسی

17. از بین رفتن صمیمیت

یکی از ارکان مهم زندگی مشترک ، صمیمت میان زوجین می باشند در صورتی که زوجین رابطه صمیمی نداشته باشند رابطه آن ها رو به سردی می رود و به تدریج مشکلات آن ها در زندگی افزایش می یابد ، در نتیجه پایه های زندگی مشترک آن ها سست شده و احتمال طلاق بالا می رود در این شرایط بهتر است مشکلات خود را به کمک روانشناس برطرف نمایید تا به حل مشکل شما کمک کنند و اجازه بدتر شدن شرایط را به شما ندهند.

آیا طلاق بهترین انتخاب برای شماست؟

در صورتی که در زندگی مشترک تان با مشکلاتی رو به رو شده باشید و ممکن است کارتان به طلاق بکشد باید توجه داشته باشید که همیشه خراب کردن یک زندگی راحت ترین کار ممکن نمی باشد و در بسیاری از موارد بدترین راه ممکن است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن