ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در این آموزش قسمت سوم مراحل ساخت مخازن سقف شناور که اغلب جهت ذخیره سازی بنزین استفاده میگردد ارائه شده است.

فهرست کل مجموعه :

  1. قسمت اول
  2. قسمت دوم
  3. قسمت سوم
  4. قسمت چهارم
  5. قسمت پنجم
  6. قسمت ششم
  7. قسمت هفتم

فهرست آموزش ساخت مخازن سقف شناور قسمت سوم

  • اجرای دیوارهای حائل اطراف سایت
  • اجرای سیستم روشنایی خیابانهای اطراف سایت
  • اجرای پله های سایت
  • اجرای سیستم حفاظت کاتدیک مخازن
  • اجرای سیستم ارتینگ مخازن
  • اجرای پلهای خیابانها و سایت مخازن
  • اجرای ساپورتهای بتنی زیر لوله فرآورده

11 _اجرای دیوارهای حائل اطراف سایت :

پس از انجام خاکبرداری اولیه سایت و ایجاد ترانشه ها در اطراف مخازن به منظور جلوگیری از ریزش خاکهای سست ترانشه ها ، دیوارهای حائل در این نقاط اجرا می گردد که این دیواره ها رامی توان از جنس بتن و یا ملات ماسه سیمان همراه با سنگ بنایی اجرا کرد.آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سومآموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

شکل 21 _ عملیات بتن ریزی دیوار حائل

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

شکل 22 _ دیوار حائل

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم


12 _ اجرای سیستم روشنایی خیابانهای اطراف سایت :

به منظور تامین روشنایی خیابانهای اطراف سایت مخازن و محوطه های آن چراغ های روشنایی و نور افکنها در پیاده رو خیابانها نصب می گردد . در این بخش نور افکنها تامین کننده روشنایی محوطه مخزن و چراغ های روشنایی ، روشن کننده خیابانهای اطراف سایت می باشند. در این راستا ابتدا پایه های بتنی مسلح همراه با صفحه و انکربولت احداث شده و سپس تیرهای روشنایی بر روی آن نصب می گردد . همچنین این تیرها دارای سیم اتصال ارت جهت تخلیه الکتریسیته ساکن ایجاد شده و یا اتصال کوتاه سیمهای برق می باشند.

شکل 23 _ چراغ روشنایی و نور افکن

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

شکل 24 _ کابلهای برق و ارت

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم


13 _ اجرای پله های سایت :

به منظور ارتباط بین سایت و خیابانهای اطراف و یا عبور از باند والهای اجرا شده اطراف سایت ، پله هایی در این نقاط تعبیه می گردد . که در این راستا لازم است جهت جلوگیری از نشست احتمالی خاک باندوالها یا دیوار ترانشه ها قبل از اجرای پله ها ، یک لایه 5 سانتیمتری بتن به همراه شبکه میلگرد ، اجرا شود. و سپس پله ها بر روی بتن مذکور احداث گردد. مناسب ترین اندازه برای کف پله ها 30cm و برای ارتفاع پله 20cm می باشد.

شکل 25 _ زیرسازی محل احداث پله های سایت بر روی باند وال

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

شکل 26 _ پله های سایت

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم


14 _ اجرای سیستم حفاظت کاتدیک مخازن :

یکی از مسائل مهم در ساخت مخازن فلزی بحث فرسایش شیمیایی یا خوردگی (corrosion) فلز می باشد . به منظور پیشگیری از چنین واکنشی راه حل حفاظت کاتدی مورد نظر می باشد . که با ارسال یک جریان الکتریکی مستقیم و خنثی نمودن بارهای الکتریکی زمین زیر مخزن ، مانع از خوردگی آن می شوند.

به دلیل تفاوت در پتانسیل الکتریکی طبیعی در مخزن دو قطب آند و کاتد ایجاد می شود. که عامل خوردگی می باشد. مبنای عملکرد سیستم حفاظت کاتدی قرار دادن آندهای بیرونی ( خارج از سطح سازه) به منظور محافظت از سطوح فلزی سازه است . در حقیقت آندها با عبور دادن جریان الکتریکی DC باعث می شوند که تمامی سطوح فلزی سازه نقش کاتد ایفا نموده و در نتیجه دچار خوردگی جهت اعمال به سازه فلزی DC نگردد.

از مزایای این روش ، سهولت در برقراری یک مدار الکتریکی .(monitoring) بوده و تاثیر گذاری این سیستم به طور پیوسته قابل نمایش می باشد. برای این کار کیسه های حاوی سولفات روی در دو نقطه در زیر مخزن به عنوان الکترود مرجع (refrence electrode) نصب می شوند. و سپس توسط یک کابل هادی به بیرون از مخزن به صفحه نمایش منتقل می شود تا میزان جریان الکتریکی القاء شده به زمین زیر فلز سازه کنترل گردد.

شکل 27 _ اجرای سیستم حفاظت کاتدیک ( نصب الکترود مرجع )

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

 

یکی دیگر از روشهای سیستم حفاظت کاتدی ، سیستم حفاظت کاتدی گالوا نیک می باشد . در این روش آندهای حفاظت کاتدی ممکن است گالوانیک یا فدا شونده باشند.

که در این صورت ، آنودها از جنس آلومنیوم ، روی و یا منیزیوم و به شکل میله ای ، تسمه ای و یا سیمی می باشند . و در بیرون از مخزن به صورت دور تا دور کار گذاشته شده و توسط کابلهایی به سازه متصل می گردد. اختلاف پتانسیل بین آنود و فلز سازه موجب برقر اری یک جریان الکتریکی مثبت در خاک یا بتن شده و در نتیجه تمامی سطح سازه نقش کاتد را ا یفا می کند . و به تبع آن از خوردگی مصون می ماند.

روش دیگر سیستم حفاظت کاتدی ، سیستم حفاظت کاتدی جریان موثر می باشد . که در این روش از آنودهای جریان موثر استفاده می شود . و جریان الکتریکی جهت تغییر پتانسیل سطح سازه و کاتد نمودن آن از یک منبع قدرت الکتریکی DC خارجی تامین می گردد.


15 _ اجرای سیستم ارتینگ مخازن :

جهت انتقال هر گونه الکتریسیته ساکن یا برق ایجاد شده در مخزن فلزی به زمین و جلوگیری از هرگونه حادثه و یا انفجار ، چاههایی در اطراف مخازن و در فاصله ای حدود 30 الی 40 متر حفر می گردد.

پس از حفر چاهها که برای هر مخزن تعداد 4 حلقه و به عمق 7-6 متر می باشد ، یک لوله از جنس گالوانیزه در داخل این چاهها قرار داده شده و اطراف لوله بوسیله نمک و ذغال چوب به همراه خاک مرطوب پر می شو د. سپس کابلهای مربوطه از چهار سمت مخزن به بدنه آن وصل شده و سر دیگر کابل توسط یک صفحه برنجی که در انتهای لوله گالوانیزه قرار دارد به چاه ارت متصل می گردد.

شکل 28 _ حوضچه مربوط به چاه سیستم ارتینگ

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

شکل 29 _ اتصال کابل ارت به بدنه مخزن

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم


16 _ اجرای پلهای خیابانها و سایت مخازن :

در نقاطی از خیابانهای سایت که با لوله تقاطع دارند به منظور حفاظت از لوله های حامل سوخت پلها اجرا می گردند . در این راستا معمولا دال پلها به صورت پیش ساخته و به صورت slab هایی به عرض نیم متر ساخته می شود . تا به آسانی قابل حمل و نقل بوده و یا در زمان تعمیرات احتمالی لوله ها ، سقف قابل برداشتن و قرار دادن مجدد باشد . دهانه ، ارتفاع ، و طول این پلها تابعی از تعداد خط لوله عبوری از زیر پل و نیز عرض جاده عبوری از روی آن می باشد.

شکل 30 _ آرماتور بندی پل

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

همچنین به منظور عبور لوله های فراورده از داخل این پلها ، تعدادی پلیت در داخل دیواره بتنی پل نصب می شود . سپس ساپورتهای فلزی زیر لوله که وظیفه نگهداری لوله ها را به عهده دارد بر روی این صفحه های فلزی جوش شده و لوله های حامل سوخت بر روی این ساپورتها قرار می گیرد .

همچنین جهت جلوگیری از سقوط وسایل نقلیه عبوری در کنار دیواره بتنی پل گاردهای فلزی قرار داده می شود تا محدوده گذرگاه پل را مشخص نماید.


شکل 31 _ نصب ساپورتهای فلزی زیر لوله های داخل پل ها

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

شکل 32 _ بتن ریزی slab

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

شکل 33 _ قرار دادن Slab ها بر روی پل

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم

شکل 34 _ گاردهای فلزی روی پل

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم


17 _ اجرای ساپورتهای بتنی زیر لوله فرآورده :

به منظور محافظت لوله های فلزی از رطوبت و مواد شیمیایی خاک این لوله ها با فاصله مشخص از زمین و بر روی ساپورتهای بتنی و یا گاها فلزی نصب می گردد . که این ساپورتها با فاصله مناسب تامین کننده شیب طولی و موقعیت ارتفاعی لوله ها می باشند.


شکل 35 - ساپورتهای بتنی زیر لوله فرآورده

آموزش تصویری ساخت مخازن ذخیره سقف شناور-قسمت سوم


 پایان بخش سوم

منابع : مخازن آب/مخازن کروی/مخزن به انگلیسی/مخازن سقف ثابت/ کتاب مخازن/انواع مخازن ذخیره/انواع مخازن نفت و گاز/کاربرد مخازن تحت فشار/ نم نمک

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(6 رای)
83.4%

نظر دادن